Nimeni nu isi doreste sa aiba un par deteriorat, cu suvite despicate, arse si fara vitalitate, insa, pentru ca parul sa se mentina sanatos, este necesara o ingrijire constanta.

La fel ca orice alta parte a corpului tau, si parul necesita sa-i acorzi o atentie speciala. Acesta nu poate fi puternic si stralucitor, daca il neglijezi si nu il ingrijesti asa cum are nevoie. Iar pentru ca ne dorim sa te ajutam, in randurile urmatoare iti vom dezvalui cum sa ai un par sanatos. Iata cateva sfaturi pretioase oferite de hairstylisti, de care ar trebui sa tii cont si tu!

Tunde-ti varfurile o data la doua luni

Din dorinta de a avea parul lung, multe femei aleg sa-l tunda foarte rar, ceea ce este total gresit, deoarece acest fapt de cele mai multe ori un efect opus. Daca il vei tunde o data la doua luni, nu numai ca il vei pastra intr-o stare buna, deoarece vei elimina varfurile tocite, dar te vei bucura si de faptul ca va creste mai repede.

Tine cont de nevoile parului tau

Fiecare par este unic. Are o anumita lungime, forma, grosime si culoare, asa ca fiecare femeie ar trebuie sa se ghideze dupa nevoile lui, nu dupa recomandarile altor persoane. Ceea ce functioneaza la prietena ta nu inseamna ca va functiona si la tine.

De aceea, este important sa iti analizezi parul ca sa-ti dai seama cat de des necesita spalat, cat de repede creste si ce produse are nevoie. De fiecare data cand aplici un produs nou pe par, analizeaza modul in care acesta reactioneaza si astfel iti vei putea da seama daca este potrivit pentru podoaba ta capilara sau nu.

Foloseste un sampon profesional

Daca vrei sa ai un par sanatos, trebuie sa il speli cu un sampon profesional. Produsele din ingrediente de calitate iti vor curata parul in profunzime fara sa-l deterioreze, ba chiar vor stimula cresterea si refacerea lui.

Nu uita sa folosesti o masca de par

Dupa ce ti-ai spalat parul cu sampon, trebuie sa il hidratezi cu ajutorul unei masti. Aceasta va fi ca un adevarat tratament pentru podoaba ta capilara. O masca de calitate ii va oferi parului tau o hidratare profunda si il va regenera (raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre masca de par le gasesti aici).

Piaptana-l cu grija

Un alt sfat important este sa nu iti agresezi parul cu peria. Atunci cand il piepteni, trebuie sa ai grija sa nu tragi prea tare, deoarece il poti rupe sau deteriora. Incepe procesul de la varfuri, iar dupa ce acestea sunt descalcite, urca treptat pana la radacina.

Bea multa apa si ai grija la alimentatie

Orice proces de ingrijire trebuie sa inceapa din interior. Daca iti doresti ca parul tau sa aiba un aspect sanatos, trebuie sa te hidratezi bine si sa consumi alimentele care il pot ajuta. Iata cateva exemple:

  • Morcovul - contine beta-caroten, un ingredient care stimuleaza cresterea parului;
  • Banana - contine vitamina B, care stopeaza caderea parului, il hraneste si ii confera stralucire.
  • Spanacul - este bogat in vitamina C si fier, substante care ii pot oferi parului rezistenta si volum.

Nu-l coafa cu miscari grabite

Atunci cand te grabesti sa pleci undeva, risti sa tragi prea tare de firele de par. De aceea, este recomandat sa il coafezi doar atunci cand ai cu adevarat timp sa faci asta. Pentru ca parul sa nu se degradeze, este important sa ai rabdare cu el si sa folosesti miscari blande.

Asadar, tine cont de sfaturile specialistilor pentru a avea un par sanatos. Iar daca vrei sa achizitionezi produse profesionale, te poti baza pe Melkior.ro! Pe site-ul nostru vei gasi o diversitate de produse care te vor ajua sa iti mentii podoaba capilara in cea mai buna forma!