Vara, machiajul trebuie sa fie cat mai natural, in texturi lejere si culori calde. Pentru a putea face fata cu brio zilelor toride de vara, este bine sa folosim produse cosmetice care nu ne vor incarca tenul si sunt rezistente la apa. Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a obtine un machiaj potrivit unei zile de vara:

1. Curatarea tenului

Este foarte important ca tenul sa fie curatat inainte de aplicarea machiajului. Eliminarea transpiratiei si a excesului de sebum te vor ajuta in obtinerea unui machiaj rezistent. Parcurge cei 3 pasi (demachiere, tonifiere, hidratare) inainte de a trece la aplicarea machiajului propriu-zis. Nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie solara (SPF).

2. Uniformizarea pielii

Pentru perioada verii este recomandat sa folosim fonduri de ten cu texturi lejere, ce nu vor incarca tenul si il vor lasa sa respire. Daca ai tenul cu tendinte de ingrasare, aplica in prima faza o baza matifianta. Pentru camuflarea micilor imperfectiuni de pe suprafata pielii sau a cearcanelor, foloseste un corector sau un creion corector (pentru o aplicare precisa). La final, cu ajutorul unei pensule de machiaj, aplica intr-un strat fin o pudra pulbere sau compacta, pentru a sigila produsele cremoase.

3. Machiajul ochilor si al sprancenelor

Foloseste farduri de pleoape in culori calde, cu o textura mata sau satinata, pentru a obtine un machiaj potrivit unei zile de vara. Aplica o mascara rezistenta la apa si contureaza-ti sprancenele cu un creion sau cu fard pentru sprancene.

4. Blush-ul si machiajul buzelor

Pentru un machiaj fresh, foloseste un fard de obraz roz pal sau o nuanta de piersica. Pentru un plus de luminozitate poti aplica pe umerii pometilor o pudra irizata. Buzele vor fi colorate cu o nuanta de ruj naturala, intr-o textura satinata sau mata.