Pentru a executa un machiaj de exceptie, care sa se evidentieze rapid prin unicitate, stil si frumusete, artistii apeleaza la numeroase trucuri de makeup si artificii ingenioase. Ochii sunt primii vizati in obtinerea unui rezultat uluitor si, ca atare, li se acorda o atentie sporita mai ales atunci cand se doreste o aparitie cu megaimpact.

 

Intensitatea privirii este frecvent accentuata prin intermediul genelor lungi, arcuite si negre, prin liniile dramatice de tus si prin fardurile, pigmentii si particulele de glitter. Cel mai bun tus de ochi te poate aduce rapid in prim-plan, daca il folosesti corect. Cu ajutorul acestui instrument "magic" poti realiza cele mai de efect machiaje si poti aborda stiluri din cele mai diverse.

 

Tusul negru, eroul unui makeup senzational

 

Desi vei gasi pe piata tusuri intr-o varietate de culori si texturi, tusul negru este de departe cel mai popular in randul femeilor. Actrite si soliste celebre au promovat acest produs atat in viata de zi cu zi, cat si in aparitiile ecranizate, lansand noi si noi trenduri de fiecare data.

 

De la liniile clasice pana la cele dramatice, de o intensitate dusa la extrem in cazul solistelor Amy Winehouse si Lady Gaga, de pilda, acest articol cosmetic poate surprinde printr-o gama bogata de mesaje. In functie de modul in care il aplici, poti emana note de romantism, senzualitate, pasiune, agresivitate sau nesupunere.

 

Fiind un produs cu un efect foarte puternic, in comparatie cu restul produselor din trusa de machiaj, trebuie utilizat cu atentie pentru a obtine rezultatul dorit. In caz contrar, risti sa iti faci o aparitie necorespunzatoare, care sa fie in dezacord cu locatia sau cu situatia in care te afli. Daca vrei o nuanta potrivita pentru orice moment al zilei, negrul este varianta perfecta.

 

O poti integra cu usurinta in machiajul lejer de zi sau in lucrarile mai complexe pentru ocazii deosebite. Daca aceasta nuanta ti se pare prea puternica pentru personalitatea ta si nu te reprezinta, poti utiliza in egala masura tonurile de maro.

 

Texturi compatibile cu orice stil

 

In gama pusa la dispozitie de producatori, vei remarca tusuri lichide, gel sau crema. Unele sunt dotate cu aplicator special, iar altele au nevoie de pensoane cu varful foarte subtire sau oblic, pentru a obtine cele mai bune rezultate in aplicare.

 

Cel mai bun tus de ochi pentru tine il vei descoperi prin practica. Exercitiul repetat iti va cizela indemanarea si te va ajuta sa alegi produsul ideal pentru tine. Atat tusul crema, cat si cel lichid creeaza un efect irezistibil si amplifica superb frumusetea ochilor.   

 

Tusul crema

 

Acest produs, destinat pentru uz profesional si personal, se aplica si se estompeaza cu usurinta. Are o textura foarte pigmentata si cremoasa, este rezistent, adera perfect pe pleoapa si isi pastreaza aspectul impecabil intreaga zi. Nuantele preponderente in care il poti achizitiona sunt negru si maro. Calitatile sale te vor sustine in realizarea desavarsita a machiajelor de tip clasic eyeliner, cat eyeliner, smokey eyes si glam smokey eyes cu pigmenti sau glitter

 

Datorita texturii, produsul trebuie aplicat cu ajutorul pensulei pentru tus. Fiind deosebit de versatil, il poti folosi in mai multe moduri, astfel:

 

  •          La baza genelor, pentru trasarea liniilor mai groase sau mai subtiri;
  •          Pe linia apei;
  •          Pe pleoapa inferioara;
  •          Pe intreaga pleoapa, pentru realizarea unui Smokey eyes sau ca baza inaintea fardurilor.    

 

O recomandare de care este bine sa tii cont pentru a te bucura de acest produs cat mai mult timp este sa il feresti de razele soarelui si sa pastrezi recipientul foarte bine inchis pentru a evita uscarea continutului. De asemenea, in timpul utilizarii, tine recipientul cu gura in jos, pe un servetel. Daca tusul crema se usuca sau devine greu de aplicat, reda-i consistenta initiala cu ajutorul unui diluant de hidratare special pentru tusul crema.

 

Tusul lichid

 

In aceasta gama vei gasi produse cu formule potrivite pentru ochii foarte sensibili. De fapt, un criteriu esential atunci cand iti doresti cel mai bun tus de ochi este ca acesta sa aiba o compozitie cat mai prietenoasa. Uleiurile, cerurile si vitaminele sunt ingrediente care cresc calitatea si siguranta acestor produse.

 

Tusul lichid se caracterizeaza prin culoarea intensa, aspectul mat, rezistenta si uscarea rapida. Aplicatorul permite trasarea liniilor cu precizie si usurinta. Pentru o utilizare optima, nu apasa pe penson si tine-l in pozitie usor oblica la trasare. Foloseste produsul pe pleoapa superioara, dar nu si pe partea umeda a ochiului!

 

Tusul tip carioca

 

Tusul carioca este un instrument minunat pentru a evidentia ochii. Varful precis elibereaza o culoare intens pigmentata, care este usor de aplicat si se usuca rapid. Are o formula rezistenta la transfer si nu se intinde. Cu acest produs poti crea un look natural, trasand o linie subtire, exacta si fina, sau un look dramatic, ingrosand linia trasata. Aplica acest tip de tus doar pe pleoapa superioara a ochiului!

 

Cel mai bun tus de ochi pentru tine este cel care are o formula prietenoasa ce nu iti creeaza alergii sau alte sensibilitati, are o textura pe care o poti utiliza cu usurinta si o culoare care iti accentueaza frumusetea naturala. Alege, asadar, produsul potrivit ochilor tai si profita de calitatile sale magistrale!