Cristina Pavel are 31 de ani, e medic specialist in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, iar in timpul liber este beauty blogger www.shoppingtherapy-cristina.com .

E pasionata de cosmetice si o entuziasmeaza orice fond de ten, lac de unghii, parfum, ruj nou aparut. Ii plac filmele, serialele, cartile SF si calatoriile.

Are o mica obsesie pentru Instagram si, de obicei, face sute de poze cand merge in vacante.

Cristina ne spune ce greseli fac femeile cand se machiaza si ne da sfaturi pentru a fi mereu tinere.

 

 

 

 

MELKIOR: Care este povestea ta?

CRISTINA PAVEL: Nu am o poveste de viata demna de vreun roman. Am avut o copilarie normala, frumoasa, cu vacantele de vara petrecute la bunici. Acele veri au fost magice. In scoala generala am fost premianta in toti anii, si daca tin bine minte, chiar am terminat cu una dintre cele mai mari medii pe scoala. Apoi am absolvit un liceu de matematica-informatica, am facut 6 ani la facultatea de medicina, 5 de rezidentiat, iar acum sunt medic specialist diabetolog. Din facultate si pana acum blogul a fost un hobby constant, in care am investit timp, energie si bani. Prin el am avut ocazia sa cunosc foarte multe persoane frumoase, iar cu multe dintre ele am legat si prietenii.

 

MELKIOR: Cum ai devenit beauty blogger?

CRISTINA PAVEL: Blogul a aparut din dorinta de a impartasi pasiunea cu alte fete, cu aceleasi preocupari. Eram atat de fascinata de putinele bloguri de beauty, de la vremea aceea, incat mi-am dorit foarte mult sa pot trezi aceleasi sentimente prin blogul meu. Cred ca mi-a reusit, dovada fiind mesajele frumose si emotionante primite de-a lungul celor aproape 7 ani de blogging. Cel mai mult imi place cand cineva imi scrie sa imi spuna ca a incercat ceva despre care am scris pe blog si ii place la fel de mult. Prefer sa raman cu amintirile frumoase si sa nu dau importanta oamenilor care au prea mult timp liber sau scriu doar de dragul de a scrie.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput blogul si stii acum?

CRISTINA PAVEL: Sunt o multime de lucruri pe care nu le stiam si mi-ar fi prins bine daca le-as fi stiut de la inceput. Primul ar fi ca trebuie sa investiti de la inceput in blog (domeniu,  tema, hosting). E util si un aparat de fotografiat performant, un stativ si de ce nu, lumini, elemente de decor si tot ce va trebuie pentru a face fotografii creative.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata pe blogul tau?

CRISTINA PAVEL: Nu as face review-uri mincinoase. Imi respect cititoarele si cred ca oamenii isi pot da seama rapid cand cineva ii minte pe fata.

 

MELKIOR: Ce iti place cel mai mult la internet?

CRISTINA PAVEL: Cred ca cel mai mult imi place rapiditatea cu care putem afla o informatie. Asa pot fi intotdeauna la curent cu noutatile, fara sa fac mari eforturi.

 

MELKIOR: Ce hastag ai crea pentru a reprezenta frumusetea?

 CRISTINA PAVEL: #inandout

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la fashion?

CRISTINA PAVEL: Arta, creativitate, evolutie.

 

MELKIOR: Ai observat ce greseli fac femeile cand se machiaza?

CRISTINA PAVEL: Din pacate, da. Cele mai deranjante mi se par conturul de ruj mai inchis la culoare, excesul de fond de ten sau nuanta gresit aleasa; si sprancene conturate cu negru sau foarte evidente. In plus, in loc sa ne concentram pe ascunderea problemelor tenului, ar trebui sa oferim o mai mare atentie ingrijirii lui, cu ajutorul unei rutine corecte. Demachiere, hidratare si SPF.

 

MELKIOR: Ce experienta te-a marcat cel mai tare in viata ta?

CRISTINA PAVEL: Moartea bunicii mele. Atunci mi-am dat seama cat de fragila e viata unui om si cat de importanta e sanatatea si oamenii care se ocupa de ea. In acea perioada mi-am dat seama ca vreau sa devin medic.

 

MELKIOR: Ce stil ai? Care e obiectul vestimentar la care tii cel mai mult?

CRISTINA PAVEL: Cat mai casual. Port zilnic blugi, tricouri/camasi, incaltari confortabile. Slabiciunea mea sunt gentile si tenesii. Preferatii mei sunt niste tenesi cu Superman, primiti cadou de ziua mea.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

CRISTINA PAVEL: Am inceput sa pretuiesc mai mult timpul petrecut in casa, pentru ca asa reusesc sa ma relaxez si sa am timp pentru mine. De obicei imi aplic masti, pe fata, pe par, imi fac manichiura ca la carte, poate si gatesc, aprind lumanari parfumate in toata casa, ma uit la seriale si filme, citesc o carte...

 

MELKIOR: Hobby-uri ai?

CRISTINA PAVEL: Blogul, evident, apoi cartile si serialele. Mai nou am descoperit ca imi place sa gatesc.

 

MELKIOR: Mancarea preferata?

CRISTINA PAVEL: De cand m-am mutat cu prietenul meu am inceput sa gatesc mai des si chiar imi face placere. Mancarea mea preferata este salata boeuf, facuta de mama. Eu n-as avea rabdare sa o fac.

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti?

CRISTINA PAVEL: Imi plac obiectivele turistice cu ceva istorie, multe muzee si locuri de vizitat. Preferatele mele raman Parisul si Roma. Sper sa le revad in curand.

 

MELKIOR: Care sunt cosmeticele pe care le plimbi zilnic in poseta?

CRISTINA PAVEL: Nu-mi lipsesc din geanta: un balsam pentru cuticule, o mostra de parfum, un balsam de buze, 1-2-3-4-5 rujuri si o crema de maini. Mai nou car cu mine si un spray pentru fixarea machiajului in varianta mini.

 

MELKIOR: Rujul preferat - ce culoare are? Dar oja? Dar fardul de pleoape?

CRISTINA PAVEL: Rujurile mele preferate sunt cele in nuante de rosu inchis si roz prafuit. Oja rosie sau mov inchis, pentru ca se potrivesc la nuanta pielii mele, iar fardurile maro-sampanie sunt slabiciunea mea. Imi place sa ies in evidenta cu un ruj rosu intens.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

CRISTINA PAVEL: Cosmetice de calitate la preturi foarte bune. Nu cred ca exista produs care sa ma fi dezamagit. Am o multime de rujuri, oje, farduri Melkior, pe care le folosesc cu placere.

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cei care citesc acest interviu?

CRISTINA PAVEL: Nu uitati sa va demachiati seara si dimineata. Seara pentru a indeparta machiajul, iar dimineata pentru a pregati tenul pentru urmatorii pasi. La fel de importanta ca demachierea este si folosirea unei creme cu factor de protectie solara. Fie ca e vara sau iarna, razele UV nu ne ocolesc. Ele sunt responsabile de imbratranirea pielii, iar noi vrem sa ne pastram tinere cat mai mult, nu? Si nu uitati sa va spalati constant pensulele si bureteii de machiaj.

 

MELKIOR: Unde te vezi peste 10 ani?

CRISTINA PAVEL: O intrebare grea. Eu traiesc mai mult in prezent si nu imi fac planuri pe termen lung, pentru ca aproape niciodata nu ies cum mi-as fi dorit. Am cateva obiective personale, printre care un cabinet personal si un blog de sanatate.