Vrei ca si anul acesta sa ai o manichiura impecabila? Desigur, la acest capitol incepi cu ingrijirea si termini cu alegerea formei unghiilor, a nuantei sau a tipului de oja. Iti prezentam mai jos principalele tendinte in manichiura pentru anul acesta.
 
Tendinte culori in manichiura
 
Culoarea anului 2015 este Marsala, dupa cum a stabilit Institutul Pantone. O nuanta care a inceput deja sa fie din ce in ce mai prezenta in moda, in make-up, dar si in manichiura, asa ca o poti alege cu incredere pentru nuanta ojei tale. Altfel, in materie de culori, tendintele nu aduc schimbari surprinzatoare pe taramul manichiurii. In sezonul de primavara-vara, se pune accent pe pasteluri, precum nuantele de roz pal, beige, nude si lavanda. Spre vara, tendintele se muta catre culorile neon, spre nuantele tari, dar si catre alb, care intotdeauna este o alegere pentru acest sezon. Odata cu trecerea la toamna, se revine treptat catre culorile reci, inchise si puternice. Desigur, nuantele de rosu se mentin printre preferinte.
 
Tendinte in materie de forme de unghii
 
De ceva timp, la acest capitol a revenit ovalul – din ce in ce mai multe femei isi doresc unghii ovale. Pentru cine vrea sa iasa in evidenta, unghiile stiletto sunt o optiune curjoasa. De asemenea, si cele patrate continua sa fie populare, in functie de preferintele fiecarei persoane.
 
Oja semipermanenta sau normala?
 
O discutie frecventa in ultima vreme este cea legata de diferentele dintre oja normala si cea semipermanenta. De fapt, nu se poate discuta despre alegerea uneia sau alteia ca tendinta, ci despre motivele pentru care este aleasa fiecare. Cea semipermanenta este foarte practica, se usuca pe loc, isi pastreaza luciul pentru mai mult timp si permite unghiei sa creasca fara sa se rupa prea usor. Datorita acestor motive, manichiura cu oja semipermanenta este o optiune din ce in ce mai frecventa pentru femei si anul acesta. 
 
Lacramioara Enache
Nail Artist Melkior.