Dupa un binemeritat rasfat la manichiura urmeaza partea preferata a tuturor, decorarea, colorarea si pictarea unghiilor.

In ziua de astazi avem o bogata paleta de culori, putem alege o oja normala sau una semipermanenta, dar mai ales putem personaliza fiecare unghie (sau doar una) cu ajutorul ojelor de pictura; sau pentru vopsea acrilica folosim pensule de nail art.

Oja de pictura este foarte practica atunci cand vrem sa realizam dungi fine sau un French ingust, dar atentie - nu toate ojele sunt practice, s-ar putea mai mult sa incurce decat sa ajute, asa ca atentie la cumparare.

Acestea trebuie sa aiba un pigment destul de puternic astfel incat atunci cand realizam linia, culoarea trebuie sa fie uniforma, iar parul pensulei trebuie sa fie nu foarte lung, dar obligatoriu mai subtire catre varf.

Daca doriti sa cumparati o oja cu sclipici, va sfatuiesc sa luati una cu sclipiciul fin pentru a putea realiza dungi cu intensitate a culorii uniforme (la cea cu sclipiciul mare este mai dificil).

 

Pentru vopsea acrilica putem folosi:

- pensule cu par sintetic: pensula nail art cu varf subtire pentru a putea fi folosit la modele fine;
este o pensula ideala pentru pictat flori, frunze si alte modele de mici dimensiuni.

- pensule par natural: sunt pensule destinate profesionistilor;
capacul protejeaza parul si prin atasare la maner va spori manevrabilitatea.

 

Acestea pot fi de dimensiuni si forme diferite si le putem alege in functie de ceea ce dorim sa realizam.

Un lucru foarte important este intretinerea pensulelor, nu trebuie sa folosim o pensula de vopsea pentru gel si, mai ales, trebuie sa le spalam (cu apa) foarte bine dupa fiecare utilizare.

Claudia Balan
Nail Artist Melkior