Parul este o caracteristica importanta pentru infatisarea oricarei persoane, iar cu siguranta fiecare dintre noi isi doreste sa aiba o podoaba capilara sanatoasa, bogata, care creste si se regenereaza cat mai repede posibil. Insa ritmul de crestere a parului poate fi influentat de mai multi factori si poate fi diferit de la o persoana la alta.

De cele mai multe ori, parul joaca rolul de accesoriu si este un element de efect care adauga un plus de frumusete imaginii pe care cineva o prezinta. Pentru a te bucura si tu de un par cat mai sanatos, stralucitor si care creste intr-un ritm corespunzator, este esential sa te preocupi ca la carte de ingrijirea sa. In acest articol, iti vom prezenta cele mai eficiente sfaturi pentru a dobandi o podoaba capilara de invidiat.

 

Cat creste parul pe luna?

Ritmul in care podoaba capilara creste depinde de mai multi factori, precum genele fiecarei persoane, varsta, echilibrul hormonal, anotimpul, rutina de ingrijire a parului etc. In medie, parul creste intre 1 si 1.5 cm pe luna. Daca iti doresti sa te bucuri de un de ritm cat mai rapid de crestere, trebuie sa te preocupi de ingrijirea corecta a parului. In cazul in care nu oferi o atentie deosebita acestui aspect, parul nu numai ca nu va creste intr-un ritm corespunzator, dar te vei confrunta cu fire rupte si varfuri despicate, care vor duce la un aspect inestetic.

 

Cum sa stimulezi cresterea parului?

Primul pas pentru a stimula cresterea firelor de par este sa ai grija de sanatatea ta generala. Pentru ca podoaba capilara sa creasca intr-un mod sanatos, este necesara o dieta echilibrata, care contine o cantitate mare de proteine, vitamine si minerale. Intrucat ouale, pestele, carnea slaba, legumele cu frunze verzi, fructele si nucile sunt surse excelente de nutrienti pentru un par sanatos, ar trebui sa le incluzi in dieta ta.

Un alt aspect important pentru procesul de crestere a parului costa in curatarea si hidratarea acestuia. Este indicat sa folosesti intotdeauna sampon si balsam de calitate, care sa fie potrivite pentru tipul tau de par. Spala-ti parul de doua sau trei ori pe saptamana cu un sampon bland si aplica un balsam pentru a-l hidrata. Ai la dispozitie produse profesionale pentru par in magazinul nostru online, AICI.

Dupa spalare, evita sa piepteni parul ud! Cand este umed, parul este cel mai elastic, asa ca, atunci cand il piepteni, poate fi intins cu usurinta si uneori smuls complet. In schimb, poti trece usor degetele prin par sau poti folosi un pieptan cu dinti rari. De asemenea, ai grija sa nu freci parul cu prosopul, pentru ca nu vei face decat sa il deteriorezi.

Protejarea parului de factorii externi nocivi este, de asemenea, cruciala. Foloseste protectie termica atunci cand utilizezi aparate de uscare, de indreptat sau ondulatoare! Pentru a preveni deteriorarea si ruperea parului, nu folosi caldura prea des!

Asigura-te ca tunzi parul in mod regulat, pentru a preveni varfurile despicate si pentru a ajuta la o crestere mai uniforma! Chiar daca poate parea contraintuitiv, taierea regulata a parului poate ajuta la mentinerea aspectului sanatos si la prevenirea incurcarii si ruperii acestuia.

Ia in calcul faptul ca stresul poate afecta si cresterea parului, asa ca este bine sa incerci sa iti gestionezi stresul prin meditatie, exercitii fizice sau momente de relaxare!

Acum ca ai aflat cat creste parul pe luna si care este modul corect de ingrijire a acestuia, nu ramane decat sa iti alcatuiesti o rutina corecta, care sa iti garanteze o podoaba capilara demna de invidiat.