Atunci cand se vorbeste despre anii ‘50, gandul fuge rapid la Marilyn Monroe, diva care a marcat generatii la rand prin senzualitatea si eleganta sa feminina. Impreuna cu ea, vedete precum Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Grace Kelly si Sophia Loren au conturat tabloul fascinant al unei epoci de aur, fiind adevarate modele pentru femeile din lumea intreaga. Vestimentatia, coafurile si stilurile de machiaj ale anilor '50, promovate de catre acestea, au captivat prin frumusetea emanata, scriind istorie. Drept dovada, prezenta lor a ramas inca vie, timpul neavand nicio putere in fata stralucirii acestor simboluri nemuritoare.

 

Perioada anilor ’50 a fost ca o gura proaspata de oxigen pentru intreg mapamondul dupa dezastrele provocate de Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu un suflu eliberator, omenirea incerca sa se repuna pe picioare dupa incercarile acelor vremuri. Pofta de a trai si dorinta de a experimenta liber se remarca si in peliculele cinematografice, in tendintele modei si de make-up. Naturaletea si culorile vibrante si-au dat mana astfel pentru a insufla oamenilor optimismul si curajul de a se reinventa.

 

Miscarea feminista a cunoscut atunci un salt mult asteptat, iar idolii acelor timpuri au sustinut din plin acest curent prin atitudinea indrazneata. Rujurile de un rosu intens, tenul cu aspect de portelan, sprancenele mai inchise la culoare, liniile de tus negru si genele puternic evidentiate pentru o privire absolut irezistibila sunt elemente definitorii ale stilurilor de machiaj anii '50. Daca vrei sa aduci in prim-plan parfumul de atunci printr-un make-up reprezentativ acelei perioade, o poti face cu usurinta respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia!

 

Pregateste tenul

 

Pentru tenul fara cusur al anilor '50 va trebui sa apelezi la produse care sa-ti perfectioneze pielea. Baza de machiaj si fondul de ten nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau. La aplicare, urmareste sa obtii un finisaj cat mai natural. Pentru a fixa produsele folosite si a evita aparitia efectului nedorit de stralucire cauzat de secretia de sebum, ajuta-te de calitatile unei pudre de fata. Rezultatul final trebuie sa transmita aspectul de portelan, lipsit de imperfectiuni.

 

Coloreaza obrajii

 

Anii '50 sunt definitia naturaletii si se remarca prin utilizarea culorilor ce se apropie de tonurile atragatoare ale obrajilor usor imbujorati. Cu un fard de obraz crem-roz, de pilda, poti obtine acest efect, dand putina culoare tenului si un aspect radiant. Prin miscari oblice executate dinspre pometi spre tample, poti realiza un lifting natural al fetei si o colorare placuta. La acest pas, nu incarca foarte tare cu produs pensula si nu apasa pe piele.  

 

Defineste sprancenele

 

Ca sa-ti definesti sprancenele pentru acest look retro, foloseste un fard sau un creion de sprancene cu o nuanta mai inchisa decat cea a firelor tale naturale. Traseaza usor conturul acestora si umple cu delicatete intreaga suprafata, imitand aspectul firelor de par. Acorda o atentie deosebita zonelor cu fire de par rare si celor care definesc arcuirea sprancenei. Uniformizeaza si elimina orice urma de produs in exces cu ajutorul periutei speciale.

 

Infrumuseteaza pleoapele

 

Nuantele definitorii de fard de pleoape pe care s-a concentrat aceasta epoca sunt cele de roz, bleu si verde. Accentuarea ochilor reprezinta piesa de rezistenta in cazul unui machiaj anii '50. Tonurile de albastru pal erau foarte indragite in acea perioada, asa ca foloseste-le cu incredere! Aplica doar o singura culoare pe pleoapa superioara si pe arcada, estompand delicat produsul.

 

Contureaza ochii

 

Liniile de tus negru intens sunt ideale pentru a obtine un machiaj anii '50. Tusul de ochi crema sau cel lichid reprezinta o alegere splendida pentru a te bucura de un rezultat profesionist. Coditele alungite elegant iti vor da imediat alura unei dive de atunci, iar grosimea liniei de contur isi va aduce aportul la crearea unui look dramatic sau subtil.

 

Evidentiaza genele

 

Ofera ochilor ultima nota de seductie prin intermediul unui rimel negru intens pentru volum. Genele dese, lungi si arcuite sunt cheia unui machiaj specific anilor '50. Acorda, asadar, importanta cuvenita acestui pas!

 

Accentueaza buzele

 

Rujul rosu aprins este un "must-have" in realizarea acestui tip de machiaj. Il poti utiliza ca atare sau in combinatie cu un gloss. Efectul obtinut trebuie sa fie unul "wow", asa ca asigura-te ca inainte de aplicare, buzele au fost exfoliate si hidratate.

 

Daca ti-ai propus sa obtii un machiaj anii '50 memorabil, respecta toate aceste etape recomandate de experti. Fotografiile senzationalei Marilyn Monroe pot fi o sursa de inspiratie autentica pentru tine si ar fi chiar indicat sa te ajuti de acestea in procesul de creatie.