Varietatea mare de pile de unghii existente pe piata ne poate pune in dificultate in alegerea corecta a unei pile potrivita pentru unghia naturala.

In general, pilele pentru manichiura se aleg in functie de abrazivitate, forma, marime si grosime.

ABRAZIVITATEA
Abrazivitatea pilelor porneste de la 60 (cea mai dura) si ajunge pana la 600 (cea mai fina - pentru luciu). Pentru scurtatul unghiei naturale avem nevoie de pile cu abrazivitati de 100 (unghii tari),180 (unghii normale) sau 240 (unghii sensibile).

FORMA
Forma cea mai intalnita si utilizata este cea ovala, dar gasim si pile dreptunghiulare sau banana, iar fiecare persoana isi alege forma pe care o prefera.

MARIMEA
Dupa marime, pilele sunt: minipile (de obicei pentru tinut in geanta), pile medii (cele mai intalnite si utilizate) si pile colosale.

GROSIMEA
Grosimea pilelor de unghii se alege de obicei dupa preferinta fiecarei persoane . Si intalnim pile subtiri (folosite mai mult in saloanele de manichiura), pile medii (recomandate pentru acasa) si pile groase.

Pentru suprafata unghiilor naturale se folosesc buferele, numite si blocuri.
Sa nu uitam de cutia pentru pila de unghii, care este de fapt un suport foarte bun pentru poseta saut rusa de cosmetice.

Claudia Balan
Nail Artist Melkior