Tereza Maria Trufin are 45 de ani si a absolvit recent Scoala de Make-up Melkior. Este de profesie economist si lucreaza la o societate de distributie alcool, dar marea sa pasiune ramane machiajul. Desi ii place sa gateasca, sa calatoreasca, sa citeasca si sa danseze. Dupa ce a absolvit cursurile scolii noastre, am realizat cu Tereza un scurt interviu in care ne-a povestit ce i-a placut la curs, care este nuanta de ruj preferata si cum arata machiajul ochilor in viziunea sa. Este de admirat ca la varsta ei Tereza este pasionata de tot ce e frumos si tot ce e nou !

 

Melkior: De ce v-ati inscris la Scoala de Make-up?
Tereza Maria Trufin: Am un motiv personal…sotul meu este fotograf profesionist si intentioneaza sa isi deschida un studio foto si are nevoie de un machior.

Melkior: Banuiesc ca nu o sa renuntati la meseria pe care o aveti.
Tereza Maria Trufin: La momentul asta, sigur nu.

Melkior: Ati avut vreodata acest hobby legat de machiaj?
Tereza Maria Trufin: Fiind femeie, va dati seama ca din totdeauna m-a tentat. Prima specializare este de inginer chimist, deci nu sunt straina de culori, de imbinarea culorilor, oxidul de titan si oxidul de siliciu care se folosesc ca si baza la farduri.

Melkior: Cum vi s-au parut cursurile? Ce v-a placut si ce nu v-a placut?
Tereza Maria Trufin: Cursul mi s-a parut foarte scurt, este super interesant ; profesoarele sunt deosebite atat profesional, cat si ca temperament. Cursul este minunat, dar mi s-a parut prea scurt.

Melkior: Ati vrea sa studiati mai mult?
Tereza Maria Trufin: Da, categoric.

Melkior: Scoala are si Modulul II – make-up special.
Tereza Maria Trufin: Da, stiu, am intentia sa optez si pentru acesta, dar mai tarziu. Ce ma intereseaza pe mine este in partea a doua a cursului, machiajul de scena.

Melkior: Daca ar fi sa recomandati cuiva acest curs, ce i-ati spune?
Tereza Maria Trufin: Eu deja l-am recomandat, colegele mele sunt in tema, in fiecare zi le spun ce noutati au aparut, ce am mai experimentat. L-as recomanda oricui, oricarei femei, la orice varsta.

Melkior: Cum ati gasit scoala noastra?    
Tereza Maria Trufin: Am aflat de pe internet. In plus, m-am bucurat foarte tare ca este aproape de casa si de serviciu.

Melkior: Ce anume va place la o sedinta de make-up?
Tereza Maria Trufin: Cel mai mult imi place finalul, sa imbin culorile. Participand la acest curs, acum stiu sa machiez in functie de forma fetei, sa imbin culorile… E o intreaga tehnologie si machiajul, nu este asa de simplu cum imi imaginam eu initial. Totul imi place. Mai ales transformarea imi place la nebunie. Cum arati inainte si dupa. Imi plac rujurile deschise, rujul rosu mi se pare ca pune cel mai mult in evidenta o femeie, este cel mai senzual. Dar categoric nu am sa folosesc ruj rosu pentru o doamna de 50-60 de ani, deoarece rosul a fost intotdeauna simbolul sexualitatii. Pentru machiajul ochilor optez pentru imbinarea culorilor, folosirea unei multitudini de culori care iti da impresia de fresh, de lumina, de tinerete, de vigoare.

Melkior: Ce alte pasiuni aveti?
Tereza Maria Trufin: Cel mai mult imi place sa gatesc, sa calatoresc, sa citesc si sa dansez.

Melkior: Care e mancarea preferata? Ce va place sa gatiti cel mai mult?
Tereza Maria Trufin: Prajituri…adica ce n-am voie. Toate prajiturile din lume. Din toate tarile unde am fost am adunat carti de bucate si am incercat toate retetele din ele.

Melkior: Care a fost vacanta cea mai frumoasa si unde ati vrea sa reveniti?
Tereza Maria Trufin: Nu as vrea sa revin, as vrea sa vad noi locuri. Anul acesta am fost la Amsterdam si mi s-a parut un oras extraordinar de frumos. Ma tenteaza Turcia care are o gastronomie foarte bine pusa la punct din care, cu siguranta, ne-am inspirat si noi. Si Grecia.

Melkior: Practicati dansul?
Tereza Maria Trufin: A fost o perioada in care am invatat sa dansez cu sotul dansurile clasice: tango, vals. Timpul, din pacate, nu ne-a permis si nu am continuat.

Melkior: Aveti timp sa cititi?
Tereza Maria Trufin: Din ce in ce mai putin. Dar voi cumpara mereu carti. Mai ales acum ca au devenit si accesibile ca pret ar fi pacat sa nu cumpar.

Melkior: O sa cumparati acum si carti despre machiaj?
Tereza Maria Trufin: Deja am cumparat.

Melkior: Incurajati si alte doamne sa vina sa faca acest curs sau sa fie pasionate de infrumusetare indiferent de varsta?
Tereza Maria Trufin: Da, cu siguranta. Este altceva. Ma intereseaza tot ce e frumos, tot ce e nou. Sunt o persoana temperamentala, vesnic in miscare, nu as sta pe loc nicicum. Si asta le recomand si celorlalte doamne de varsta mea. Sa nu se blazeze, sa nu accepte ideea ca “nu au timp liber”. Sa se reinventeze, sa accepte noul.