Ce este cuticula?

Cuticula reprezinta un strat gros de celule moarte epidermice care produc cheratina – proteine cornoase si care se depun pe partea inferioara a unghiei. Acest strat indeplineste o functie protectoare, aparand unghiile de bacterii. Este numita popular pielita unghiilor.

Taiem cuticula?

Datorita acestui rol protector, nu este bine sa taiem cuticula, ci doar sa o impingem cu ajutorul unui betisor de lemn si a unei ape emoliente care o inmoaie si ne ajuta sa o indepartam mai usor fara sa o agresam.

Tratarea cuticulelor?

Fara o ingrijire regulata, cuticulele au tendinta sa se intareasca si sa se franjureze. De retinut este faptul ca dupa impingerea cuticulei cu ajutorul unui betisor de lemn trebuie aplicat un ulei pentru cuticule care ajuta la hidratarea ei si care ii incetineste cresterea. Uleiul se aplica pe conturul unghiei si se maseaza usor cu miscari circulare.

 

Ce produse folosim pentru cuticule?

Uleiul de cuticule are rolul de a combate deshidratarea cuticulelor si de a le face mai fine, catifelate si suple . Fiind pe baza de extracte de uleiuri esentiale de citrice, actioneaza impotriva deshidratarii cuticulelor. Utilizarea uleiului de cuticule este simpla: se aplica pe conturul unghiei, se maseaza circular, apoi se impinge si se elimina pielea moarta cu un baton special din lemn.
Betisoarele pentru manichiura sunt ideale pentru impingerea cuticulelor in tratamentele pentru unghii si cuticule, dar si pentru mici retusuri la aplicarea lacului de unghii.
Apa emolienta are rolul de a inmuia si elimina pielea uscata inutila de pe conturul unghiei.

 

Claudia Balan
Tehnician Melkior