Intr-o lume plina de optiuni si tehnici de machiaj, este crucial sa intelegi rolul fiecarui produs de makeup, pentru reusi sa obtii rezultatele dorite. Concealerul si corectorul sunt doua dintre cele mai importante instrumente din trusa de machiaj, capabile sa transforme complet aspectul tenului, iar, intelegand rolul fiecarui produs si modul corect de utilizare, vei putea obtine un ten impecabil si un machiaj cu adevarat spectaculos.

 

Ce este concealerul?

Cunoscut si sub denumirea de anticearcan, acesta este un produs lichid ce contine particule iluminatoare, de culoare apropiata fondului de tenutilizat pentru a reduce aspectul cearcanelor.

Diferenta dintre concealer si corector

Desi foarte multi oameni confunda anticearcanul si corectorul, exista diferente importante intre cele doua produse pentru makeup.

Corectorul sau camuflajul este crema specifica colorata, cu o putere de acoperire mult mai mare, care de cele mai multe ori are o textura cremoasa, mult mai groasa si un finish cerat sau pudrat. Este disponibil intr-o varietate mare de culori in functie de nuanta ce trebuie neutralizata.

Scopul principal al corectorului este de a acoperi imperfectiunile pielii cum sunt petele depigmentare, cosurile, cicatricile, roseata sau alte defecte ale pielii, in timp ce anticearcanul este conceput in mod special pentru a lumina zona afectata de cearcane.

Textura corectorului este adesea mai densa si mai opaca, in timp ce anticearcanul este mai fluid potrivindu-se zonei sensibile de sub ochi.

Corectorul se aplica inainte de fondul de ten, in zonele unde vrem sa corectam diferentele de culoare: sub ochi, peste pete pigmentare, urme de acnee etc.

 

Cum sa folosesti corect concealerul?

Alegerea nuantei potrivite

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important sa alegi nuanta potrivita de concealer pentru culoarea pielii tale. Culoarea sa este de obicei un ton mai deschisa decât culoarea pielii. Anticearcanul este conceput sa ofere o acoperire lejera si are o formula mai delicata potrivita pentru zona sensibila de sub ochi.

Pregatirea pielii

Inainte de a aplica concealerul si orice alt produs de machiaj, asigura-te ca pielea este curata si hidratata. Foloseste un primer potrivit pentru nevoile tenului ta, pentru a-l pregati pentru urmatorii pasi.

Aplicarea concealerului

Poti aplica produsul inainte sau dupa fondul de ten, in functie de preferinte, cu ajutorul unei pensule, in zonele pe care vrei sa le luminezi: pe pometi, pe centrul fruntii sau a nasului. Estompeaza-l cu miscari usoare pentru a obtine un aspect natural si uniform.

Setarea produsului

Pentru a prelungi rezistenta concealerului si a evita migrarea acestuia, este recomandat sa aplici un strat subtire de pudra translucida pentru a-l seta. Daca vrei sa te asiguri ca rezista timp indelungat, este nevoie sa aplici un concealer de calitate pe care il poti achizitiona de AICI.

In lumea machiajului, concealerul este „magicianul” care sterge cearcanele obositoare si micile imperfectiuni, oferindu-ti un aspect proaspat si luminos. Cu nuantele sale variate si texturile cremoase, anticearcanul se adapteaza nevoilor fiecarei persoane, de la cea mai deschisa pana la cea mai inchisa nuanta de ten.

Pe de alta parte, corectorul se comporta ca un mic artist, corectand si echilibrand culorile pielii tale. Acesta neutralizeaza roseata si petele, lasandu-ti tenul uniform si perfect.

Cand combini aceste doua produse, magia se intampla! Prin practica si putina rabdare, poti crea un look demn admiratie, in care imperfectiunile sunt doar amintiri trecute si frumusetea ta straluceste.

Asadar, inainte de a-ti crea urmatorul machiaj, nu uita sa iei in considerare diferentele dintre concealer si corector si sa alegi produsele potrivite pentru nevoile tale. Exerseaza tehnici de aplicare, descopera culorile care te avantajeaza si fa arta din machiaj!