Machiajul realizat in functie de forma fetei se bazeaza pe jocul de lumini si umbre. Cu alte cuvinte, zonele pe care vom pune luminozitate vor parea mai mari, mai voluminoase, iar zonele umbrite vor parea mai mici. Cunoscandu-ti forma fetei, vei putea aplica machiajul adecvat, care sa te puna in evidenta.

 

Principalele forme ale fetei sunt :

  •          fata ovala
  •          fata lunga
  •          fata rotunda
  •          fata patrata
  •          fata triunghiulara (cu varful in jos sau in sus)

 

Fata ovala reprezinta forma ideala. Aceasta nu necesita corecturi si poti adopta orice stil de machiaj doresti.

Fata lunga este apropiata ca forma de fata ovala, insa este putin mai ingusta, ceea ce o face sa para mai lunga. Pentru a corecta aceasta forma vom umbri partea superioara a fruntii si barbia. Trebuie sa eviti sprancenele arcuite cu arcada foarte inalta. Pentru a distrage atentia de la barbia alungita, aplica rujuri in culori intense.

Fata rotunda este caracterizata de obraji plini si o latime mai mare in zona pometilor. Pentru a corecta aceasta forma umbreste lateralele fetei (stanga-dreapta) si contureaza pometii. Forma ideala pentru sprancene este cea unghiulara, pentru a distrage atentia de la rotunjimea fetei. Este recomandat sa adopti un machiaj al ochilor puternic si sa conturezi buzele pentru a atrage atentia catre centrul fetei.

Fata patrata este caracterizata prin aceeasi latime a fruntii, obrajilor si maxilarului. Cea mai evidenta trasatura este linia patrata a maxilarului. Pentru a corecta o fata patrata trebuie sa umbresti colturile fruntii si ale maxilarelor, iar partea de luminozitate va fi aplicata pe centrul fetei. Machiajul ochilor va fi unul in nuante inchise pe zona de colt extern si nuante deschise in coltul intern. Pentru a atrage atentia catre centrul fetei, vom contura buzele cu un creion si vom aplica un ruj in culoarea dorita.

Fata triunghiulara

Fata triunghiulara cu varful in jos se caracterizeaza printr-o barbie ingusta si zona de frunte mai voluminoasa. Corectarea acestei forme de fata se va face prin iluminarea barbiei si umbrirea tamplelor si a fruntii. Contureaza buzele intr-o culoare intensa si deschisa la culoare pentru a da impresia de marire in partea de jos a fetei.

Fata triunghiulara cu varful in sus este caracterizata prin zona de barbie lata, voluminoasa si o frunte ingusta. Pentru a corecta aceasta forma, aplica luminozitate pe frunte si umbreste partile laterale ale maxilarului. Sprancenele trebuie alungite, iar machiajul ochilor trebuie realizat alungit si ascendent. Pentru a nu atrage atentia catre barbie este recomandat sa nu-ti conturezi buzele intr-o culoare intensa.