A 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER se apropie de momentul mult așteptat.

Lumea teatrală va afla cui se vor oferi trofeele UNITER pentru anul 2023.

Cei mai buni artiști, cele mai bune scenografii, cele mai spectaculoase producții teatrale ale anului 2023 se vor dezvălui pe scena Sălii „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Luni, 27 mai, ora 19.00, spectacol transmis în direct pe uniter.ro și TVR Cultural.

Pentru a amplifica magia Galei și a o imagina drept un moment de evadare din realitate și cotidian, regizorul Bobi Pricop și scenograful Cosmin Florea – creatorii spectacolului Galei – au ales să amplaseze pe scena Teatrului Național un decor inspirat din zona picturii suprarealiste, creând un context deosebit, propriu acestui eveniment.

Deja s-a lansat campania de promovare a artiștilor nominalizați. Mesaje video de susţinere pline de energie și creativitate venite din partea colegilor de breaslă vor rula pe site-ul uniter.ro, pe conturile oficiale UNITER de Facebook, Instagram și YouTube.

Colegii artiștilor nominalizați la Gala Premiilor UNITER sunt alături de ei și îi susțin în competiția pentru cele 15 categorii de premii:

Cel mai bun debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”), Cel mai bun spectacol, Cel mai bun critic de teatru (Premiul „George Banu”), Cel mai bun text românesc montat în premieră absolută, Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii, Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.

 

TU PE CINE VOTEZI? Sigur ai un preferat! Susţine-ţi favoriții! În 27 mai vom afla împreună, în direct, câştigătorii desemnați de juriu! Tot atunci, afli dacă ai câștigat pariul personal.

 

Așadar, vă invităm să urmăriți gala de acordare a premiilor pentru cele mai bune creații din teatrul românesc. Începând cu ora 18.00 surprindem sosirea artiștilor și a partenerilor Galei pe COVORUL ROȘU, eveniment transmis LIVE pe conturile de YouTube și Facebook ale UNITER și pe site-ul uniter.ro.

Gala Premiilor UNITER văzută de... actorii Raluca Aprodu, Pavel Bartoș, Vlad Bîrzanu, Claudiu Bleonț, Richard Bovnoczki, Ilona Brezoianu, Ada Galeș, Carol Ionescu, Lucian Ionescu, Iulia Lazăr, Rodica Mandache, Cabiria Morgenstern, Șerban Pavlu, Alina Petrică, Oana Pellea, Ana Bianca Popescu, Alexandru Potocean.

Vă invităm să urmăriți un serial de opinii despre Gala Premiilor UNITER, difuzat ca prefață a ediției din acest an, eveniment care va avea loc în data de 27 mai 2024, ora 19.00, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, transmis direct pe www.uniter.ro.  

Actorii fac o analiză caldă, prietenoasă și deschisă a evenimentului, răspunzând unor întrebări mai mult sau mai puțin provocatoare: Ce premiu ar trebui să existe? Ce sens au premiile pentru actori? Aveți o poveste amuzantă de la Gala UNITER? Sau una neamuzantă, dar care să merite povestită? Cui îi țineți pumnii, în mod special, la această Gală și de ce? Dacă ați putea modifica un lucru la gală, care ar fi acela? Sincer, care-s emoțiile pe care le simți la gală, atunci când ești nominalizat? Vă supărați când pierdeți? Urmăriți de obicei Gala UNITER? De ce da, de ce nu? Care au fost reacțiile în teatru când au fost anunțați nominalizații din acest an?

Fiecărui actor îi este dedicată câte o zi, pe parcursul căreia îi putem urmări opiniile despre evenimentul teatral al anului, prin difuzarea mai multor reel-uri. Dacă le-ați omis pe pagina de Facebook a UNITER, https://www.facebook.com/UNITERoficial, vă invităm să le accesați pe contul de YouTube al UNITER, https://www.youtube.com/@UniterRomania .

Reel-urile sunt gânduri din interiorul teatrului și din spatele cortinei evenimentului, devoalate de actori care au fost sau nu au fost nominalizați, care au mai fost premiați sau n-au primit niciun premiu în Gală. Gânduri care ne invită ca atunci când urmărim evenimentul să reflectăm la toate aceste întrebări și la toate răspunsurile pe care artiștii le-au exprimat sau doar le-au sugerat printr-un zâmbet sau printr-o privire, dar cu dezinvoltură și cu mare bucurie.

În fapt, pentru comunitate teatrală dar, mai ales, pentru publicul spectator, seria de interviuri Gala Premiilor UNITER văzută de... este o introspecție firească a evenimentului, care ne aduce mai aproape de Gala Premiilor UNITER, ajunsă la ediția cu numărul 32.