Ii plac lucrurile simple, incepand de la ceea ce mananca

si pana la felul in care isi petrece timpul liber.

Ii place muntele, ii place sa bea o apa de buna calitate, ii plac animalele

si are 2 pisici, 2 hamsteri si un acvariu cu pesti.

Lucreaza in domeniul marketing-ului de peste 15 ani.

Este mama, are o familie frumoasa pentru care e recunoscatoare

si careia ii dedica tot ce are mai bun.

Azi facem cunostinta cu beauty blogger Ana Maria Tatucu (http://beautybarometer.com/)

care va implini in curand 40 de ani – asa ca ii uram La Multi Ani!

 

 

 

MELKIOR: Care este povestea vietii tale?

Ana Maria: Cred ca mai am mult pana sa pot spune o poveste despre mine, momentan ma axez foarte mult pe prezent si pe lucrurile de care ma pot bucura in fiecare zi. Incerc sa traiesc fiecare zi ca pe o poveste care sa imi faca placere sa o derulez in fata ochilor seara, inainte de a adormi.

 

MELKIOR: Ce s-a schimbat in viata ta dupa ce ai devenit bloggerita?

Ana Maria: Principala schimbare a fost ca, in sfarsit, am un hobby adevarat, un lucru pe care il fac, pur si simplu, din placere. Totodata, de cand am blog, in loc sa le povestesc celor apropiati cum sa foloseasca un produs cosmetic, acum ii trimit pe blog. Am inceput sa cunosc mai bine zona aceasta a cosmeticelor, lucru care m-a determinat sa fiu foarte selectiva cu ceea ce aplic pe ten sau pe corp. Sunt o clienta mult mai pretentioasa. Imi aduc aminte ca inainte de a avea blog, cand intram intr-o parfumerie, cumparam de multe ori fara prea multa atentie la ingrediente, textura; astazi deja m-am obisnuit sa pozez eticheta cu ingrediente, o studiez acasa, cer un esantion, daca exista si abia apoi cumpar.

 

MELKIOR: Ce iti place cel mai mult la internet?

Ana Maria: Comoditatea pe care o ofera. Internetul permite astazi atat de multe lucruri, incat uneori mi se pare ca ne si stirbeste un pic din capacitatile umane naturale pe care le avem. Insa trebuie sa recunosc ca e mult mai placut sa platesc o factura online decat sa merg sa stau la coada. Totodata internetul mi-a permis sa lucrez home based, ceea ce candva parea o utopie.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput blogul si stii acum?

Ana Maria: Cand am inceput blogul, habar nu aveam cam de nimic. Stiam doar sa scriu si sa imi spun parerile. Nu stiam sa fac o poza, nu stiam sa structurez un articol. Acum am inteles ce inseamna si partea tehnica a blogului, am inteles ca si pozele conteaza. Insa exista ceva ce am pastrat de la inceput si voi pastra mereu, faptul ca blogul meu este al meu si doar vocea mea suna acolo.

 

MELKIOR: Cum ai ales numele bloggului tau?

Ana Maria: In ultimii 7-8 ani, am lucrat mai mult in partea de cifre a marketing-ului, analiza de piata, analiza de preturi si aveam deja un mic vocabular pe tema asta. Aveam un raport caruia ii spuneam chiar “barometru” si colegii ma mai tachinau cu acest nume. Ei, uite asa cand m-am gandit la numele blogului, am spus glumind “beauty barometer” si asa a ramas numele.

 

MELKIOR: Spune primele 3 cuvinte care iti vin in minte cand te gandesti la frumusete?

Ana Maria: Simplitate, parfum, culoare.

 

MELKIOR: Ce nu ai face niciodata pe blogul tau?

Ana Maria: Pai ceea ce deja nu fac, adica nu scriu doar ca sa scriu sau ca sa urmez un trend. Sunt uneori cam anacronica, scriu despre produse lansate si acum 20-40 de ani, dar… nu imi place sa fiu pe val doar de dragul valului… Totodata nu pot spune ceva ce nu cred 100%. Daca nu imi place un produs, nu voi spune niciodata ca il recomand.

 

MELKIOR: Care sunt cele 5 lucruri fara de care blogul tau nu poate exista?

Ana Maria: Chiar nu m-am gandit la asta, probabil ca daca nu as avea o conexiune buna la net si o tastatura buna, as ceda si nu as mai scrie. Dincolo de asta, chiar nu stiu ce m-ar putea opri sa scriu.

 

MELKIOR: Conteaza varsta pe care o ai pentru a fii blogger?

Ana Maria: Sa stii ca la intrebarea asta m-am gandit si eu atunci cand m-am uitat in jur si cand am vazut ca, in special pe zona de beauty, in Romania, sunt multe fete sub 30 de ani, unele chiar foarte tinere, 18-20 de ani. Dar apoi am realizat ca nu conteaza varsta, conteaza ceea ce scriu si cum simt eu treaba asta. Eu ma simt bine cu blogul meu, daca sunt zeci de mii de alti oameni care intra si citesc ce scriu pe blog, inseamna ca si altii se simt bine citindu-mi articolele, chiar daca nu mai sunt asa tanara. Deci nu, varsta nu conteaza.

 

MELKIOR: Esti fan shopping?

Ana Maria: Sunt un shopper foarte analitic, dar si cu iesiri pasionale. Cedez cand vad un produs Guerlain care imi place si pe care mi-l doresc. Cedez cand intalnesc un parfum de nisa care ma face sa uit ca trebuie sa si mananc sau sa platesc facturi. La haine pot renunta si cumpar minimul necesar, chestii basic, insa cand este vorba de cosmetice, fac planuri, economii, mici strategii ca sa imi cumpar doar ceea ce imi place cu adevarat. Pe online cumpar din ce in ce mai mult, adica acolo se intampla pasiunea. Analiza o fac si “pe teren”, stand uneori si jumatate de ora sa analizez anumite produse, dar prefer ca sa ajung linistita la un computer si sa cumpar de acolo. Produse Melkior cumpar doar online de multi ani, dar faceti si promotii prea bune!

 

MELKIOR: Ce hobby-uri ai?

Ana Maria: In afara de blogging, nu prea mai am un hobby la fel de puternic. Nici nu as mai avea cand.

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti? Ai un loc preferat?

Ana Maria: Muntele imi place si inca am de vazut locuri in Romania pe tema asta. Daca ar fi in afara tarii, Parisul este singurul oras care m-ar determina sa imi fac un plan de a merge acolo si lunar. Totusi, in ultimii ani, nesiguranta de acolo ma cam tine la distanta.

 

MELKIOR: Ce fel de muzica asculti?

Ana Maria: In masina ascult Rock FM si este cam genul de muzica pe care o pot fredona. Cand sunt singura si trebuie sa ma gandesc la ceva, am anumite piese din muzica clasica pe care prefer sa le ascult. Si il ador pe Elton John, este un artist complet, este printre putinii artisti pe care i-as asculta non stop. Ii ascult muzica de 20 ani si inca ma surprind anumite melodii cand le reascult.

 

MELKIOR: Cum iti petreci timpul cand stai in casa?

Ana Maria: Eu lucrez de acasa, asa ca am un program atipic. Pauza de “cafea” sau de “tigara”, adica acele pauze clasice ale celor ce muncesc la birou, la mine inseamna fie sa ma joc cu copilul meu, fie ma apuca vreun elan gospodaresc, fie ies din casa pentru ceva anume. Daca e lumina buna, imi pregatesc pozele pentru viitoarele articole de pe blog.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Ana Maria: Cand vorbesc cu prietenele mele despre voi, despre produsele Melkior, spun mereu ca cea mai buna chestie a acestui brand este ca iti aduce cam tot ce ai nevoie in machiaj si o face cu bun simt. Si cu mult simt practic. Prima mea paleta magnetica si cu pastilele de fard a fost de la voi si mi se pare cea mai misto chestie pentru o femeie sa isi faca paleta ei, similara cu palete de prestigiu, la niste preturi chiar comice uneori, adica preturi extrem de bune pentru valoarea pe care o primesti in schimb.

 

MELKIOR: Care e produsul preferat din colectia Melkior?

Ana Maria: Am o pensula de fond de ten de la Melkior care imi place enorm si nu am mai gasit nimic la fel. Imi plac mult si fardurile de ochi mate si creionul kohl.

 

MELKIOR: Ce sfaturi ai pentru un viitor blogger?

Ana Maria: Sfatul meu e ca, la inceput de tot, sa lase sfaturile deoparte si sa stea singur, sa puna pe hartie direct si la obiect ce isi doreste de la blog. Sa vada intai cum scrie, cum simte inspiratia, cum se simte cu postura asta de a scrie si apoi sa mearga mai departe si chiar sa ceara sfaturi de la oameni cu experienta. Si sa nu uite niciodata de ce a pornit blogul si sa isi asume asta. Pe baza pe care incepi, pe aia ramai mereu. E ca si la un machiaj, daca baza e bine facuta, poti face orice machiaj, daca nu, stim bine cum se duce totul de pe fata si raman doar niste pete.

 

MELKIOR: Care este mesajul tau pentru cei din jur?

Ana Maria: Sa ne bucuram de ce avem si sa ne traim prezentul.

 

MELKIOR: Esti cunoscuta in lumea bloggerilor pentru intalnirile gen beauty swap.

Ana Maria:Mie imi place sa ma vad cu oamenii care au aceleasi pasiuni ca si mine sau care simt ca am ceva in comun pe zona asta de scris, de beauty. Organizez aceste intalniri gen beauty swap pentru ca asa imi place mie. Cand eram mica, eram fanatica cu schimburile de timbre si surprize de la guma de mestecat. Sunt mereu intrebata daca am criterii, liste, bla bla… Da, am criteriile mele, subiective, pentru ca sunt un om si e firesc sa fie asa. Nu sunt un brand sau vreo firma ca sa urmaresc ceva la nivel prea complicat. La evenimentele de swap imi doresc doar sa ma simt bine impreuna cu invitatele mele, sa avem momentele acelea de relaxare si de joaca, pentru ca swap-urile chiar asta inseamna schimb de cosmetice intr-un spirit de joaca putin, nu ne luam foarte in serios acolo si radem mult. Au fost si cazuri cand anumiti bloggeri si-au dorit mult sa vina, mi-au scris, am picat pe aceeasi unda si… au fost acolo. Au fost insa si cazuri cand eu mi-am dorit sa vina cineva si am fost refuzata, c’est la vie, de asta spun ca e ceva foarte personal. Ca tot ceea ce fac legat de blogul meu.