Are 18 ani, e eleva in clasa a 12-a, e frumoasa si talentata.

Rade mult si o prinde bine. E vesela, optimista, exuberanta.

Reprezinta Romania la Eurovision, alaturi de Alex Florea, cu care interpreteaza piesa ”Yodel It!” compusa de Mihai Alexandru.

Reprezentantii Romaniei sunt deja la Kiev unde semifinalele au loc pe 9 Mai si 11 Mai, iar finala pe 13 Mai. Ilinca si Alex vor concura in a doua semifinala.

Iubeste machiajul, vrea sa devina make-up artist, colectioneaza farduri. Senzational, nu?!

Citeste acum povestea Ilincai Bacila.

 

 

MELKIOR: Cum este experienta de a reprezenta Romania la Eurovision?

ILINCA: Am participat la X Factor si Vocea Romaniei, dar nimic nu se compara cu aceasta experienta de a reprezenta Romania la Eurovision. Este de 100 de ori mai mare. Primesc mesaje de sustinere si incurajare din toata lumea, am fani in Chile si Brazilia. Wow! Am intalnit oameni faini, locuri noi, mi s-a schimbat viata complet. Ma suna incontinuu, imi trimit mesaje, interviuri. In turneul de promovare am strabatut in 2 saptamani 4 tari: Londra, Tel Eviv, Amsterdam, Madrid. Asa mi se indeplinesc toate pasiunile mele: am cantat, am vizitat, am mancat produse traditionale.

 

MELKIOR: Spre ce alta cariera te-ai fi indreptat, daca nu era muzica?

ILINCA: Daca nu era muzica, as fi vrut sa devin ghid turistic.

 

MELKIOR:  Ce fel de muzica asculti?

ILINCA: Ascult de toate. Daca o melodie  iti place si transmite ceva, nu conteaza stilul. Imi place de la pop si rock pana la opera.

 

MELKIOR: Care sunt pasiunile tale?

ILINCA: Imi place teatrul. Apoi limbile straine. A treia pasiune – calatoriile. Imi place sa calatoresc si sa cunosc alte culturi si traditii.

 

MELKIOR: Ai o destinatie preferata pentru calatorii?

ILINCA: Da, din tot ce am vizitat pana acum, imi place in Israel, Tel Aviv. As vrea sa ajung si in Oman; a fost mama mea si mi-a spus ca e foarte dragut.

 

MELKIOR: Care e culoarea ta preferata?

ILINCA: Albastrul. De ce? Pentru ca e ca cerul si ca marea.

 

MELKIOR: De cand te machiezi?

ILINCA: De la 11 ani. Este o alta pasiune de-a mea. Am invatat singura de pe youtube, din tutoriale. Am truse de machiaj cu sutele. Pot sa spun ca fac colectie. De exemplu, cand plec la drum, in bagaj am mai multe truse decat alte lucruri.

 

MELKIOR: Ce inseamna machiajul pentru tine?

ILINCA: Cand ma machiez capat incredere in mine, de aceea iubesc sa ma machiez, mai ales pentru videoclipuri. Imi place sa fiu make-up artist si ma simt bine in aceasta postura si asta as vrea sa fac ca meserie. Am o sora de 13 ani, Simina, si imi place sa o machiez si sa experimentez pe ea.

 

MELKIOR: Ce culori te inspira pentru machiaj?

ILINCA: Imi plac tonurile nude pentru pleoape. Si fardurile mov pentru ca am ochii verzi si consider ca ma avantajeaza. Pentru ruj aleg rosu cu tenta portocalie.

 

MELKIOR: In colectia ta sunt si farduri Melkior?

ILINCA: Da. Cel mai mult mi plac cele 2 farduri de pleoape in tonuri de auriu. Sunt super pigmentate si se intind foarte bine.

 

MELKIOR: Dar manichiura preferata cum arata?

ILINCA: In tonuri de nud sau de turcoaz.

 

MELKIOR: Ce colectionezi?

ILINCA: Colectionez fardurile de care am povestit. Si bijuterii, in special inele si lanturi. Multe dintre ele mi le cumpara mama.

 

MELKIOR: Mancarea preferata?

ILINCA: Stii ca sunt din Cluj, deci “varza a la Cluj”! Mami o face delicioasa. Iar dintre deserturi, imi place cheesecake.

 

MELKIOR: Ce te inspira?

ILINCA: Lumea, in general. Si lucrurile care ma fac fericita. Experientele mele si ale celorlalti. Natura.

 

MELKIOR: Care e anotimpul preferat?

ILINCA: Vara. Sunt nascuta vara, iubesc soarele, caldura si marea.

 

MELKIOR: Crezi in zodii?

ILINCA: Sunt in zodia Leu, dar nu stiu cate din caracteristicile acestei zodii mi se potrivesc. De exemplu, mi s-a spus ca sunt “moale” pentru un Leu. Eu sunt ambitioasa si perseverenta. Calitati. La capitolul defecte, sa zicem ca sunt delasatoare, dar ma descurc pentru ca cei din jur ma imping de la spate.

 

MELKIOR: Unde visezi sa ajungi?

ILINCA: Am un tel: sa devin artist international. Sa am concerte si spectacole pe care sa le creez eu, sa coordonez o echipa intreaga.