Machiajul a devenit o parte din viata femeilor, iar acest lucru nu este un secret pentru nimeni. Doamnele si domnisoarele din toata lumea adora sa isi puna in evidenta trasaturile prin aceste „artificii” de infrumusetare, care le sporesc increderea de sine.

Pentru a te machia in siguranta, trebuie sa te asiguri ca folosesti pensule care sunt curate si ingrijite, pentru ca, in caz contrar, acestea agreseaza tenul si impiedica aplicarea uniforma a produselor de make-up.

Asadar, curatarea pensulelor este esentiala atat din punctul de vedere al igienei, cat si pentru a obtine un aspect final impecabil al machiajului si a prelungi durata de viata a instrumentelor.

 

Cat de des se spala pensulele de machiaj?

Conform specialistilor, aceste ustensile trebuie sa fie curatate cel putin o data pe saptamana, macar cele care sunt folosite pentru fondul de ten si anticearcanul, care iau contact direct cu suprafata fetei si sunt expuse umezelii, iar astfel se creeaza un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor.

Cand vine vorba despre pensulele cu care sunt aplicate produsele pentru ochi, precum fardul de pleoape sau eyelinerul, acestea pot fi spalate mai rar, insa este recomandat sa faci acest lucru de cel putin 2 ori pe luna.

Pensulele folosite pentru aplicarea pudrei, a rujului si a celorlalte produse de make-up pot fi curatate o data pe luna.

 

Procesul de ingrijire a pensulelor

Exista mai multe posibilitati prin care poti spala instrumentele cu care realizezi machiaje. Cea mai simpla metoda pe care o poti pune in practica consta in folosirea unui sapun delicat, pe care il aplici in podul palmei, unde faci miscari de rotire cu pensulele umezite. Repeti aceasta miscare pana cand observi ca pensula este curata, apoi o clatesti si folosesti un prosop pentru a inlatura excesul de apa.

Nu le lasa sa se usuce in picioare, deoarece apa poate patrunde in maner, ceea ce il va deteriora sau poate duce la aparitia de mucegai. Lasa pensulele sa se usuce in mod natural, asezandu-le in pozitie orizontala si avand grija ca perii sa fie drepti.

 

Ustensilele indispensabile unui machiaj reusit

Daca te intrebi de ce este nevoie sa acorzi o atentie deosebita pensulelor cu care te machiezi, trebuie sa stii ca, pe langa motivele de igiena, acestea sunt produse fara de care un machiaj nu poate fi impecabil. Pentru a realiza un look, nu este suficient sa aplici produse, ci este foarte important modul in care acestea sunt asezate pe ten, deoarece trebuie sa se imbine perfect cu textura pielii, pentru un aspect cat mai natural.

Secretul unui make-up de revista consta in utilizarea unor pensule potrivite, cu ajutorul carora sa aplici produsele corespunzator si intr-un mod natural, astfel incat sa obtii un look de efect. Poti realiza si tu un make-up impecabil cu ajutorul pensulelor de calitate puse la dispozitie AICI.

Acum ca ai aflat cat de des se spala pensulele de machiaj si ce importanta semnificativa au in procesul de realizare a unui machiaj, nu ramane decat sa comanzi ustensile profesionale si sa tii intotdeauna cont de modul in care trebuie acestea ingrijite.