Buretii de machiaj se gasesc sub diverse forme si marimi: rotunzi, ovali, trunghiulari, sub forma de elipsa etc. Forma lor ofera o aplicare mai usoara a produselor cosmetice ce au o textura lichida, cremoasa sau pudrata (fond de ten lichid/compact, pudra, anticearcan). In momentul in care alegem un buretel pentru machiaj trebuie sa tinem cont de ce efect dorim sa obtinem cu ajutorul lui. De asemenea, acestia trebuie sa fie flexibili si usor de manevrat.

1. Bureteii triunghiulari se folosesc la aplicarea fondului de ten (compact sau lichid) si a pudrei. Acesti buretei sunt usor de folosit datorita formei triunghiulare, usor de tinut in mana. Fiecare parte a buretelului este creata pentru o utilizare fara efort, chiar si in spatii mai greu accesibile, cum ar fi zona din jurul ochilor sau in zona nasului. Se folosesc prin miscari de tapotare. Pentru un aspect mai natural al fondului de ten si pentru a nu consuma o cantitate mare de produs, este recomandat sa umeziti bureteii.

2. Bureteii ovali se folosesc la aplicarea fondului de ten (compact) si a pudrei. Se folosesc prin miscari de tapotare si pot fi umeziti. Forma lor ovala permite o aplicare usoara in zonele mai greu accesibile (zona ochilor sau in zona nasului).

3. Buretelul Egg Shape (in forma de ou) este un produs multifunctional perfect pentru aplicarea produselor cosmetice ce au o textura lichida sau cremoasa. Daca sunt umeziti cu apa, acesti buretei isi maresc volumul, oferind o aplicare rapida a fondului de ten. Mai mult decat atat, atunci cand sunt umezi nu mai absorb prea mult produs cosmetic. Acest buretel se foloseste prin miscari de tapotare. Forma sa ne ajuta sa aplicam produsele cosmetice chiar si in zonele greu accesibile (zona ochilor sau in zona nasului).

4. Bureteii sub forma de elipsa se folosesc pentru aplicarea produselor cu o textura lichida, cremoasa sau pudrata. Acest buretei se folosesc prin miscari de tapotare si pot fi umeziti inainte de folosire.

5. Puf-ul din bumbac este un buretel care ne ajuta la aplicarea pudrei, fie ea libera sau compacta. Se foloseste prin miscari de tapotare pentru a fixa foarte bine fondul de ten. Astfel, obtinem un machiaj cu o rezistenta mai mare in timp.