Te-ai intrebat cum trebuie sa fie machiajul persoanelor care poarta ochelari de vedere? In primul rand, poti sa tii cont de forma ramelor (rotunde, patrate, ovale, dreptunghiulare, trapezoidale, elipsoidale, in coada de pisica), dimensiunea lor (groase, subtiri), de materialul din care sunt confectionate (plastic, metal), astfel incat tipul de machiaj abordat sa nu contrasteze puternic.

 

In al doilea rand, trebuie sa tii cont de culoarea ramei (uni sau multicolora, fantezie sau cu personalitate), pentru a nu incarca si mai mult cromatic ochii.

 

In al treilea rand, n-ar fi rau sa tii cont si de culoarea ochilor si de numarul dioptriilor. Sa nu uitam ca lentilele maresc ochiul, de aceea vor fi vizibile toate produsele de machiaj de pe pleoapa sau toate imperfectiunile de trasare.

 

Daca porti ochelari, nu trebuie sa ai un machiaj anonim, ascuns in spatele ramelor. Iata cateva trucuri la care poti apela pentru un look in tendinte:

 

- in cazul ramelor viu colorate, alege dintr-o paleta de farduri, culorile neutru si nude. Mizeaza pe o culoare de ruj in concordanta cu cea a ramei. De asemenea, foloseste o culoare naturala de fard de obraz.

 

- in cazul ramelor inchise la culoare, ar fi bine sa nu apelezi la farduri smokey eyes. Cel mult poti trasa linii fine de eyeliner sau creion de ochi. Echilibreaza intregul machiaj cu un ruj clasic, varianta Honey de la Melkior. 

 

- in cazul ramelor albe sau deschise la culoare, este indicat sa mergi pe nuante mai tari de fard de pleoape. Iti recomandam sa incerci nuantele de ruj lichid mat de la Melkior. Te vei indragosti de textura lor intensa si rezistenta.

 

- in cazul ramelor rotunde sau patrate mari, ar fi bine sa folosesti un anticearcan de calitate. Fii atenta cum il aplici, ca sa nu se adune in timpul zilei in jurul ochilor.

 

- in cazul ramelor mici, care nu acopera mult pleoapa, incearca un machiaj al ochilor discret, astfel incat sa nu depaseasca cu mult extremitatile ramelor.

 

- in cazul ramelor aurii, machiajul de seara poate fi usor stralucitor in tonuri aurii, de cupru, bej sau cafeniu; in schimb, machiajul de zi nu trebuie sa accentueze festivismul, iar un gloss merge mult mai bine pe buze.

 

- in cazul ramelor argintii, cel mai potrivit machiaj este cel in tonuri reci. Foloseste intotdeuna farduri profesionale si un blush in nuante trandafirii. Nu ezita sa incerci un gloss sau, de ce nu, chiar un ruj mat.

 

- in cazul ochelarilor cu dioptrii mari, nu se recomanda sa aplici pe gene mascara pentru volum, ci una care le alungeste si le separa.

 

- in cazul ochelarilor cu lentile neincadrate de rame, machiajul poate fi unul clasic. Atentie, insa,  la sprancene! Ai grija ca acestea sa fie bine conturate cu un creion de sprancene.

 

Florina Morareanu

Make-up Artist Melkior