Fundaţia Renaşterea şi Ambasada Elvetiei – Precizie in Sanatatea Femeii
Fundatia Renasterea a organizat pe data de 4 aprilie 2014 a noua ediţie a evenimentului caritabil „Gala Artă pentru viaţă”, sub inaltul patronaj al  Ambasadorului Confederatiei Elvetiene la Bucureşti -  E.S. Jean Hubert Lebet, Partener al Galei - Novartis Oncology. Gala „Artă pentru Viaţă” a avut drept scop strângerea de fonduri pentru continuarea programelor fundatiei si de a mulţumi celor care susţin constant aceste proiecte.

Strângerea de fonduri s-a facut prin licitaţie scrisa, a unor lucrări de artă, accesorii si bijuterii donate cu generozitate de artişti (Ioan Nemtoi, Irina Horsia Gianasso, May Oana Isar, Iuri Isar, Constantin Pacea) si designeri, dar si a unor produse unice donate de sportivi de renume ca Nadia Comaneci, Simona Halep, Ilie Nastase, Leonard Doroftei, Giancarlo Fisichella si de renumitul actor Kevin Costner.
Elementul de sensiblitate al galei de anul acesta a fost dat de faptul ca o pacienta diagnosticata cu cancer de san, Carmen Toc, doreste sa aduca in atentia publicului faptul ca acest tip de cancer nu trebuie sa demotiveze. Terapiile si tratamentele medicale actuale, existente si in Romania, permit o crestere exponentiala a calitatii vietii. Astfel, Carmen Toc a donat o serie de lucrari de grafica, care au fost scoase la licitatia organizata de Fundatia Renasterea.

Printre invitaţii de marcă se numără: Ioana Maria Petrescu – Ministrul de Finante, reprezentanti ai corpului diplomatic, guvernamentali şi numeroşi susţinători ai fundaţiei: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Andreea Esca, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Roxana Voloseniuc şi mulţi alţii.

Galele precedente de strangere de fonduri ale Fundaţiei Renaşterea au fost găzduite de distinşi diplomaţi precum Ambasadorii Italiei, Statelor Unite, Israelului, Frantei, Chinei, Norvegiei si Marii Britanii.
În fiecare an, generozitatea invitaţilor a ajutat Fundaţia Renaşterea să îşi desfăşoare proiectele, suma strânsa în cadrul acestor evenimente depasind un total de 750.000 euro. Acest important sprijin financiar a contribuit la continuarea campaniilor de informare, dar mai ales la achiziţionarea şi operarea Unităţilor Mobile de Diagnostic pentru Sân şi Col Uterin ce ofera gratuit investigatii medicale femeilor din mediul rural. În patru ani de activitate, prin intermediul acestui program, 16.400 de femei, din 34 de localitati ale tarii au beneficiat de  8.386 de mamografii si 14.720 de Teste Babeş Papanicolau, gratuite.
„Evenimentul din acest an, dedicat preciziei, culturii si artei elvetiene reuneste specialisti de cel mai inalt nivel ai medicinei pe plan national si international, prieteni si sustinatori ai programelor Fundatiei Renasterea. Multumim Ambasadorului Confederatiei Elvetiene, ES Jean Hubert Lebet pentru ca a acceptat sa gazduiasca acest important eveniment caritabil si tuturor artistilor, designerilor care s-au alaturat cauzei noastre donand creatiile lor, ajutand astfel, mii de femei sa isi pastreze sanatatea. ”,  a declarat Mihaela Geoană – Preşedintele Fundaţiei Renaşterea.
Cu ocazia Galei de anul acesta, Fundatia Renasterea anunta incheierea unui parteneriat cu cel mai nou si mai modern spital din Turcia – LIV HOSPITAL. Parteneriatul dintre Fundatia Renasterea si LIV Hospital consta in schimbul de experienta dintre medicii colaboratori ai celor doua institutii, discounturi acordate pacientilor trimisi de catre Fundatie la Istanbul, dar si investigatii medicale gratuite oferite pacientelor Fundatiei Renasterea de profesori de renume din Turcia, la Centrul Medical de Excelenta Renasterea (str Virgil Plesoianu, nr 87, sector 1, Bucuresti; tel: 0314.37.99.00).  

A noua editie a Galei Arta pentru Viata a fost posibila datorite sprijinului generos al:
PARTENERULUI: Novartis Oncology;
SPONSORILOR GOLD:  Carrefour, LIV Hospital, Raffeisen, McCann Erickson;
SPONSORILOR SILVER: Catena, Lowe and Partners; SPONSORILOR BRONZE: Sofmedica, Image Service, Romtelecom;
SUSTINATORILOR: Nemtoi Gallery, Lancel, Gerard Darel, Swiss Sponsor Fund, Lindt, Melkior, Niro, Malvenski, Irina Horsia Gianasso, May Oana Isar, Iuri Isar, Constantin Pacea, Carmen Țoc, Corina Grigoriu, Simona Halep, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Leonard Doroftei, Moet & Chandon, Glenmorangie, Mjbk Creations Francaises, David Sandu, Momentos, Jai DAM, Paralela 45.

Fundaţia «RENAŞTEREA» pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor : cancerul de sân. În urma activităţii susţinute, guvernul Romaniei a acordat Fundaţiei Renaşterea, in anul 2008, statutul de Organizaţie de Utilitate Publică. Comitetul de conducere a Fundatiei Renasterea este format din: preşedinte-Mihaela Geoană, vicepreşedinţi- Cristiana Copos, Camelia Şucu, Veronica Savanciuc, Ambasador – Andreea Esca si membri: Andreea Mihai, Amalia Nastase si Monica Nistorescu.

►Gala Artă pentru viaţă a fost organizată prima dată în anul 2004 la iniţiativa maestrului Ioan Nemţoi. Gestul sau generos a constat in donarea catre Fundatia Renasterea a creatiilor sale, remarcabile piese de arta ce sunt scoase la licitatie scrisa  in cadrul galei. Prin acest eveniment s-a facut un prim pas într-un gen de activităţi pe care Fundaţia Renaşterea le-a transformat în campanii extinse de strângere de fonduri pentru sănătatea femeilor din Romania. Gala a fost gazuita (si a strans fonduri) dupa cum urmeaza: 2004 – Banca Nationala a Romaniei (suma stransa fiind de 70.000 de euro), 2005 – Ambasada Italiei (suma stransa fiind de 80.000 de euro), 2006 – Ambasada SUA (suma: 80.000 euro), 2007 – Ambasada Israelului (70.000 euro), 2009 – Ambasada Frantei (suma: 100.000 de euro), Ambasada Norvegiei (suma: 60.000 euro) si Ambasada Marii Britanii (suma:70.000 euro).