Mainile sunt considerate, metaforic, cartea de vizita a oricarei femei. O manichiura impecabila contribuie la un aspect placut si elegant al acestora, putand atrage privirile admirative ale celor din jur. Ce se intampla insa atunci cand ai cuticule uscate si crapate? Cum poti scapa de acestea printr-o ingrijire corecta a mainilor?

 

Ce determina uscarea si craparea cuticulelor?

Exista mai multi factori care pot contribui la deteriorarea cuticulelor. Iata care sunt acestia!

  • Expunerea excesiva la apa: Spalatul frecvent pe maini sau contactul prelungit cu apa pot duce la deshidratarea cuticulelor;
  • Produsele chimice agresive: Utilizarea frecventa a produselor de curatat sau a substantelor chimice agresive poate afecta pielea si cuticulele;
  • Vremea rece si uscata: Temperaturile scazute si umiditatea redusa din timpul sezonului rece pot duce la deshidratarea cuticulelor;
  • Lipsa hidratarii: O alimentatie saraca in nutrienti, dietele necorespunzatoare si hidratarea deficitara pot afecta sanatatea pielii si a unghiilor.

 

Cum sa ingrijesti corect cuticulele?

Hidratarea regulata

Primul pas in tratarea unor cuticule uscate si crapate este hidratarea. In acest sens, aplica o crema de maini bogata in substante emoliente, de mai multe ori pe zi, in special dupa fiecare spalare a mainilor. Incearca sa gasesti un produs care contine ingrediente precum uleiul de masline, untul de shea sau vitamina E, pentru a asigura hidratarea si hranirea profunda a pielii.

 

Folosirea uleiurilor naturale

Uleiurile naturale sunt un tratament minunat pentru a rezolva problema cuticulelor inestetice. Maseaza-le cu ulei de masline, ulei de migdale dulci sau ulei de cocos, de cateva ori pe saptamana, pentru a le hrani si hidrata in profunzime. Uleiurile pentru unghii si cuticule contin acizi grasi si antioxidanti care imbunatatesc sanatatea pielii si stimuleaza regenerarea celulara. Acestea confera un aspect sanatos si natural si au un efect puternic hidratant. Se aplica pe conturul cuticulei si se maseaza cateva secunde. Pentru rezultate mai rapide se folosesc seara si se lasa sa actioneze peste noapte.

 

Evitarea taierii sau smulgerii cuticulelor

In ciuda tentatiei de a taia sau smulge cuticulele, acest obicei nu face altceva decat sa agraveze problema si sa duca la infectii. In loc sa le tai sau sa le smulgi, incearca sa le ingrijesti si sa le hidratezi regulat. Poti utiliza un betisor pentru a le impinge usor inapoi, dupa ce au fost inmuiate in apa calduta. Pentru un efect rapid, apeleaza la uleiurile speciale pentru inmuierea cuticulelor.

 

Imersarea mainilor in apa calda

Un alt tratament benefic pentru cuticulele deteriorate este reprezentat de imersarea mainilor intr-un bol cu apa calda in care ai adaugat in prealabil cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Inmoaie mainile in acest amestec timp de 10-15 minute, apoi maseaza usor cuticulele si aplica o crema hidratanta.

 

Ingrijirea unghiilor - ce produse sa folosesti pentru cuticule uscate si crapate?

 

Tabletele efervescente pentru manichiura

Tabletele efervescente inmoaie cuticulele, hidrateaza si ajuta la cresterea sanatoasa a unghiei. Se dizolva o tableta in apa calda, se introduce mana si se lasa la inmuiat timp de 5 minute.

 

Apa emolienta

Apa emolienta inmoaie si pregateste cuticulele pentru a fi inlaturate cu usurinta. Produsul se aplica doar pe conturul cuticulelor. Maseaza prin miscari circulare pana ce produsul se absoarbe complet, dupa care impinge cuticulele.

 

Uleiul pentru unghii si cuticule

Acest ulei special confera un aspect sanatos si natural unghiilor si cuticulelor. Este puternic hidratant si se aplica doar pe conturul cuticulei, masand cateva secunde. Pentru rezultate mai rapide se foloseste seara si se lasa sa actioneze peste noapte.

 

Asadar, cuticulele inestetice nu trebuie sa fie o problema persistenta. Cu putina atentie si ingrijire corespunzatoare, poti scapa de aspectul lor deranjant. Hidratarea constanta, utilizarea uleiurilor naturale si evitarea obiceiului de a taia sau smulge cuticulele sunt cheia succesului. Incepe chiar acum sa iti acorzi timp pentru ingrijirea mainilor, foloseste produse profesionale cu formule speciale pentru cuticule uscate si crapate si vei constata rezultate remarcabile!