Cred ca de fiecare data cand mergem la manichiura, specialistul ne uimeste cu cate ceva, fie are ceva nou mereu, fie uitam noi ce ne-a facut data trecuta.

Spre exemplu, in bolul de manichiura pune de fiecare data o pastila roz, efervesceta si cu un miros placut. Iar in baia de pedichiura pune o pastila bleu. Nu stiu daca ati intrebat vreodata ce rol au aceste pastile; daca nu, am sa incerc sa va explic eu.
In mod corect, la manichiura nu se urmareste doar aranjarea ungiilor, a cuticulelor, ci si hidratarea lor. Putem realiza acest lucru de la inceput cu pasila de manichiura, continuam cu uleiul pentru cuticule si finalizam cu crema de maini. Daca in bolul de manichiura se pune altceva, ca de exemplu sapun, pielea o sa fie foarte uscata (inclusiv unghia), o sa agate si mai ales o sa fim nevoite sa taiem mai mult decat trebuie (stim cu toti ca prin taiere se stimuleaza cresterea astfel o sa avem o cuticula mai groasa care va creste mult mai repede).
Pe langa rolul de inmuiere, aceste pastile contin vitamine, stimuleza circulatia periferica si favorizeaza creserea unghiilor datorita aminoacizilor. Daca nu ati incercat aceste pastile, sfatul meu este sa incercati macar o data pentru ca dupa aceea nu o sa va mai lipsiti de ele si o sa fiti surprinse in mod placut atat in postura de clienta, cat si in ceea de specialist.

  • Pastilele efervescente pentru manichiura au rolul de a inmuia cuticulele, hidrateaza si ajuta la cresterea sanatoasa a unghiei. Cum se folosesc? Se dizolva o tableta in apa calda, se introduce mana si se lasa la inmuiat cateva minute.
  • Pastilele efervescente pentru pedichiura sunt emoliente si dezodorizante. Relaxeaza si racoresc picioarele obosite si umflate. Care este rolul lor? Inmoaie foarte bine calozitatile si bataturile. Cum se folosesc? Se dizolva o tableta in 3-5 litri de apa calda, se introduc picioarele si se lasa la inmuiat cateva minute.

Lacramioara Enache
Nail Artist Melkior