“Buna! Numele meu intreg nu are legatura cu porecla din mediul online (Hayky), insa e unul foarte lung: Madalina-Nicoleta Costin-Rahimi. Am 25 de ani, sunt casatorita si nu am copii, insa am trei pisici si un catel vesel.

Iubesc machiajul, calatoriile, filmele, serialele, arta, festivalurile, lucrurile noi si oamenii cu care pot discuta ore in sir. Nu urasc nimic, dar imi displac lucruri precum: frigul, monotonia, minciunile, oamenii neseriosi.

Cel mai mult imi place atunci cand oamenii imi apreciaza munca, chiar si atunci cand exista critica, constructiva.

Primul blog l-am lansat in anul 2009, am avut o pauza de cativa ani si am revenit in mediul online in 2015, direct pe canalul de Youtube. Am redeschis acum si blogul www.haykyvlog.com pe care am inceput sa scriu reviewuri despre produse, pentru cei care prefera sa citeasca in loc sa vizioneze.”

 

MELKIOR: Care este povestea vietii tale?

Hayky: Oh, daca ar fi sa va povestesc, ne-ar trebui ceva timp! Pe scurt: am avut o copilarie grea si in acelasi timp – parca pentru a compensa asta – fericita. Parintii mei m-au sustinut (si o  fac in continuare) in tot ce mi-a trecut mie prin cap… evident daca a fost ceva bun, creativ sau care sa ma ajute sa ma dezvolt. Am absolvit Facultatea de Arte, sectia de Fotografie-Video fapt care - probabil - mi-a definit pasiunea pentru “frumos”. Aici a fost momentul in care am realizat ca machiajul este adevarata mea pasiune. Mi-am intalnit jumatatea la 18 ani, iar anul trecut am devenit… doamna! Astea, cu toate ca inca ma simt ca la 16 ani. In ceea ce priveste activitatea mea online, in anul 2007 am descoperit ce inseamna sa scrii si sa postezi, lucru care m-a inspirat mai tarziu sa fac primul blog despre care am povestit mai devreme.

 

MELKIOR: Cum ai ales numele bloggului tau?

Hayky: Hayky este porecla pe care o am din scoala generala, de pe vremea cand era la moda sa ai porecla. Daca nu aveai porecla, nu erai interesant. Intr-o lipsa totala de inspiratie am inventat un cuvant: Hayky. Mi-a placut cum suna si l-am folosit, asa a ramas! Inca imi place, chiar daca nu are vreo poveste fabuloasa. Simt ca ma reprezinta.

 

MELKIOR: Ce s-a schimbat in viata ta dupa ce ai devenit bloggerita?

Hayky: Totul. Nu mi-as putea imagina viata fara activitatea mea online. Am devenit dependenta de ea, iar atunci cand nu reusesc  sa postez, simt ca lipseste ceva. In primul rand, activitatea online de bloggerita si vloggerita este, pentru mine, o metoda de a ma exprima si de a impartasi pasiunea mea cu alti iubitori de machiaj. Totodata, pot sa imi exercit creativitatea in ceea ce priveste machiajul, precum si in zona de foto-video.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata pe vlogul tau?

Hayky: Lucruri pe care nu le-as face si in viata de zi cu zi: sa mint sau sa fiu prefacuta. Incerc intotdeauna, chiar daca sunt in fata unei camere de filmat, sa fiu EU.

 

MELKIOR: Ce hastag ai crea pentru a te reprezenta?

Hayky: #haykysworld - pentru cei care doresc sa exploreze lumea, asa cum o vad eu.

 

MELKIOR: Ce inseamna arta pentru tine?

Hayky: Arta inseamna pentru mine calea prin care artistul poate creea si prin care se poate exprima, pentru a transmite o emotie, un gand. Multi cred ca arta inseamna ceva frumos, placut privirii, insa nu e asa. Cred ca trebuie privit undeva mai departe de atat pentru a descoperi mesajul.

 

MELKIOR: Poti face o legatura intre pictura, fotografie si machiaj? Cum ar arata un astfel de proiect?

Hayky: In fiecare videoclip exista o astfel de legatura. Mai ales in cele creative, cu machiaj de efecte speciale, care arata ceva mai cinematic. Clar, orice proiect de acest gen s-ar invarti in zona machiajului SFX.

 

MELKIOR: Daca ar trebui sa inventezi un alt cuvant pentru machiaj, ce ai spune?

Hayky: “BeYourself”… ma gandesc la faptul ca machiajul nu trebuie sa te transforme intr-o alta persoana, mereu trebuie sa ai stilul tau personal care sa te defineasca, nu imi plac stereotipurile.

  

MELKIOR: Cum arata modelul ideal pe care ai vrea sa il machiezi?

Hayky: Orice make-up artist e fericit cand are in fata o fetisoara de tip “Barbie”… orice ai face, iese frumos… Mi-ar placea o frumusete spartana: sprancene stufoase natural, ochi mari, cu pleoapele evidente, nas de grecoaica, barbie bine definita, ten de portelan, buze carnoase. .. si acel “nu-stiu-ce”, care ar scoate-o din zona “papusilor”. Evident, as vrea sa machiez si o persoana de culoare, cum e Khoudia Diop (un search pe google va ajuta sa vedeti o frumusete deosebita!) 

 

MELKIOR: Daca ai putea sa-ti alegi o vedeta pentru un machiaj si un videoclip, pe cine ai alege?

Hayky: Din Romania, as alege-o pe Delia. Simt ca ma potrivesc cu stilul ei, ceva mai extravagant, nonconformist. Iar pe Lady Gaga, din acelasi motiv. Cred ca ambele ar fi incantate de propunerile mele.

 

MELKIOR: Iti amintesti cand te-ai machiat prima data?

Hayky: Normal. Am furat creionul negru Ada al mamei mele si mi-am facut ochi de Panda.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Hayky: In primul rand, imi place enorm  la Melkior faptul ca totul poate fi facut custom, iar fiecare isi poate creea propria trusa, in functie de necesitate. Melkior este un brand care ofera un raport calitate-pret excelent, atat pentru profesionisti, cat si pentru cei care isi doresc o trusa formata din minimum necesar. Mai pe scurt: un brand ce ofera produse pe care le poate avea oricine, iar la capitolul calitate, poate fi comparat cu brandurile high end.

 

MELKIOR: Care e produsul preferat din colectia Melkior?

Hayky: Noul ruj Matte Stain, precum si fardul Violette.

 

MELKIOR: La ce te gandesti cand machiezi?

Hayky: Daca machiez cliente, ma gandesc la trasaturile si tenul lor, la ce li se potriveste si cum le pot scoate in evidenta frumusetea. Daca machiez persoane cunoscute sau prietene, ma gandesc la caracterul  lor, la modul in care se reflecta personalitatea lor in ochii celorlalti si cum le pot contura trasaturile cele mai frumoase. Daca ma machiez pe mine, ma inspir din lucrurile care m-au marcat din natura, filme, muzica etc.

 

MELKIOR: Ce greseli fac femeile cand se machiaza?

Hayky: In primul rand, au sentimentul ca ceea ce functioneaza pe altii, va functiona si pe ele. Ceea ce este complet fals. Nu toti avem acelasi tip de ten, aceeasi structura, aceleasi trasaturi, aceleasi culori. De aceea, machiajul fiecarei persoane trebuie personalizat. In plus, multe persoane se concentreaza asupra machiajului, in loc de a se concentra asupra ingrijirii pielii. Machiajul, chiar daca e minimalist, arata mult mai bine pe un ten curat si ingrijit. Evident, nu am cum sa nu mentionez si greselile grave, pe care (sper) ca le observam cu totii: sprancenele Nike negre asortate cu un par blond-portocaliu, blushul rosu aprins, fondul de ten prea inchis sau prea deschis, buzele conturate mult prea mult (oricine le poate vedea pe cele naturale - nu pacalim pe nimeni).

 

MELKIOR: Ce ai vrea sa colorezi in lume folosind culoarea preferata?

Hayky: Fiecare culoare este preferata mea si are farmecul ei, daca este pusa in lumina potrivita. Trebuie sa recunosc ca am o slabiciune pentru roz, mov, turquoise si negru, dar nu le-as numi “preferate”. Culorile sunt frumusetea lumii… nu imi imaginez oceanul fara turquoise, toporasii fara mov, trandafiri fara roz si noapte fara negru. Sunt o optimista prin definitie, asa ca - evident - as dori sa pictez… viata in roz.

 

MELKIOR: Descrie in 5 cuvinte personalitatea ta.

Hayky: Creativitate, culoare, pasiune, extrovertire, extravaganta.

 

MELKIOR: Ce calitati ai? Le folosesti?

Hayky: Optimismul e intaia mea calitate, ceea ce ma face vesnic vesela, apoi sunt foarte sociabila, dependenta de ceilalti… Deseori nu imi folosesc calitatile asa cum imi doresc, deci mai am de lucrat la acest aspect. Imi place sa ii ajut pe altii, sa ii invat ceea ce stiu sa fac si sa vad ca eforturile mele dau roade. Cred ca sunt creativa si imi pare rau ca nu reusesc intotdeauna sa exploatez aceasta latura la capacitate maxima. Ah, si am un simt al umorului dezvoltat. Imi place sa ii fac pe altii sa zambeasca!

 

MELKIOR: Ce defecte ai? Vrei sa le schimbi?

Hayky: Vreau, cu siguranta, sa imbunatatesc anumite aspecte ale personalitatii mele. Sunt destul de impulsiva, uneori spun adevarul prea direct, lucru care ii poate deranja pe altii si sunt cam aeriana. Vreau, cu siguranta, sa cobor din cand in cand cu picioarele pe Pamant...

 

MELKIOR: Ce te inspira?

Hayky: Ma inspira notiunea de frumos, oamenii talentati, natura nealterata. Si ma mai inspira… telefonul meu, pentru ca e plin de fotografii cu machiaje care imi plac, artisti care ma inspira, videoclipuri care ma invata mereu cate ceva nou. De asemenea, la categoria ,,persoana", ar fi o lista lunga de artisti care ma inspira, precum Linda Hallberg sau Jordan Hanz. Si mancarea care ma inspira, e cea asiatica: thailandeza, chinezeasca, indiana sau orice ma duce cu gandul la lumea orientala… pentru mine e o lume plina de mister.

  

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti? Ai un loc preferat?

Hayky: Ador sa explorez noi culturi, sa cunosc oameni noi si frumosi, sa aud o limba total necunoscuta si sa incerc sa-i identific apartenenta, imi place sa ma aventurez in viata tumultuoasa a marilor orase ale lumii… dar imi place si sa lenevesc intinsa pe un sezlong, fara sa ma gandesc la viata cotidiana. Ca atare, o parte din inima mea a ramas si va ramane mereu in Paris, iar cealalta in Maldive.

 

MELKIOR: Ce fel de muzica asculti?

Hayky: Ascult muzica electronica, de la EDM, pana la muzica mai putin comerciala, Neurofunk, Darkstep, Raggajungle  si Liquid. Evident, se mai gaseste si cate un artist sau o trupa mainstream care sa imi capteze atentia, precum Duke Dumont sau Skrillex. Nu cred ca exista un motiv pentru care imi place ceva anume. Daca ajung sa ascult o melodie pe repeat, o zi intreaga, pana cand nu o mai suport, asta inseamna ca imi place.

 

MELKIOR: Daca ai pleca maine pe o insula pustie, numeste 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine.

Hayky: Lucruri de prima necesitate, care m-ar ajuta sa traiesc. Daca ar fi vorba strict de machiaj&frumusete, m-as indrepta catre o crema de protectie solara cu SPF 50, un balsam de buze si o crema hidratanta. Incerc sa am grija de tenul meu inainte de orice.

 

MELKIOR: Unde te vezi peste 10 ani?

Hayky: In 10 ani sper ca noua scoala de machiaj pe care doresc sa o deschid in iarna sa devina un brand solid, sa am deschise filiale in cat mai multe orase din tara si – de ce nu? – din strainatate. Imi doresc sa particip la seminarii si cursuri unde sa invat tot ce e nou in domeniu, eventual sa explorez si zona machiajului de film, sa cunosc personalitati marcante din lumea make-up-ului, cu care sa impartasesc proiecte, experiente profesionale  de exceptie… toate din dorinta de a acumula experienta si de a-i invata pe altii cat mai multe despre aceasta lume minunata a frumusetii.

Si evident, cat mai multi subscriberi pe Youtube!