Astepti cu nerabdare luna martie? Si noi! Este luna in care femeile sunt rasfatate cu cele mai frumoase flori si daruri. In plus, este luna care vesteste sosirea primaverii, asa ca avem toate motivele sa ne bucuram!

8 Martie este fara doar si poate ziua pe care o asteapta cu drag orice femeie. Aceasta sarbatoare este simbolul ambitiei si tolerantei de care dau dovada reprezentantele sexului frumos. Ziua Femeii este sarbatorita in Europa si America, dar in Romania, pe langa Femeia in sine, se celebreaza mai ales Mama!

8 Martie este prilejul ideal atat pentru barbatii care vor sa-si declare iubirea, cat si pentru orice alta persoana care vrea sa-si exprime aprecierea fata de mama, bunica, sora, o prietena sau chiar o colega de la locul de munca. In aceasta zi, le poti face cadouri frumoase femeilor din viata ta prin intermediul carora sa le transmiti iubirea si recunostinta ta (descopera aici cateva idei de cadouri).

Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre Ziua Internationala a Femeii:

  •          Grecii o sarbatoreau in fiecare primavara pe Rhea, mama tuturor zeilor.
  •          In anii 1800, in Anglia, era sarbatorita “Duminica mamei”, mai exact in cea de-a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui.
  •          Ziua Femeii a fost sarbatorita pentru prima oara, oficial, pe 28 februarie 1909 in America.
  •          Initiativa Partidului Socialist de a serba Ziua Femeii a fost preluata si in Europa, chiar in urmatorul an.
  •          Aceasta sarbatoare era simbolul drepturilor femeilor in societate care in acea perioada nu erau intr-un numar mare. La inceputul secolului XX, reprezentantele sexului frumos lucrau pe post de servitoare sau in domeniul textilelor si erau platite mai putin decat barbatii, motiv pentru care s-au infiintat si diverse asociatii care luptau pentru drepturile lor.
  •          In anul 1908, peste 15.000 de femei au protestat pe strazile din New York si au cerut salarii mai mari, un program de lucru mai bun si dreptul la vot.
  •          In mai multe tari din Europa, Ziua Femeii a fost sarbatorita pe 19 martie 1911, dar nu asa cum se procedeaza acum, ci cu proteste. Femeile au iesit in strada pentru a-si apara drepturile!
  •          Abia in anul 1913, Ziua Femeii a fost celebrata pe 8 Martie.
  •          In Italia, barbatii le ofera femeilor mimoze galbene, aceste flori fiind simbolul italian pentru Ziua Femeii. Ele semnifica sensibilitate si putere!
  •          In Cehia, dupa destramarea Republicii Cehoslovace si caderea comunismului, sarbatoarea a fost uitata, dar a fost restabilita in anul 2004 de catre Parlament.
  •          In China, femeile au dupa-amiaza de 8 Martie libera.

Rasfata-te de Ziua Femeii cu produsele Melkior!

Cu siguranta iti doresti sa arati impecabil de 8 Martie, iar noi putem avea o contributie la acest capitol! Ti-am pregatit o gama deosebita de produse de machiaj realizate din cele mai bune ingrediente. Pe site-ul nostru, vei gasi fondul de ten perfect pentru tine, farduri rezistente, rujuri seducatoare, precum si alte produse necesare in orice trusa de makeup.

Alege Melkior si capteaza toate privirile!