FORFECUTA
Cu totii stim ca principalul instrument de pe masa de manichiura este  forfecuta. Aceasta poate fi de forma, dimensiuni si chiar material diferit. Varful poate fi drept sau curbat in functie de preferinta fiecaruia. Materialul din care este confectionata forfecuta trebuie sa fie usor, sa nu oxideze si bineinteles sa reziste la toate  mijloacele de sterilizare (solutii, pupinel, quarz, uv etc).         
Melkior a creat cinci variante de forfecute:

  • Forfecuta pentru cuticule, cu lama curbata
  • Forfecuta pentru cuticule, cu lama curbata L
  • Forfecuta pentru cuticule, cu lama curbataHQ
  • Forfecuta pentru unghii, cu lama curbata
  • Forfecuta pentru unghii, cu lama curbata HQ

CLESTE
Profesonistii prefera, de obicei, clestisorul in locul forfecutei, pentru a avea un control mai precis asupra miscarilor in timpul lucrului.  
Clestele pentru cuticule este din material rezistent, de inalta calitate - otel inoxidabil,este usor de manevrat, fiabil, precis si permite indepartarea cu usurinta a cuticulelor si a pielii nedorite.
Clestele pentru unghii este din otel inoxidabil, nichelat si e ideal pentru taierea unghiilor.

SPATULA
Un alt instument util pentru manichiura este Spatula cu dubla functie, pentru impingerea cuticulei si indepartarea surplusului de pe unghie. Este din otel inoxidabil, nichelat.

PENSETA PENTRU DECORURI
Pentru realizarea manichiurii cu decoruri pe unghii foarte utila este Penseta pentru decoruri. Este o penseta cu varf ascutit realizata din material rezistent, de inalta calitate - otel inoxidabil. Ideala pentru aplicarea decorurilor in nail art, ea permite o indemanare mult mai buna a obiectelor pentru decorarea unghiilor, este practica si usor de utilizat.

Indiferent ce ustensila folosim, acasa sau la salon, nu trebuie sa uitam niciodata sa le sterilizam (chiar daca le folosim doar pentru noi).

Lacramioara Enache
Nail Artist Melkior