Are 23 de ani, e o persoana pozitiva, mereu vesela.

A facut balet, handbal, chitara si canto.

A absolvit facultatea de chimie.

Azi este make-up artist, transformandu-si pasiunea in job.

Si-a lansat blogul www.alinabarbu.com in 2011 in ideea de a-si publica machiajele.

Ulterior l-a dezvoltat si a inceput sa impartaseasca experienta sa cu diferite produse de make-up & beauty.

Traieste dupa un principu clar: “trebuie intotdeauna sa muncesc pentru ceea ce imi doresc, pentru a avea satisfactia suprema ca mi-am atins telurile datorita eforturilor depuse de mine.”

 

 

 

MELKIOR: Cum incepe povestea ta?

ALINA BARBU: M-am nascut in Giurgiu si, inca din primii ani, mama m-a dus la cursuri de balet. Am testat fel si fel de activitati de-a lungul anilor pentru a-mi da seama ce imi place, cu adevarat, sa fac. Am mers la handbal pe parcusul anilor de scoala, iar in timpul liceului am facut 4 ani de chitara si canto. Am fost mereu extrem de ambitioasa in absolut orice domeniu, iar cand venea vorba de scoala, nu concepeam sa nu iau premiul 1. Inca de mica am cochetat cu machiajul, motiv pentru care intotdeauna imi machiam prietenele atunci cand mergeam la o aniversare. La inceputul liceului am inceput sa fac primii bani din machiaj. Eu sunt o fire care se plictiseste destul de repede de anumite activitati. Machiajul a fost un domeniu care m-a motivat sa devin din ce in ce mai buna, asa ca nu aveam cum sa ma plictisesc. Dupa terminarea liceului m-am mutat in Bucuresti pentru studii superioare. Ajunsa in Capitala, am inceput sa investesc  in cursuri, in formarea mea ca make-up artist, desi mentionez ca am absolvit Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.  Pasiunea pentru machiaj a fost atat de puternica, incat astazi acesta este jobul meu full time pe care nu l-as schimba pentru nimic.

 

MELKIOR: Ce iti place cel mai mult sa fii: make-up artist sau beauty blogger?

ALINA BARBU: Avand in vedere ca blogul l-am deschis pentru a-mi publica fotografiile cu machiajele realizate de mine, raspunsul este clar: make-up artist. De ce? Pentru ca acesta este job-ul care imi aduce satisfactie sufleteasca, dar si financiara. Blogger sunt din pasiune, din dorinta de a ajuta alte persoane. Daca sunt perioade in care sunt inactiva pe blog, asta se intampla pentru ca machiajul reprezinta o prioritate pentru mine si programarile/job-urile imi ocupa tot timpul.

 

MELKIOR: Iti amintesti cand te-ai machiat prima data?

ALINA BARBU: Ideea este ca eu niciodata nu am exagerat cu machiajul. Am inceput usor, usor. In scoala generala, mai exact in clasa a 8-a, foloseam doar mascara si gloss. La liceu am inceput sa aplic putin fond de ten, apoi eyeliner... si tot asa.  

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput sa faci make-up si stii acum?

ALINA BARBU: Extrem de multe lucruri. Inainte sa fac cursurile de machiaj nu stiam sa corectez imperfectiunile, sa realizez un machiaj in functie de forma ochilor, a fetei etc.

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la machiaj?

ALINA BARBU: Naturalete, luminozitate, perfectionism.

 

MELKIOR: Ce cosmetice plimbi zilnic in poseta?

ALINA BARBU: Rujul.

 

MELKIOR: Daca ar trebui sa-ti schimbi meseria, ce ai alege?

ALINA BARBU: Psiholog. Ca make-up artist, intru in contact cu foarte multe femei care au o stima de sine scazuta. Joc un mic rol de psiholog incercand sa le transmit energie pozitiva si sa le fac sa realizeze ca fiecare dintre noi suntem frumoase in felul nostru. Nu pot explica fericirea pe care o simt atunci cand vad ca sunt fascinate de rezultatul final, de ceea ce vad in oglinda, astfel capatand incredere in ele.

 

MELKIOR: Care sunt produsele pe care le folosesti cel mai des?

ALINA BARBU: Fond de ten, concealer, pudra, eyeliner, mascara si ruj.

 

MELKIOR: Ce culoare de ruj preferat ai?

ALINA BARBU: Rosu, clar!

 

MELKIOR: La ce te gandesti cand machiezi?

ALINA BARBU: La faptul ca trebuie sa realizez un machiaj pe placul clientei, dar care sa o avantajeze.

 

MELKIOR: Ce greseli fac femeile cand se machiaza?

ALINA BARBU: Cea mai comuna greseala este alegerea gresita a fondului de ten. De asemenea, o alta greseala o reprezinta faptul ca folosesc un anticearcan intr-o nuanta deschisa pentru a acoperi cearcanele fara a le neutraliza. Astfel, le pun mai mult in evidenta.

 

MELKIOR: Ce nu ar trebui sa lipseasca din trusa de machiaj a unei adolescente? Dar a unei doamne?

ALINA BARBU: In ambele cazuri, parerea mea este ca nu ar trebui sa lipseasca crema hidratanta. Astfel, tenul este hidratat, iar machiajul va adera mai bine.

 

MELKIOR: Cu ce se asorteaza machiajul?

ALINA BARBU: Dupa parerea mea, atunci cand se concepe un machiaj, cel mai important este sa se tina cont de trasaturile si de personalitatea persoanei care va purta machiajul. Totusi, atunci cand realizez un machiaj, tin cont de culoarea ochilor, de tinuta, de coafura, de evenimentul la care participa persoana respectiva, dar si in functie de ora la care are loc acesta.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?                                          

ALINA BARBU: Produse calitative la preturi accesibile. 

 

MELKIOR: Cum crezi ca va evolua machiajul in 10 ani?

ALINA BARBU: Eu am o imaginatie tare bogata, insa vreau sa cred ca se va pune accentul pe frumusetea naturala.

 

MELKIOR: Ce te inspira?

ALINA BARBU: Oamenii, natura, viata insasi – cu bune si rele.

 

MELKIOR: Care e obiectul la care tii cel mai mult?

ALINA BARBU: Telefonul J.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

ALINA BARBU: Scriu pe blog. Mai nou, filmez pentru canalul meu de youtube.

 

MELKIOR: Care este stilul tau?

ALINA BARBU: Nonconformist.   

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti?

ALINA BARBU: De obicei, acolo unde nu am ajuns. Ca si loc preferat, as mentiona Amsterdam. Acolo m-as intoarce iar si iar…

 

MELKIOR: Ce hobby-uri ai?

ALINA BARBU: Exceptand blogging-ul, care imi ocupa in mare parte tot timpul “liber”, imi place sa mi se faca poze. De asemenea, cititul este un alt hobby al meu. Pacat ca ziua are doar 24 ore. 

 

MELKIOR: Ce fel de muzica asculti?

ALINA BARBU: Mai multe genuri de muzica, insa in mare parte latino.  Romeo Santos, Prince Royce sunt doi dintre artistii mei preferati pe care i-as asculta 24/24.

 

MELKIOR: Crezi in zodii?

ALINA BARBU: Da, cred in zodii, iar caracteristicile zodiei mele se potrivesc cu personalitatea mea. Sunt o persoana optimista, pozitiva, cu o pofta nebuna de viata. Pentru mine, nu exista ‘nu pot’. Intotdeauna incerc sa imi depasesc propriile limite.

 

MELKIOR: Daca ai da timpul inapoi, ce ai schimba?

ALINA BARBU: Nimic. Prefer sa cred ca totul in viata se intampla cu un motiv si trebuie luat ca atare. Experientele din viata mea au contribuit la formarea omului care sunt astazi.