Alina Neag e din Timisoara, are 30 de ani, e Creative Art Director si senior grafic designer. Bloguieste si calatoreste, in timp ce lucreaza. Ii place tot ce este vizual, grafic, culori, pictura, arhitectura, cladiri, dar natura e cea care o inspira intotdeauna. E foarte directa, transanta, focusata pe munca, asadar nu are timp de pierdut. Dispretuieste minciuna si oameni necinstiti. Iubeste oamenii frumosi la suflet; marinimosi, care ajuta si fac fapte mari, care vad si impart binele la tot pasul. Si, ce crezi, practica yoga in fiecare zi. Sa mai adaugam ca e vegetariana? Hai mai bine sa aflam de la ea ce-i place si ce nu!

 

MELKIOR: Cand ai lansat blog-ul http://ladolcevita-lifestyle.com/ si de ce?

Alina Neag: Am lansat blogul in vara anului 2014, in timpul unei vacante pe coasta Amalfi, Italia, de unde a venit si numele blogului Dolce Vita – adica viata ‘dulce’, din dorinta de a impartasi cand am timp (desigur) sfaturi, calatorii, dar mai ales din cauza pasiunii pentru fotografie. Atunci am realizat cat de important este sa acordam atentie bunastarii noastre, pentru ca timpul zboara fara sa ne dam seama.

 

MELKIOR: Care este povestea vietii tale?

Alina Neag: Fascinata de natura, fluturi si flori, am ajuns sa desenez si sa pictez de la o varsta frageda, datorita mamei mele, care tot ea m-a invatat sa folosesc aparatul foto si sa imi placa atat in fata, cat si in spatele lui. Tata m-a purtat peste tot, de la el vine pasiunea pentru calatorit. Am trait in 5 orase din Europa, dar m-am intors mereu cu dor de casa. Flamanda dupa cunoastere, expozitii de arta, carti si desen, pasii m-au purtat in peste 30 de orase europene doar in ultimii 2 ani. Si nu m-am oprit aici, va urma…

 

MELKIOR: Dezvaluie ce iti place cel mai mult la internet. De ce?

Alina Neag: Faptul ca il pot accesa de oriunde, acest lucru facilitandu-mi munca, pentru ca pot lucra de pe plaja sau din varful muntelui si pot combina utilul cu placutul, in timp ce calatoresc.

 

MELKIOR: Ce hastag ai crea pentru a te reprezenta pe tine?

Alina Neag: #dolcevita

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la design?

Alina Neag: Frida, Pantone, Paris.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata in online?

Alina Neag: Nu am anumite reguli in privinta retelelor sociale, dar nu imi afisez viata reala si relatia. Este important sa detii putin control, asupra a ce postezi si cat dezvalui din viata ta, chiar daca lumea este inebunita dupa ‘cancan’. Si probabil nu as intra Live.

 

MELKIOR: Ce te face fericita?

Alina Neag: Sunt fondatorul OneGiraphe – cu peste 350 de clienti din intreaga lume - printre care unii clienti au aparitii in Vogue, Elle, Victoria's Secret, Audi Commercial & Discovery Channel. Am absolvit liceul de arhitectura ‘Ion Mincu’ din Timisoara, plus un an de formare in cadrul Universitatii de Design, renuntand mai apoi datorita cadrului rigid, ambitionandu-ma sa invat singura, deci pot spune ca sunt autodidacta. Pe plan profesional, imi place sa aud: ‘Ti-am vazut logoul la restaurantul / cafeneaua X, in orasul Y’, iar clientii mei sa spuna: ‘Ador brandingul, mi-ai facut compania sa creasca!’ Atunci sunt fericita si implinita!

 

MELKIOR: Care e obiectul vestimentar la care tii cel mai mult?

Alina Neag: La lucru - tinuta business, bineinteles, simplu si clasic. Camasa, pantaloni / fusta si sacou, dar in restul timpului foarte simplu, cateodata casual, trening si Stan Smiths. Chiar daca imi place moda, nu o las sa isi puna amprenta pe timpul meu. Nu am un stil care ma reprezinta, prin simplul fapt ca nu am mult timp la dispozitie. Sunt un fel de Steve Jobs / Mark Zuckerberg – vestimentar – varianta feminina.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

Alina Neag: Avand in vedere ca biroul meu este acasa, in putinele dati cand am timp liber, familia este pe primul loc, imi place sa gatesc, am un motanel de 4 luni, cresc cateva flori, apoi putin insta stories, Q&A cu oameni faini care ma urmaresc pe instagram. De pictat, citit, caligrafie, am tot mai putin timp, dar meditez si practic yoga in fiecare zi.

 

MELKIOR: Hobby-uri ai?

Alina Neag: Imi place sa explorez locuri noi, natura sau orase, imi place sportul foarte mult, mai ales tenis, dar si sa confectionez diverse, de ex: decoratiuni din ceramica sau lut, felicitari din acuarela cu diverse caligrafii.

 

MELKIOR: Mancarea preferata? Te descurci in bucatarie?

Alina Neag: Fiind in mare parte vegetariana, sunt putin cam ‘fortata’ sa gatesc acasa zilnic, nu conteaza tara in care am locuit, dar acest lucru imi place la nebunie. Ador pizza, dar mananc rar, paste si orice italienesc, pentru ca bucataria lor este simpla, dar gustoasa. Indian - Tikka Masala, dar si fana de bucataria japoneza >> sushi. Cresc germeni din diverse vegetale pentru salatele dupa care sunt nebuna si mananc cel putin una pe zi. Ador avocado – de aceea si cresc doi pomisori! Cred ca ma descurc in bucatarie, pentru ca iubitul meu inca nu s-a plans si nici nu a murit… de foame.

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti?

Alina Neag: DAA, ador sa calatoresc!!! Calatoritul este medicamentul meu, reduce stresul, ajuta la descoperirea sineului si ma face fericita si entuziasmata! De obicei, aleg locurile calde, cu multa vegetatie. Ador gradinile botanice! Nu pot sa ma hotarasc asupra unui singur loc, dar ador Amalfi, Sardinia de Nord, Como, Paris si Malaga.

 

MELKIOR: Care sunt cosmeticele pe care le plimbi zilnic in poseta?

Alina Neag: Datorita stilului meu natural, recunosc ca nu port machiaj toata ziua, doar la evenimentele importante. Dar mereu am un strugurel contra buzelor crapate, un lipstick de culoare naturala - nude, CC cream, mascara si bronzer. Just in case!

 

MELKIOR: Rujul preferat? Dar oja?

Alina Neag: Ador culorile naturale, pamantii si nude. Tot timpul am crezut ca rolul machiajului este de a pune in evidenta, nu de a ascunde unele trasaturi. De aceea nu imi place sa ies prea tare in evidenta, rujul Nude, oja Nude Rose, paleta de farduri de ochi tot din nuantele nude, pe care imi place sa le combin in functie de starea pe care o am.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Alina Neag: Profesionalism si produse de calitate. De peste 3 ani am testat tot ce era posibil din magazine si le aleg zi de zi. Produsul meu preferat este SCANDALASH! Il ador pentru ca este perfect pentru genele mele lungi si nu l-as schimba pentru nimic in lume.

MELKIOR: Ai observat ce greseli fac femeile cand se machiaza?

Alina Neag: Exagereaza, poarta machiaj de seara – ziua! Folosesc culori care nu se potrivesc, fac conturul buzelor mult prea sus de linia buzelor (nu pacalesti pe nimeni!) si folosesc bronzerul exagerat!!

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cei care citesc acest interviu?

Alina Neag: Urmeaza-ti visul si munceste greu! Totul este posibil! Viata este frumoasa, depinde de tine cum o faci!

 

MELKIOR: Ce dorinte ai pentru 2019?

Alina Neag: Imi doresc ca acest an sa fie ca in ultimii 2-3 ani. Sa cunosc oameni faini, sa am proiecte la fel de frumoase prin Europa, sa calatoresc in locuri nevizitate inca.

 

MELKIOR: Unde te vezi peste 10 ani?

Alina Neag: Wow! Cea mai grea intrebare! Avand in vedere ca viata mea se schimba de la o luna la alta, abia daca pot visa peste 10 ani. Visul meu este sa desenez carti pentru copii, sa fiu cu vreo 2 copii si 10 pisici undeva langa mare!