Cine se ascunde in spatele blogului Another Side of Me?

Dorina are 30 de ani, adora sa faca fotografii, in special portrete si sa surprinda zambetele oamenilor. Ii place sa citeasca, sa scrie de mana, inca are o agenda unde isi noteaza ideile, planurile, citatele, informatiile.

Iubeste culoarea roz, sa viseze cu ochii deschisi, sa creada ca totul e posibil, ii place sa ii faca sa rada pe cei din jur si sa le ofere un strop din doza ei de optimism.

Sora ei, Cristina, are 29 de ani si spune ca ii plac animalele in general, dar daca ar trebui sa aleaga, ar alege pisicile, chiar i-ar placea sa aiba una intr-o zi, desi Dorina nu prea e de acord cu asta.

Citeste acum interviul cu surorile pasionate de moda si frumusete www.anotherside-of-me.com

 

 

 

MELKIOR: Cum v-ati apucat de blogging?

DORINA: Blogul l-am lansat in 2009, cand eram studenta la Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, pentru ca ma plictiseam de stiri si reportaje, voiam sa scriu si ceva mai subiectiv. Imi doream de vreo doi ani un spatiu al meu online, insa nu aveam curajul sa incep deoarece ma temeam de reactiile celor din jur (atunci erau extrem de putine bloguri). Am inceput cu articole despre evenimente pentru studenti, despre facultate, despre tenis, iar usor-usor am trecut la beauty. Cand m-am apucat de asta, nisa era fix la inceput, erau doar vreo 3-4 bloguri, cel putin pe astea le stiam eu. Cred ca la vreun un an si jumatate de cand am lansat blogul, a inceput si Cristina sa scrie, initial guest posts, iar apoi l-am transformat intr-o “afacere de familie”. Prin 2012 am inceput sa postam si tinute, iar din 2016 avem si rubrica de travel, asa ca blogul nostru s-a transformat usor-usor intr-unul de lifestyle.

CRISTINA: Blogul a fost lansat initial de Dorina, in urma unui proiect de la facultate si o perioada a scris singura pe platforma, desi ne mai sfatuiam uneori in privinta articolelor. Mult lume nu stie ca si eu am avut un proiect atunci cand eram la Master si am fost nevoita sa imi fac un blog si am ales sa scriu despre sport- tenis mai exact. Am scris cateva luni acolo, dar apoi am abandonat blogul si am inceput sa lucrez cu Dorina la blogul actual. Iubesc blogging-ul si tot ce implica asta, desi uneori e foarte mult de munca, multe nopti nedormite si sacrificii, eu cred ca merita, deoarece prin intermediul blogging-ului am cunoscut multe persoane deosebite, am mers in locuri frumoase si am testat extrem de multe produse.

 

MELKIOR: Toata lumea crede ca sunteti gemene. Care e adevarul?

DORINA: Intr-adevar, majoritatea persoanelor cred ca suntem gemene, ne-am obisnuit deja ca, atunci cand ne intalnim prima oara cu cineva, sa explicam diferentele dintre noi. Adevarul e ca eu sunt mai mare cu un an si patru luni decat Cristina.

CRISTINA: Suntem obisnuite sa ni se spuna asta, chiar semanam destul de mult, desi sunt si persoane care ne-au spus ca nu vad nicio asemenare intre noi. Cand eram mai mica, trebuie sa recunosc ca nici mie nu mi se parea ca semanam asa mult, dar acum mi-am schimbat parerea. Dorina e mai mare cu un an si patru luni, deci diferenta nu e chiar atat de mare.

 

MELKIOR: Care sunt asemanarile? Dar deosebirile?

DORINA: Avem aproape aceeasi inaltime, cam aceeasi lungime la par si multe trasaturi comune. Dar, in acelasi timp, sunt si multe diferente intre noi: Cristina are ochii caprui, eu ii am verzi, eu acum am parul blond, ea saten inchis, ea e Balanta, eu Gemeni. Eu sunt o fire foarte visatoare si pozitiva, Cristina e mai realista. Eu sunt mai copilaroasa si Cristina e mai matura. Exista multe diferente intre noi, insa ne completam reciproc si ne intelegem foarte bine.

CRISTINA: Fizic, cred ca nasul e cam singurul aspect in care ne asemanam, in rest nu imi dau seama. Avem foarte multe lucruri in comun, fie ca e vorba ca ascultam acelasi tip de muzica, ca ne place tenisul sau blogging-ul, dar bineinteles ca sunt si lucruri care ne diferentiaza. Ne intelegem destul de bine, Dorina fiind in zodia Gemeni, iar eu sunt o Balanta care incearca mereu sa o tempereze atunci cand se entuzismeaza prea repede, chiar si cand nu e cazul.

 

MELKIOR: Ce stil vestimentar aveti? Va plac aceleasi haine? Va imbracati la fel?

DORINA: Nu am un stil bine definit, insa cu siguranta prefer tinutele feminine. Si culoarea. Garderoba mea e o explozie de culoare, nu cred ca imi lipseste vreo culoare din ea. Intr-o zi ma imbrac elegant, in alta casual, in unele sport, in altele preppy chic. Imprumutam foarte des haine una de la alta, insa Cristina are un stil mai casual, in timp ce al meu e mai feminin.

CRISTINA: Nu pot sa spun ca am un stil anume, ma imbrac probabil casual in majoritatea timpului, mai experimentez din cand in cand. Eu si Dorina ne imprumutam mereu hainele, chiar si incaltamintea pentru ca purtam acelasi numar, deci suntem norocoase pentru ca avem o garderoba mai mare avand hainele la comun. Nu ne mai imbracam la fel, mai avem cateva piese la fel, dar in culori diferite. Cand eram mici, mama noastra ne mai imbraca la fel (desi noua nu ne placea asta) si atunci chiar toata lumea care ne vedea credea ca suntem gemene).

 

MELKIOR: Ce iti place la sora ta? Si ce te enerveaza la ea?

DORINA: Aici as putea scrie pagini intregi, dar o sa ma rezum la cateva randuriJ Imi place ca e foarte ordonata, ca e mult mai ambitioasa si determinata sa indeplineasca anumite sarcini, in vreme ce eu sunt mai delasatoare. O alta calitate a ei, pe care o admir, e ca nu se ataseaza de lucruri, eu am tendinte de hoarder uneori. Ce ma enerveaza cel mai tare la Cristina e ca e incapatanata si pesimista si, de multe ori, ma face si pe mine sa imi mai pierd din entuziasm.

CRISTINA: Sunt multe lucruri care imi plac la ea, e o persoana buna, poate prea buna uneori, e curajoasa si ambitioasa, si evident ca sunt si lucruri care ma enerveaza, ce imi vine acum in cap e ca e cam dezordonata si insistenta uneori.

 

MELKIOR: Pe ce teme va certati?

DORINA: Pai, ne ciondanim destul de des din diverse motive, insa ne impacam imediat. Nu pot sta certata cu ea mai mult de cateva ore, mereu ne comportam ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

CRISTINA: Uneori ne certam din lucruri mici si marunte, de exemplu ne certam si cand trebuie sa alegem poze pentru blog, deoarece uneori mie imi plac unele care ei ii displac si tot asa. Important e ca ne impacam repede si nu tinem supararea.

 

MELKIOR: Ce inseamna sa fii blogger?

DORINA: Cred ca blogger-ul e un fel de redactor, fotograf si editor la propria revista. Desi din exterior nu pare, e o gramada de munca si e un job full time, de cele mai multe ori. E destul de dificil sa scrii, sa editezi fotografii, sa faci research, apoi sa te ocupi si de promovare in social media, dar si de mailuri si colaborari. Pentru cine nu e convins de lucrul asta, il indemn sa faca blogging o jumatate de an, nu mai mult, si discutam apoi.

CRISTINA: Sa primesti multe produse si sa nu faci mai nimic. Cam asta e perceptia multor persoane care nu au idee ce presupune sa fii blogger. E foarte multa munca, investesti multe ore ca sa faci niste poze bune, sa le editezi, sa le refaci in caz ca nu sunt atat de reusite, dar la final satisfactia e foarte mare, mai ales atunci cand reusesti sa ajuti si alte persoane cu o recomandare, fie ea a unui produs cosmetic sau a unei tinute vestimentare sau in alegerea unui loc de cazare. Inseamna sa cunosti oameni frumosi foarte des, sa testezi multe lucruri, sa iesi din zona ta de confort uneori, dar in final sa iti dai semana ca merita sa faci asta, chiar daca pentru noi inseamna practic un al doilea job.

 

MELKIOR: Cine scrie pe blog? Ce sectiune abordeaza fiecare? Care e tema care va place mai mult?

DORINA: Amandoua scriem pe blog, insa eu ma ocup cel mai mult atat de partea de writing, cat si cea de editare. Si pe blog si pe canalul de Youtube. Cristina scrie in general postarile in care apare ea, cele de tip OOTD (Outfit of the Day), iar eu pe restul. Cel mai mult imi place sa scriu articolele de travel, chiar daca genul asta de postari imi ia si zile intregi uneori (doar sa selectez si editez pozele imi ia o jumatate de zi).

CRISTINA: Amandoua scriem pe blog, desi trebuie sa recunosc ca Dorina lucreaza mai mult ca mine, ea editeza si pozele si filmuletele pe Youtube. Eu sunt mai mult persoana care vine cu indicatiile si Dorina ma ajuta si le pune in practica. Ne plac toate subiectele pe care le abordam atat pe Youtube, cat si pe blog, fie ca e vorba despre frumusete, calatorii, carti sau moda.

 

MELKIOR: Ce experienta te-a marcat cel mai tare?

CRISTINA: Daca e legat de blogging, rautatea unor persoane pe care in mediul online mi le imaginam diferite, dar in realitate, erau exact opusul si am ramas socata de cat de bine se pot preface unele persoane sa para diferite.

DORINA: Da, cam acelasi lucru cred ca m-a surprins si pe mine. Cat de diferiti sunt oamenii in online fata de real life. Daca la inceput blogging-ul se desfasura doar in mediul online, astazi o mare parte inseamna si socializare offline si am ramas foarte surprinsa cat de diferite sunt unele persoane in realitate fata de imaginea pe care si-au creat-o in online.

 

MELKIOR: Care e obiectul la care tii cel mai mult?

DORINA: Nu stiu, incerc sa nu fiu dependenta de niciun obiect fizic, desi e foarte greu. Am citit multe carti despre minimalism si arta simplitatii si pot sa zic ca m-au ajutat, dar inca mai am de lucru. Daca totusi ar fi sa aleg un obiect, ar fi aparatul foto pentru ca fotografia e una din cele mai mari pasiuni ale mele si nu imi imaginez viata fara ea.

CRISTINA: Nu am niciun astfel de obiect, incerc sa ma detasez de lucruri, in caz ca le pierd, sa nu sufar prea mult.

 

MELKIOR: Ce faci zilnic pentru sufletul tau?

DORINA: In afara de blogging si vlogging? Nu prea imi mai ramane mult timp liber pe langa cele doua, dar ador sa citesc, sa ascult muzica, sa ma uit la turnee de tenis si cand e frumos afara, sa alerg.

CRISTINA: Ascult muzica in fiecare zi, nu imi imaginez viata fara muzica si citesc cat de mult pot.

 

MELKIOR: Muzica? Filme? Actori preferati?

DORINA: Nu am un gen preferat si niciun artist preferat, ascult foarte multe piese, atat vechi, cat si noi. In momentul asta (de fapt de vreun an), ador HURTS, i-am descoperit la Summer Well si au scos un album nou pe care acum il ascult pe repeat. Mi se par geniali! Filme la fel, nu pot numi unul singur, insa imi plac mult filmele psihologice, cele cu mister si thrillerele. Nu imi plac deloc filmele SF si cele cu eroi si super eroi. Actorii mei preferati sunt Anthony Hopkins, Johnny Depp, Helen Mirren, Brad Pitt, Charlize Theron, Emma Watson si multi altii. Tocmai ziceam mai sus ca nu imi plac eroii, dar daca ar fisa numesc cateva persoane care ma inspira as zice: Serena Williams, Roger Federer si Oprah Winfrey.

CRISTINA: Muzica pop in general, chiar acum cand raspund la aceste intrebari ascult Hurts, probabil trupa mea preferata in acest moment, ador noul lor album si mi-ar placea sa mai am ocazia sa mai merg la un alt concert al lor, sunt senzationali. Imi place foarte mult sa am uit la filme, nu am un gen preferat, in general caut filme cu actorii mei preferati si asa imi aleg la ce ma uit. Am mai multi actori preferati: Johnny Deep, Liam Neeson, astia sunt primii care imi vin in minte, dar imi plac in general veteranii Hollywood-ului si filmele mai vechi pentru ca alea mi se par cele mai reusite.

 

MELKIOR: Te descurci in bucatarie?

DORINA: In momentul acesta ador guacamole, dar si cartofii dulci la cuptor cu multe condimente. Da, ma descurc destul de bine in bucatarie, zic eu, dar si cei care au mai gustat din preparatele mele. Gatesc aproape orice, am descoperit ca secretul e sa incerci si vei reusi. Uneori nu chiar din prima, dar cu cat exersezi mai des, cu atat mai gustos iti va iesi. Gatesc des pentru ca sunt vegana si incerc sa reduc cat mai mult procentul de alimente procesate din stilul meu de viata. Nu am o reteta preferata, imi place mereu sa experimentez lucruri noi, ma plictisesc repede de anumite alimente si in stilul meu de viata mi se pare ca secretul e sa variezi cat mai mult.

CRISTINA: Ceva nesanatos evident, probabil pizza sau burgeri. Da, gatesc de mult timp si cam tot ce gatesc, e comestibil, deci sunt in siguranta atat eu, cat si cei care mananca.Nu stiu daca am o reteta preferata, probabil daca e sa aleg, as alege o prajitura si anume, prajitura tavalita, e preferata mea.

 

MELKIOR: Ce ti-ai dori sa faci si nu ai timp?

DORINA: Mai multa miscare. Mereu imi propun asta si parca niciodata nu am timp.

CRISTINA: Mi-ar placea sa calatoresc mai mult, sper sa remediez lucrul asta in anii ce urmeaza.

 

MELKIOR: Cum e machiajul tau de zi cu zi?

DORINA: Imi plac machiajele naturale si consider ca mi se potrivesc si cel mai bine. Mi se pare ca machiajul trebuie doar sa iti sublinieze trasaturile, sa le complimenteze, nu sa le ascunda si sa te transforme in alta persoana. Aproape zilnic folosesc fond de ten, blush, iluminator, mascara si ruj. Cand am timp si farduri si tus. O zi sau doua pe saptamana iau o pauza de la machiaj si imi las tenul sa respire.

CRISTINA: Machiajul meu de zi cu zi este unul natural, in general; imi dau cu fond de ten, rimel, blush si iluminator. Dar evident ca mai am si momentele mele cand am chef sa imi fac si un machiaj al ochilor - folosesc farduri, aplic si tus, dar si ruj.

 

MELKIOR: Numeste un produs cosmetic de care nu te poti lipsi.

DORINA: Ma pot lipsi de orice produs de machiaj daca e vreodata nevoie, insa nu renunt niciodata la crema hidratanta si la crema cu SPF. Dintre produsele de machiaj preferatul meu e blush-ul roz pentru ca mi se pare ca ofera prospetime tenului.

CRISTINA: Cred ca fondul de ten. Il folosesc in fiecare zi si imi place pentru ca ma ajuta sa imi acopar micile imperfectiuni.

 

MELKIOR: Care e produsul preferat din colectia Melkior?

DORINA: Fardurile. Imi plac multe produse Melkior, dar fara doar si poate fardurile sunt favoritele mele. Ca blogger, am incercat farduri de la foarte multe branduri, insa cele de la Melkior sunt preferatele mele. Selectia de culori e foarte variata, pigmentatia e foarte buna, iar preturile accesibile, asa ca nu iti poti dori mai mult.

CRISTINA: Fardurile sunt preferatele mele, imi plac foarte mult pentru ca sunt pigmentate si rezistente; si paleta de culori e foarte mare, le ador.

 

MELKIOR: Ce greseli fac femeile cand se machiaza?

DORINA: Nu stiu exact daca sunt greseli, dar pot spune ce nu imi place mie deloc: sprancenele prea subtiri sau sprancenele conturate dur cu creion negru sau tatuate (mi se pare ca schimba enorm o fizionomie), conturul depasit al buzelor si prea multa mascara. Oricum, mereu ce e prea mult strica, insa poate asta e doar parerea mea. Observ ca exista un trend de a aplica totul in cantitate cat mai mare (de la fond de ten la bronzer si highlighter), de a aplica adevarate “masti”, eu nu sunt de acord cu asta, ador machiajul natural care doar subliniaza trasaturile.

CRISTINA: Aplica prea mult machiaj sau isi fac sprancenele prea inchise sau in forme ciudate, care nu le avantajeaza deloc.

 

MELKIOR: Care e mesajul tau pentru cei din jur?

DORINA: Sa incerce sa fie mai veseli, mai pozitivi si mai buni cu semenii lor.

CRISTINA: Cel mai bine, o sa las aici unul dintre citatele mele prefarate: “I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

 

MELKIOR: Ce insemna fericirea pentru tine?

DORINA: Sa incerc sa fac tot ce mi-am propus fara a tine cont de barierele din jurul meu. E atat de greu de dat o definitie si de explicat in cateva cuvinte, imi vin o mie de ganduri cand rostesc cuvantul asta.

CRISTINA: Sa faci lucrurile care iti plac si sa fii in armonie cu tine.

 

MELKIOR: Daca ai da timpul inapoi, ce ai schimba?

DORINA: Cu siguranta, as schimba multe, atat cu privire la comportamentul meu, cat si la anumite decizii pe care le-am luat. Nu m-as mai preocupa atat de mult de tot felul de nimicuri si de parerea celor din jurul meu, as fi mai asumata cu privire la alegerile mele, nu as mai fi complexata de anumite defecte fizice, as merge la antrenamente de tenis inca din clasele primare, as deveni vegana din adolescenta de cand am auzit prima oara de notiunea asta, as citi si mai multe carti motivationale, biografii si carti de nutrititie, nu doar beletristica, mi-as lansa blogul cu vreo doi ani mai devreme si nu as mai amana atat de teama reactiilor celor din jur. Si inca vreo cateva zeci de chestii pe care, din nefericire, nu mai am cum sa le schimb.

CRISTINA: As schimba multe lucruri la mine si la modul in care m-am perceput in acel moment.

 

MELKIOR: Viseaza: pleci maine pe o insula pustie; numeste 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine.

DORINA: Intrebarea asta e clasica, dar mereu imi pune dificultati pentru ca e atat de greu. Acum zic ceva la intamplare, dar daca chiar s-ar intampla asta, nu stiu ce as lua cu mine. As zice un telefon (in care as stoca multe carti si multe melodii) in caz ca ar exista electricitate, un caiet si un pix pentru a tine un jurnal si un cutit pentru a imi taia fructele si legumele.

CRISTINA: Mie, in general, imi e greu sa ma decid, dar cred ca as lua telefonul mobil ca sa pot sa fac poze, o crema cu protectie solara si o palarie, probabil.

 

MELKIOR: Ce ti-a placut si ce nu ti-a placut in 2017?

DORINA: Mi-a placut ca, in sfarsit, am ajuns in Londra; era orasul pe care mi-l doream sa il vizitez de cand eram mica, e un oras superb pe care il recomand oricui. Nu mi-a placut ca nu prea am mai dedicat mult timp cititului si sportului, insa planuiesc sa schimb asta in 2018.

CRISTINA: In mare parte, 2017 a fost un an bun pentru mine, am bifat cateva tari pe care voiam sa le vizitam de ceva vreme si parti negative, nu stiu, incerc oricum sa ma concentrez mai mult asupra lucrurilor bune.

 

MELKIOR: Ce-ti doresti pentru 2018?

DORINA: Imi doresc un aparat foto full frame, multe calatorii, sa imi intalnesc sufletul pereche, sa fac mai mult sport, sa am un stil de viata cat mai sanatos si sa dedic si mai mult timp blogging-ului.

CRISTINA: Asa cum am mai zis mai sus, sa incerc sa calatoresc mai mult si sa fiu sanatoasa.