Odata cu trecerea timpului si in domeniul  produselor pentru ingrijirea picioarelor lucrurile au avansat in mod pozitiv. Daca acum multi ani nu puteam avea rezultate multumitoare cand faceam o pedichiura decat cu ajutorul briciului, acum cu o pila buna de pedichiura, cu abrazivitate corespunzator aleasa, avem rezultatul dorit mult mai repede, dar cel mai important - mult mai igienic.

Pilele de pedichiura pot fi de mai multe dimensiuni si forme, iar abrazivitatea poate avea granulatie diferita.
Pentru persoanele care lucreaza in centre de infrumusetare este mult mai practica o pila cu un suport de lemn (pentru rapiditate si siguranta) si o abrazivitate ridicata (60/100), dar este bine sa existe la indemana si o alta granulatie (80/100) pentru persoanele care sunt mai sensibile sau pur si simplu nu au nevoie de mai mult.

Ca si forma putem gasi pile drepte sau curbate. Acestea din urma sunt foarte usor de folosit pe zona de calcai.
Pentru o pedichiura corecta este bine sa folositi pastile pentru pedichiura (nu sapun sau sampon) cu proprietati emoliente, dezodorizante si hidratante, iar pe zonele cu bataturi puteti aplica cu incredere apa emolienta (efect rapid, ajuta la indepartarea acestora).

Ce trebuie sa tineti minte este ca in momentul achizitionarii unei pile de pedichiura noua, aceasta este foarte abraziva, deci trebuie folosita cu grija si intotdeauna trebuie sa fie uda, ori pila, ori piciorul, pentru a nu ne rani.

Truc! De ce sa folositi pila de pedichiura Melkior? Pentru ca este ideala pentru indepartarea calozitatilor, are maner ergonomic si prezinta doua fete. In plus, modelul din lemn prezinta abrazivitate adaptata uzului profesional.

Claudia Balan
Tehnician Melkior