Oja semipermanenta este un produs din ce in ce mai cautat atat de catre clientele saloanelor de infrumusetare,  cat si de catre persoanele care doresc sa-si faca singure manichiura. Se aplica aproape la fel de usor ca si oja obisnuita, se “usuca” mult mai repede, are un luciu puternic  si rezista cel putin 2 saptamani.
Pentru ca oja semipermanenta sa reziste foarte bine trebuie sa tinem cont de cateva lucruri:

- In cazul in care unghia naturala este exfoliata trebuie sa venim pe suprafata ei cu un buffer pentru a curata zona exfoliata.

- Unghiile nu trebuie scurtate din carne, este bine sa existe putin bord liber.

- Trebuie sa aplicam toate straturile si pe grosimea unghiei.

- Trebuie sa ne miscam repede cand lucram deoarece exista posibilitatea de a se strange baza. In cazul in care nu ne miscam repede, este bine sa lucram cate 2 unghii, nu cate 4.

- Unghia naturala trebuie foarte bine degresata (dehidratata).

- Nu trebuie sa aplicam oja semipermanenta  in aer liber deoarece radiatiile UV strica textura ojei.

- Oja semipermanenta nu se fluidizeaza. In cazul in care s-a ingrosat, ea nu mai poate fi folosita.

- Toate cele 4 straturi  aplicate (base coat, 2 straturi de culoare, top coat) trebuie sa fie foarte subtiri. In cazul in care aplicam in strat gros, culoarea se va increti si nu va rezista.

- In cazul culorilor foarte pigmentate este bine sa tinem unghiile mai mult timp la UV.

- Neoanele pentru lampa UV se consuma, nu se ard. Ele trebuie schimbate dupa 400-500 ore de functionare. In cazul in care neoanele sunt consumate, oja semipermanenta nu se va intari in profunzime si va sari de pe unghii  mult mai repede.

- Perioada de valabilitate a ojei semipermanente este de 12 luni de la deschidere. Oja trebuie ferita de sursele de lumina si caldura.

 
Lacramioara Enache
Nail Artist Melkior