Vrei o manichiura perfecta? Iata tot ce trebuie sa stii despre pensule pentru unghii!

Pensula este una dintre cele mai importante obiecte de lucru ale unui profesionist in domeniul infrumusetarii unghiilor. Orice aplicatie pe care o executam, 50% tine de priceperea profesionistului, 30% de calitatea produsului si 20% de tipul pensulei cu care se lucreaza. Din acest motiv, este important sa stim sa alegem si sa folosim corect pensulele pentru unghii!

Ai observat ca, atunci cand folosesti oja clasica, cateodata iti reuseste din prima manichiura, iar uneori deloc? Se poate ca pensula pe care o folosesti sa nu fie de cea mai buna calitate. Pentru a obtine o manichiura perfecta de fiecare data, pensula trebuie sa fie din plastic lacuit si sa fie taiata la un anumit unghi, astfel incat la aplicare sa se desfaca usor, precum un evantai.

Manichiura cu gel UV

Pentru o manichiura cu gel UV ai nevoie de pensule unghii din par natural sau un mix intre par natural si sintetic. Pentru a evita un amestec nedorit de culori iti recomandam sa achizitionezi pensule unghii diferite: una pentru culoare, una pentru sclipici si una pentru transparent. In cazul pensulelor pentru gel din par artificial, alegerea se face pe baza lungimii, grosimii si duritatii parului.

Solutia de curatat trebuie sa fie una speciala, nu foarte puternica, pentru a proteja firul de par, astfel incat calitatea pensulei sa fie pastrata mai mult timp.

Manichiura cu aplicatii de Rasina Acrilica

Pentru unghii acryl ai nevoie de pensule unghii de diferite marimi, de cea mai buna calitate, confectionate din par natural. Cu cat pensula este mai mare si are parul mai lung, cu atat vei folosi mai mult produs. Vei curata aceste pensule unghii cu o solutie speciala, imbunatatita cu uleiuri, pentru o durata de viata mai mare. Atunci cand achizitionezi o pensula noua, aceasta trebuie curatata pe mana pana nu mai are nimic in par (se regaseste un fel de puf). Pentru desene sau aplicatii ai nevoie de pensule unghii din par natural si sintetic, de diferite dimensiuni, de diferite forme, in functie de ceea ce vrei sa realizezi.

Cum pastrezi corect pensulele pentru unghii?

Exista mai multe categorii de pensule pentru unghii, cum ar fi: cu maner de lemn, de plastic, de metal, cu capac sau fara capac. In cazul modelului cu capac, trebuie sa stii ca acesta protejeaza parul pensulei, si prin atasarea lui la maner, va spori manevrabilitatea.

Sfatul nostru este sa feresti de praf si de razele UV aceste pensule de unghii, mai ales cand folosesti gelul UV. De asemenea, aceastea trebuie curatate imediat dupa lucru si tinand cont de aceste sfaturi, vei realiza de fiecare data lucruri frumoase in cel mai scurt timp!

Lacramioara Enache

Make-up Artist Melkior