Dana Rogoz dezvaluie, in noul CATALOG Melkior, care e machiajul ei preferat!

 

Cine nu o stie pe Dana Rogoz?! Cu imaginea din emisiunile tv, cu aparitiile din filme, cu rolurile de la teatru, cu pasiunea ei pentru genti si parfumuri, cu rolul de mama a lui Vlad de 1 an si jumatate, cu ambitia de a sustine un blog de fashion de peste 4 ani. Iar pe 26 septembrie a implinit 30 de ani!

 

MELKIOR: Care este stilul tau?

DANA ROGOZ: Imi place sa ma joc cu hainele si cu accesoriile pe care le am. Varsta inca imi permite sa testez. Nu moare nimeni din moda si atunci poti sa te joci, sa faci combinatii care demonteaza niste reguli. Acum moda iti arata ca aproape orice combinatie e posibila daca ti-o asumi si o porti cu incredre. De aceea, de multe ori, in tinutele mele o sa vezi multe combinatii contrastante care sunt din registre diferite sau materiale care aparent nu le-ai vedea impreuna. Conteaza si personalitatea purtatorului. Mie imi plac tinutele care tradeaza, prin aceste contraste, ceva din personalitatea purtatorului.

 

MELKIOR: Ce inseamna shopping pentru tine?

DANA ROGOZ: Toate lumea crede ca eu fac foarte mult shopping, dar nu e adevarat. Cred ca doar la reduceri cumpar lucruri pe care nu le planuisem dinainte, adica fac cumparaturi spontane. In rest, sunt cumparaturi calculate, stiu dinainte de a ma duce la mall sau de a deschide netul ce imi doresc .

 

MELKIOR: Ne dezvalui ce porti in poseta?

DANA ROGOZ: Cardul totdeauna, cheile si un balsam de buze. Si acum, mai nou, am un biscuit sau o mica gustare pentru Vlad.

 

MELKIOR: Ai o culoare preferata de ruj?

DANA ROGOZ: E un fel de rosu-portocaliu.

 

MELKIOR: Dar pentru machiajul ochilor?

DANA ROGOZ: Un mov foarte inchis spre indigo. De obicei, il dau doar la baza ochilor.

 

MELKIOR: Cu ce asortezi machiajul?

DANA ROGOZ: Am un machiaj de zi pe care nu-l asortez la nimic. E machiajul care mi se potriveste si doar imi accentueaza anumite trasaturi. Daca vreau ceva elaborat, pot sa asortez machiajul cu un print al rochiei sau cu pantofii. Pentru un eveniment, ma machiez singura si folosesc un fond de ten pe care mi-l aplic ca pe o crema, apoi un fard pe pleoape gen maro sau indigo, doar ca sa-mi dea o umbra; apoi mascara si neaparat fard de obraz. Pentru mine, fardul de obraz este «sanatatea».  Esti putin rosie in obraji, e bine! Imi place foarte mult iluminatorul si am unul de la Melkior care e foarte bun. Folosesc balsam sau ruj. Uneori ma machiez dupa ce comand taxiul si in 5 minute sunt gata.

 

MELKIOR: Care e manichiura care te reprezinta?

DANA ROGOZ: French natural.

 

MELKIOR: Ai un ruj si o oglinda mare si trebuie sa scrii un mesaj. Care e?

DANA ROGOZ: Am facut lucrul acesta cu gentile mele Moon. Niste stickere pe care le-am facut chiar asa: cu rujul meu am scris niste mesaje de genul call me, we, amour, love, style. Le-am scris de mana si apoi am facut niste printuri. Mi-am distrus rujul. Dar acum, ce as scrie eu cu un ruj pe oglinda din casa noua? «Esti chiar ok!».

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

DANA ROGOZ: De multi ani, Melkior a intrat in ritualul meu de infrumusetare. Este locul in care vin si ma simt bine, ma face sa ma relaxez si ma face sa ma simt mai frumoasa.

 

MELKIOR: Te intereseaza ecologia?

DANA ROGOZ: In noua casa unde ne-am mutat de curand, am o terasa si intentionez sa o umplu cu flori. Imi plac foarte mult florile, mai ales cele in ghiveci. Stiu ca este o moda si un curent si o necesitate: lucrurile se schimba in mediu, in jurul nostru si este o responsabilitate a adultilor din ziua de azi pentru copii. Noi avem grija de natura, de lume si implicit de copiii nostri. Vad ca tinerii sunt mult mai atenti decat parintii lor cu natura si protejarea ei, mi se pare ca ei au inteles mai bine ca trebuie sa faca anumite gesturi; de exemplu, sa recicleze. Vad asta la copii si mi se pare cea mai buna lectie pe care trebuie s-o primim.

 

MELKIOR: Cand cumperi cosmetice te uiti la etichete si ingrediente?

DANA ROGOZ: Am inceput sa fiu mai atenta. Am prietene care se pricep si, de obicei, le sun pe ele. Am incredere si in anumite branduri care nu m-au tradat. In cosmetica, nu intotdeauna ce-i mai natural e mai bun. De exemplu, in parfumerie. Chiar vorbeam de curand cu un parfumier despre faptul ca toate lumea are senzatia ca ingredientele naturale sunt luxul, cand de fapt ingredientele obtinute in laborator sunt mult mai pretioase; de exemplu, fata de lamaia naturala, esenta de lamaie e mult mai pretioasa fiindca e mult mai sofisticata, mai elaborata, are mai multe nuante. Asa cum am aflat la o scoala de fashion marketing ca nu orice bumbac e bun; exista bumbac de mai proasta calitate decat un sintetic si exista materiale sintetice de foarte buna calitate. Intr-un fel are dreptate, daca stai si te gandesti ca toii sportivii de performanta nu fac sport in materiale naturale.

 

MELKIOR: Iti plac excursiile in natura?

DANA ROGOZ: Imi plac foarte mult. Locul preferat este Asia. As vrea o excursie in Asia si nu stiu cum sa fac cu Vlad. Vlad e calator, am mers cu el in mai multe tari, desi are 1 an si jumatate. Cel mai departe am fost in insulele Azore unde era multa vegetatie, mult verde, multe parcuri si am facut baie in apa termala. Vreau sa ajung acum in Asia, un continent care m-a cucerit, totul e nou acolo, de la fructe si mirosuri pana la natura si culori. Am fost in Malaezia, Cambodgia, India si as vrea sa ajung in Thalianda.

 

MELKIOR: Ce sinonim ai pentru natura?

DANA ROGOZ: Natura egal imbratisare. Imi imaginez ca natura ne imbratiseaza pe toti.