Povestea incepe asa: “Ma numesc Maria Alexandra Ioana, Ioana fiind numele de familie, am 29 ani, sunt casatorita de 4 ani si am un baietel de 1 an si jumatate. Iubesc animalele, imi plac pisicile, dar ma consider a dog lover si ca urmare am un Yorkshire Terrier Toy pe nume Baby.

Lucrez ca profesor in invatamantul prescolar, fiind absolventa a Liceului Pedagogic, Colegiul național “Elena Cuza" si a Facultatii de Psihologie a Universitatii Bucuresti, cu master in Consiliere Scolara.

Iubesc viata si imi place sa vad frumosul din oameni. Ador marea, imi place sa inot, dar ma relaxez cu drag si la munte. Nu imi plac oamenii care sunt rai cu alti oameni sau care isi petrec timpul judecandu-i pe altii.

Am lansat blogul http://makeupswan.net/ in urma cu mai bine de 3 ani, proaspat casatorita si absolventa a unui curs de machiaj pe care mi-am dorit de mult timp sa il fac. Am simtit ca am ceva de spus in blogosfera de beauty si cum sunt plina de idei, pasionata de machiaj dar si de tehnologie, intr-o noapte m-am apucat sa scriu… si am scris cateva articole.”

 

 

MELKIOR: Hai sa o luam cu inceputul!

Maria Alexandra Ioana:Familia mea este un complex de nationalitati, sunt descendenta unei contese din Polonia, pe linia genealogica a mamei, dar si din partea tatalui am gene nobile sa zic asa. Am o sora mai mica cu care seman foarte mult. Mami si-a dorit sa aiba fete gemene. Am avut o copilarie perfecta, am cochetat cu modeling-ul, am facut parte din formatia The Juniors cu care am aparut la emisiunea lui Teo, a lui Florin Calinescu, a lui Horia Brenciu, apoi din formatia N.A.T.O si am fost dansatoarea Andreei Balan in anul 2005. In scoala generala am fost victima bullying-ului, eram mai mereu jignita datorita greutatii, eram foarte slaba. Baietii faceau glume rautacioase pe seama mea. Ma simteam ratusca cea urata. Am avut noroc ca tot timpul am avut o relatie deschisa cu mami si i-am spus despre ce se intampla la scoala si ea a reactionat. In liceu, usor-usor m-am transformat intr-o lebada, am capatat incredere in mine, asta si datorita colegelor mele super de treaba. Dupa liceu, la 19 ani am inceput munca la gradinita, ca educatoare. Mi-am intalnit sotul in urma cu 12 ani, dar nu am devenit iubiti decat dupa vreo 3 ani, timp in care am avut cateva relatii frumoase, dar si unele mai putin bune. Sotul meu este nascut in aceeasi zi cu mine, 23 august, ani diferiti. Ne-am casatorit in anul 2014 si am devenit parinti anul trecut. Cred ca dragostea e ceea ce face ca totul sa mearga bine si frumos.

 

MELKIOR: Cum ai ales numele blogului tau? Ce reprezinta lebedele pentru tine?

Maria Alexandra Ioana:Am ales numele blogului in timpul unui curs de machiaj. Tocmai incepusem sa citesc blogurile de beauty din Romania si stiam ca vreau sa aiba in denumire cuvantul makeup. Apoi referitor la povestea mea, ratusca cea urata devenita lebada prin incredere si atentie la detalii… pac, lebada, swan, makeupswan. Lebedele reprezinta gratie, frumusete prin naturalete, gingasie.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput blogul si stii acum?

Maria Alexandra Ioana:Buna intrebare! Nu stiam cat de mult conteaza SEO, cat de mult research se face pentru un articol, cat si alte reguli de vizibilitate in social media.

 

MELKIOR: Dezvaluie ce iti place cel mai mult la internet.

Maria Alexandra Ioana:Imi place totul la internet. Faptul ca poti ajunge usor la oameni, ca poti posta din mijlocul naturii, ca poti vedea lucruri inedite si ca poti afla istoria lumii printr-un simplu search pe google.

 

MELKIOR: Ce hastag ai crea pentru a reprezenta frumusetea?

Maria Alexandra Ioana:As crea hashtag-ul #FiiTu.

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la lebede?

Maria Alexandra Ioana:Sa vedem: frumusete, delicatete, naturalete.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata pe blogul tau?

Maria Alexandra Ioana:Nu as lauda un produs care nu imi place si nu as jigni pe cineva.

 

MELKIOR: Ai observat ce greseli fac femeile cand se machiaza?

Maria Alexandra Ioana:Nu consider ca cineva greseste cand se machiaza oricum ar face-o. Totusi sunt lucruri pe care nu le cunosc si care se pot invata. Machiajul trebuie sa fie o unealta pentru a-ti scoate in evidenta ceea ce ai mai frumos. Ca un sfat, pentru orice femeie, as zice sa experimenteze cat mai mult, sa caute fardurile care i se potrivesc.

 

MELKIOR: Ce experienta te-a marcat cel mai tare in viata ta?

Maria Alexandra Ioana:Imi place sa fiu pozitiva asa ca o sa ma refer la lucrurile bune. Nasterea lui bebe Adam a fost cea mai frumoasa experienta, aparitia lui in viata noastra.

 

MELKIOR: Ce stil ai?

Maria Alexandra Ioana:Asta este o intrebare grea. Inca nu mi-am gasit stilul. Imi place sa fiu feminina, eleganta, sexy fara a fi vulgara. In general, la rochii tin cel mai mult pentru ca imi place sa ma imbrac cu ele.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

Maria Alexandra Ioana:Chiar se potriveste intrebarea pentru ca asta fac cel mai mult acum cat sunt in concediul de crestere copil, stau in casa. Toata ziua sunt dupa bebe Adam, ii fac sa manance, ne jucam, iesim in curte, gatesc si pentru oamenii mari, filmez clipurile #recenziade1minut, cand face nani bebe Adam eu editez clipurile, postez pe facebook, instagram. Momentul preferat al zilei este cand fac dus si ma fardez.

 

MELKIOR: Hobby-uri ai?

Maria Alexandra Ioana:Dansul este un hobby pe care il practic cu placere, blogging-ul, fotografia, machiajul.

 

MELKIOR: Mancarea preferata?

Maria Alexandra Ioana:Nu am o singura mancare preferata, dar prajiturile sunt preferatele mele. M-a invatat sotul meu sa gatesc si acum pot spune ca elevul si-a depasit profesorul.

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti?

Maria Alexandra Ioana:La mare… m-as muta acolo pe perioada verii. Mi-ar placea sa merg la Paris.

 

MELKIOR: Care sunt cosmeticele pe care le plimbi zilnic in poseta?

Maria Alexandra Ioana:In geanta de mamica vrei sa spui! Sa vedem… neaparat un corector lichid, un ruj lichid si o mascara.

 

MELKIOR: Rujul preferat ? Dar oja?

Maria Alexandra Ioana:Imi plac rujurile nude, mi se pare ca sunt cel mai usor de purtat. Oja sa fie intr-o nuanta deschisa si mata. Fardul de pleoape poate sa fie orice nuanta… daca e Melkior. Fara misto, sunt preferatele mele, am cateva zeci de nuante.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Maria Alexandra Ioana:Melkior inseamna pentru mine un brand de suflet, sunteti primul brand care mi-a scris. La un moment dat mi-ar placea sa realizam o colectie Swan x Melkior.

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cei care citesc acest interviu?

Maria Alexandra Ioana:Urmariti clipurile #recenziade1minut de pe pagina de facebook Make-up Swan by Aly si cumparati fardurile Melkior.

 

MELKIOR: Unde te vezi peste 10 ani?

Maria Alexandra Ioana:Facand ceea ce imi place, indiferent de ce inseamna asta.