Simona Husaru are 26 de ani și a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică, cu master în domeniul Informaticii. E pasionată de blogging, de fotografie, creativitate (are multe ustensile de pictură și chiar și o orgă electrică), beauty și de tot ceea ce este frumos. Găseste inspirație în natură. Prefera să se înconjoare de câțiva oameni pozitivi, zâmbitori, amuzanți și plini de naturalețe.

Blog-ul https://secretelesimonei.com/ a luat naștere în anul 2012, pe vremea când era studenta și se simțea cumva abătută. Inițial a pornit doar ca o pasiune pentru cărți, așa că s-a intitulat Secretele Cărților. De aproape 1 an, a dorit să îi ofere denumirea care o reprezintă cel mai bine, întrucât blog-ul înglobează toate lucurile care o pasionează în acest moment: creativitate, beauty, fashion, lectură și multe altele.

Citeste acum povestea Simonei!

 

 

MELKIOR: Care e povestea vietii tale?

Simona Husaru: Încă de mică am fost o fire sensibilă, zâmbăreață și cuminte. Mi-a plăcut să desenez și de aceea am făcut și câteva meditații la desen pentru a-mi descoperi mai bine talentul. Mai apoi am păstrat desenul ca o pasiune, dar poate pe viitor mă va însoți în ceea ce fac pe blog. Probabil că desenul și arta, în general, sunt cele care m-au făcut să iubesc și machiajul și creativitatea când vine vorba de beauty sau style.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput blogul si stii acum?

Simona Husaru: La începuturile blog-ului nu știam cât de mare este blogosfera și nici nu aveam idee că pot face atât de multe prin intermediul acestui spațiu virtual. Acum mă bucur că am ocazia să cunosc oameni și lucruri interesante prin intermediul blog-ului, în timp ce mă descopăr mai bine. Cu toate că blog-ul îmi oferă o serie de portițe și mă ajută să îmi duc pasiunea la nivelul de job, nu am uitat că el este o altă căsuță a mea, o căsuță construită pas cu pas.

 

MELKIOR: Dezvaluie ce iti place cel mai mult la internet.

Simona Husaru: Internetul are plusurile și minusurile lui, la fel ca orice alt lucru. Îmi place mult că pot găsi oricând informații utile, mă pot inspira de la bloggerii și vloggerii mei preferați și chiar pot cunoaște oameni frumoși!

 

MELKIOR: Ce hastag ai crea pentru a reprezenta frumusetea?

Simona Husaru: O întrebare foarte grea, dar răspunsul îl voi rezuma cu #SufletFrumos. Atâta timp cât ai un suflet frumos, vei radia și la exterior.

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la carti?

Simona Husaru: Imaginație, relaxare, evadare.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata pe blogul tau?

Simona Husaru: Nu aș pune pe nimeni într-o lumină proastă chiar dacă nu a existat o înțelegere cu o persoană sau un brand. Consider că blog-ul este un loc unde lumea ar putea găsi lucruri frumoase, inspiraționale, cu care să rezoneze.

 

MELKIOR: Ai observat ce greseli fac femeile cand se infrumuseteaza?

Simona Husaru: Probabil că petrec mult prea mult timp în oglindă. În goana după perfecțiune și frumusețe, femeile tind să uite de naturalețe, indiferent de anotimp sau ocazie. De asemenea femeile uită că demachierea și hidratarea tenului (creme, lichide, alimentație) sunt primele care ne ajută să fim mai frumoase.

 

MELKIOR: Ce experienta te-a marcat cel mai tare in viata ta?

Simona Husaru: Sunt mai multe momente care mi-au rămas întipărite în minte, dar probabil că cele legate de sănătate sunt cele care încă mă marchează. Sănătatea noastră fizică, mentală, este cea de care trebuie să avem grijă. Gândurile pozitive și activitățile plăcute sunt cele care ne ajută să fim mai sănătoși.

 

MELKIOR: Ce stil ai?

Simona Husaru: Consider că orice femeie își schimbă stilul de la un an la altul. Mereu suntem în căutarea stilului care ne definește mai bine în funcție de treapta vieții pe care ne aflăm. Eu sunt adepta unui stil casual, colorat, așa că blugii și bluzele în culori vesele, sau fustele din denim și tricourile feminine sunt printre preferatele mele! Nu prea port tocuri așa că ghetele, botinele, adidașii și teneșii sunt nelipsiți din colecția mea de încălțăminte.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

Simona Husaru: De multe ori am de lucru, deoarece biroul meu este home based. Cu toate acestea, în timpul liber îmi place să mă uit la filme și seriale amuzante sau romantice, uneori chiar la desene animate japoneze. Reorganizarea casei, desenul, lectura sunt și ele în topul activităților de relaxare.

 

MELKIOR: Hobby-uri ai?

Simona Husaru: Cu toate că nu îmi fac timp destul pentru toate, îmi place să mă destind desenând, cântând la orga electrică sau la chitară (prima este mai pe gustul meu), făcând poze în timp ce mă plimb prin natură.

 

MELKIOR: Cartea preferata?

Simona Husaru: Seria Harry Potter este cea care mi-a deschis apetitul pentru lectură într-un mod neașteptat, așa că primează în lista mea de cărticele. Îmi amintește mereu de copilărie, prietenie și magie. Este o serie care mă face să visez cu ochii deschiși.

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti?

Simona Husaru: Nu călătoresc foarte mult, dar mi-a plăcut Bulgaria și desigur munții din România. Zona Neamțului este plină de verdeață și mănăstiri frumoase pe care le poți admira cu mare drag și am simțit ceva aparte când am fost acolo.

 

MELKIOR: Care sunt cosmeticele pe care le plimbi zilnic in poseta?

Simona Husaru: Nelipsite din geanta mea sunt balsamurile de buze, un ruj, o cremă pentru mâini și ocazional un tuș pentru ochi.

 

MELKIOR: Rujul preferat? Dar oja? Fardul de pleoape?

Simona Husaru: În ultima perioadă, îmi plac mult rujurile în culori intense de roșu-rozaliu. Mi se par potrivite pentru orice anotimp. Fardurile roz pudrat și mov sunt cele care mă însoțesc cel mai des pe pleoape. Îmi oferă un look visător, tineresc și cu tente primăvăratice.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Simona Husaru: Melkior este un brand pe care l-am sesizat de mulți ani în Constanța și pe care îl apreciez pentru că oferă produse de calitate la prețuri accesibile. Fardurile și ojele sunt doar câteva dintre produsele de care m-am îndrăgostit și pe care le recomand cu drag prietenelor.

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cei care citesc acest interviu?

Simona Husaru: Să nu privești în trecut, decât dacă vrei să îți vezi progresul. Trăiește prezentul cu intensitate și găsește activitățile care te fac fericit(ă)! Numai așa o să reușești să ai o stare pozitivă și să nu trăiești cu regrete.

 

MELKIOR: Ce dorinte ai pentru vara 2018?

Simona Husaru: Locuind la mare, probabil că îmi spun asta în fiecare an, dar în 2018 simt că voi reuși să îndeplinesc dorința aceasta: să merg mult mai des la plajă și să mă relaxez. Să privesc cât mai multe apusuri frumoase și să îmi petrec timpul cu cei dragi mie.

 

MELKIOR: Unde te vezi peste 10 ani?

Simona Husaru: Sunt o persoană care nu gândește foarte mult către viitorul depărtat, dar în 10 ani m-aș vedea la casa mea, căsătorită și cu un job care îmi oferă o stare de pozitivitate și dorință de muncă.