Parul reprezinta una dintre cele mai importante componente ale fizicului unei persoane, mai ales in cazul femeilor. Modul in care acesta arata poate influenta intreg look-ul, dar si starea de spirit a acestora.

Cu siguranta fiecare doamna si domnisoara viseaza la acel par perfect, stralucitor, catifelat si moale, care se misca gratios cu fiecare pas facut. Pentru a obtine acest efect, este nevoie, in primul rand, de o informare corecta, pentru a sti care este cel mai eficient mod in care iti poti ingriji podoaba capilara.

Cand vine vorba despre ingrijire, spalarea parului reprezinta cea mai importanta etapa. Despre acest subiect exista o multime de informatii eronate si pareri contradictorii, de aceea este important sa faci un research mai amanuntit.

 

Cat de des se spala parul?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este atat de simplu pe cat ai crede, caci nu exista o regula general valabila in acest sens. In principal, este recomandat ca parul sa fie spalat o data sau de doua ori pe saptamana, aceasta optiune potrivindu-se pentru cea mai mare parte din populatie.

Insa exista o multime de factori pe care trebuie sa ii iei in calcul inainte sa decizi care este cea mai potrivita rutina pentru tine.

 

Tipul de par

In procesul de spalare a parului, secretul consta in cunoasterea particularitatilor tipului de par pe care il ai. Persoanele cu par gras vor descoperi ca au nevoie sa isi spele parul mai des pentru a evita acel aspect de par uleios.Daca si tu ai o secretie de sebum excesiva, te poti spala zilnic sau o data la doua zile, cu conditia sa utilizezi sampoane mai blande, care sa nu usuce excesiv scalpul si parul.

Pe de alta parte, in cazul in care ai un par uscat, foarte lung sau cret, poate fi suficient sa il speli doar o data sau de doua ori pe saptamana pentru a evita indepartarea in totalitate a sebumului, care ajuta la hidratarea si protejarea parului.

 

Stilul de viata

Stilul de viata poate fi, de asemenea, un factor important atunci cand vorbim despre cat de des se spala parul. Persoanele care fac des sport sau au locuri de munca ce implica multa activitate fizica au nevoie sa isi spele parul mai des pentru a-l pastra curat si proaspat.

In mod similar, cele care traiesc in zone cu clima calda si umeda ar putea avea nevoie sa isi curete podoapa capilara mai des, pentru a evita ca parul sa devina moale si gras.

 

Produsele de styling folosite

Produsele pe care le folosesti pentru a-ti coafa parul pot duce la ingrasarea acestuia si la efectul de par murdar. De aceea, daca obisnuiesti sa le utiliezi cu regularitate, vei avea nevoie sa acorzi o atentie sporita curatarii parului si sa il speli mai des.

Un lucru este sigur, cea mai buna modalitate prin care iti poti da seama ca este timpul sa iti speli parul este sa observi aspectul si senzatia pe care o simti atunci cand il atingi. In general, cheia pentru gasirea rutinei potrivite de spalare a parului este sa experimentezi si sa gasesti ce functioneaza cel mai bine pentru tipul tau de par si stilul tau de viata.

De asemenea, este necesar sa ai grija ce produse de curatare folosesti, pentru ca acestea trebuie sa fie de calitate inalta. Testeaza mai multe sampoane potrivite pentru nevoile parului si identifica exact care este cel mai potrivit. Spre exemplu, poti alege dintr-o gama variata de sampoane profesionale in catalogul online afisat aici.

Tine cont de aceste sfaturi si ia cele mai bune decizii pentru parul tau, iar podoaba ta capilara va capata un aspect sanatos si stralucitor!