Este beauty blogger, vlogger & influencer.

Motto-ul sau e “Makeup is my drug of choice”.

Are 2 pisicute, Isis si Ginger, ii place sa faca poze, sa citeasca carti, sa se uite la filme bune si sa conduca.

Alexandra Ilesan este din Sibiu, locuieste in Cluj-Napoca si scrie zilnic pe iguanitza.com

 

MELKIOR: Care este povestea blogului tau?

IGUANITZA: Eram in vara anului 2010 cand mi-a venit ideea de a-mi deschide un blog. Voiam sa impartasesc pasiunea mea si cu alte fete. Cu cateva luni in urma descoperisem blogurile si mi-a placut sa citesc pareri sincere si articole scrise de fete ca mine, care au incercat produsele cosmetic despre care scriau. De fapt, mereu am fost pasionata de cosmetic si parfumuri si imi cumparam mereu Lucruri noi, despre care nu stiam mare lucru. Bineinteles ca au fost si cateva dezamagiri si mi-ar fi placut sa am unde sa citesc o parere sincera de la cineva care a incercat produsul. In reviste si la TV toate produsele sunt minunate, expuse in asa fel incat sa atraga atentia cumparatorului. Astfel a luat nastere blogul “be a masterpiece” si ma bucur tare mult sa vad cum a crescut, cum am evoluat eu si ca pot sa imi spun povestile cu fete care au aceeasi pasiune sau sunt in cautarea unui anumit produs.

 

MELKIOR: Cum esti tu? Cum te-ai descrie?

IGUANITZA: Sunt o persoana optimista, increzatoare, imi place sa incerc produse noi si sa scriu pe blog despre acestea. De cele mai multe ori par serioasa, sobra, insa nu sunt asa, ma supar greu si imi trece repede. Ma bucur atunci cand imi este ceruta parerea si pot sa ajut. Ma bucur sa stiu ca fetele au incredere in recomandarile mele si imi trimit mereu mesaje frumoase.

 

MELKIOR: Este un mod de a trai sau doar un hobby?

IGUANITZA: Eu nu fac parte din categoria bloggerilor care au facut un job full-time din treaba asta. A inceput ca o pasiune, un hobby si am dezvoltat blogul. Dar nu am crezut ca voi ajunge azi aici. A ramas un hobby care imi ocupa restul timpului de dupa jobul meu de 8 ore, la birou. Este o activitate care cere multa atentie, timp, investiti si cateva sacrificii.

 

MELKIOR: Ce forma de comunicare online iti place cel mai mult?

IGUANITZA: Prefer Facebook-ul din cauza ca e mai accesibil, e cea mai utilizata retea de socializare si poti sa interactionez cu persoanele care ma urmaresc, dar sunt si la curent cu noutatile altor branduri si cu stirile. Nu a fost o singura data cand am aflat ceva mai repede de pe Facebook si nu de la TV. In plus, pe Facebook iti gasesti fosti colegi, fostii amici cu care te jucai cand erai mic, prietene s iprieteni din trecut. E fain sa ii descoperi asa dupa atatia ani si sa vezi cum s-au schimbat.

 

MELKIOR: Cum arata locul in care te ocupi de blog?

IGUANITZA: De cele mai multe ori stau la birou si incerc sa il mentin curat. Sunt inconjurata de cosmetice si pe biroul meu se afla cateva produse de ingrijire, pensulele de machiaj si oglinda. Cand e dezordine, ma mut in pat. Adevarul e ca pot sa scriu de oriunde, deseori imi vin idei si incep sa ma gandesc la viitoarele articole. Mi le imaginez si imi scot telefonul sau agenda si incep sa scriu postarea. Astfel incat atunci cand ma aflu in fata laptop-ului, transcriu. In acest fel economisesc si timp.

 

MELKIOR: Cum a fost prima ta experienta cu machiajul?  

IGUANITZA: Cred ca toate am experimentat machiajul mai devreme, cu produsele mamei sau cu cosmeticele surorii. Aveam vreo 12 ani cand mi-am aplicat tus lichid pe linia apei (conjunctiva). Imi amintesc perfect, de parca ar fi fost ieri, cum am inceput sa lacrimez si mi-a curs tot tusul pe fata. Ma pisca atat de tare. Dar nu m-am lasat si am incercat un creion dermatograf cu care am avut succes. Imi placea tare mult cum imi schimba privirea si o perioada buna am folosit doar creion dermatograf negru. Apoi a urmat mascara, ruj, pudra, fond de ten…

 

MELKIOR: Cum iti pastrezi relatia cu fanii tai?

IGUANITZA: Pe retelele de socializare. In plus, raspund la toate comentariile, chiar daca asta imi ia mult timp. E foarte importanta comunicarea. Suntmulte fete care imi scriu mail-uri sau mesaje sa imi spuna ca ma apreciaza, ca ma urmaresc, ca le sunt de ajutor articolele mele. Multe dintre ele apeleaza la mine atunci cand au nevoie de o recomandare, de un sfat. Ma bucur tare mult cand vad ca fetele au incredere in mine, in recomandarile mele si revin cu impresii dupa ce incearca produsele despre care vorbesc eu. E un sentiment tare placut.

 

MELKIOR: Ce sfaturi ai pentru un viitor blogger?

IGUANITZA: In primul rand, sa aleaga o tema simpla pentru blog. In al doilea rand, sa puna accent pe continut si pe poze. Este foarte important sa scrii doar daca ai inspiratie. Se simte atunci cand un articol e scris doar ca sa fie acolo pe blog. Trebuie sa investesti mult timp, sa faci niste compromisuri si sa inveti sa te imparti si sa te organizezi. Ah, si sa nu se lase descurajat de comentariile rautacioase. Oricat ne-am chinui, nu vom fi niciodata pe placul tuturor. Insa, din pacate, exista persoane care isi expun parerea diferit, agresiv, prin comentarii rautacioase.

 

MELKIOR: Care e machiajul tau preferat?

IGUANITZA: Nu stiu daca am un machiaj preferat, ma machiez in functie de dispozitia pe care o am. Uneori prefer sa ma joc cu fardurile colorate si iese un machiaj colorat, care atrage privirile, alteori prefer machiajul neutru sau super natural. Din pacate, multe femei se tem sa incerce un machiaj colorat. Nu de putine ori am citit/auzit “eu nu am curaj sa port culoarea asta sau machiajul asta”. Cum spune o prietena de-a mea, machiajul se sterge, asa ca merita sa incerci Lucruri noi. Nu ar trebui sa iti fie frica de machiaj sau de culori.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

IGUANITZA: Melkior este brandul care m-a cucerit de la primele produse incercate. In urma cu 2 ani am descoperit produsele Melkior, la intalnirea bloggerilor de beauty din Cluj. Nu auzisem de brandul asta si am fost tare curioasa sa incerc tusul, mascara si rujul, produsele pe care le-am primit atunci. Am fost cucerita instantaneu si mi-am dorit sa descopar si restul produselor. Am incercat aproape toate produsele si, sincer, niciunul nu m-a dezamagit. Ca sa nu mai vorbesc de raportul calitate-pret, care este foarte bun.

 

MELKIOR: Ce cosmetice plimbi zilnic in poseta?

IGUANITZA: Rujuri! Am o gramada de rujuri prin geanta, se tot aduna, caci le tot schimb si uit sa le scot din geanta. O data m-am trezit cu 9 rujuri in geanta. Culmea e ca in timpul zilei imi reaplic destul de rar rujul. Pe langa rujuri, am si un balsam de buze, crema de maini si pila de unghii.

 

MELKIOR: Cum ti-ai descrie stilul tau?

IGUANITZA: Casual. Imi place comoditatea, sunt o persoana comoda si nu imi place sa ma complic doar ca sa ii fac cuiva pe plac sau pentru ca asa e la moda.

 

MELKIOR: Ce hobby-uri ai?

IGUANITZA: Printre hobby-urile mele se numara si blogging-ul. Imi place sa scriu, sa fac poze, sa citesc carti, sa ma uit la un film bun. Si imi place sa conduc.

 

MELKIOR: Ce fel de muzica asculti?

IGUANITZA: R’n’b & Hip Hop. Asta e muzica pe care o ascult de cand eram mica.

 

MELKIOR: Ce te inspira?

IGUANITZA: Culorile.

 

MELKIOR: Ai o culoare preferata?

IGUANITZA: Da, imi place foarte mult movul. Movul aprins, intens. Mi se pare ca aceasta culoare pune in evidenta orice o inconjoara.

 

MELKIOR: Cum arata programul tau zilnic?

IGUANITZA: Ma trezesc dimineata devreme, pe la 6:30, verific retelele de socializare (Facebook, Instagram, Snapchat), ma joc cu Isis si Ginger (pisicile mele), merg pe la 7:30 la sala, iar de la 9 pana la 17 sunt la birou. Ajung acasa si de cele mai multe ori pregatesc poze pentru articolele viitoare. Daca nu ma simt inspirata si cu chef de facut poze, ma uit la un serial sau la un film.

 

MELKIOR: Daca ai pleca maine pe o insula pustie, numeste 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine.

IGUANITZA: Telefonul, cu care sa ma pot conecta la Internet, pentru a pastra legatura cu cititoarele mele, cu prietenele mele, cu familia. Ulei de par. O carte buna.

 

MELKIOR: Daca ar trebui sa-ti schimbi preocuparea, ce ai alege?

IGUANITZA: Hmmm… nu m-am gandit la asta, dar cred ca mi-ar placea sa am brandul meu de cosmetice.