Atunci cand ne machiem, facem acest lucru cu gandul de a obtine un rezultat perfect. Insa ce inseamna cu adevarat un machiaj reusit? Ei bine, un make-up perfect este acela care iti pune in evidenta trasaturile si ascunde imperfectiunile, care se potriveste cu personalitatea si stilul tau, care arata natural si estetic si, nu in ultimul rand, care este rezistent.

Desi este la finalul listei, rezistenta reprezinta una dintre cele mai importante caracteristici ale unui machiaj ca la carte. Rolul artificiilor de infrumusetare este de a ne face sa ne simtim mai bine in pielea noastra, sa radiem de fericire, sa ne facem placute, din punct de vedere vizual. Cu siguranta ne dorim ca acest efect sa persiste pe tot parcursul unei zile, astfel ca este nevoie sa realizam un machiaj rezistent, care se pastreaza intact.

 

Asul din mana marilor make-up artisti

Sa obtii un machiaj rezistent nu este atat de greu pe cat ai fi tentata sa crezi. Daca cei mai buni machiori au acest skill, nu inseamna ca nu poti si tu sa reusesti aceasta performanta. Unul dintre produsele de baza care influenteaza durabilitatea unui make-up este pudra. Aceasta are mai multe roluri – o pudra de calitate fixeaza machiajul si, in functie de produs si de nevoile tenului, ii ofera un finish mat sau luminat.

Pentru a alege cea mai buna pudra de fata, care sa ofere rezistenta si efectul dorit de tine, este esential sa cunosti tipurile de produs care exista pe piata. Iata o clasificare a pudrei:

 

Dupa forma in care este regasita exista:

Pudra libera

Este alcatuita din particule extrem de mici de produs si ofera rezistenta indelungata fondului de ten. Acest produs este mai usor decat cel compact, fiind recomandat cu precadere persoanelor care au un ten cu tendinte de ingrasare sau pe timpul verii, cand tenul trebuie lasat sa “respire”.

Atunci cand vrei sa realizezi un machiaj delicat, natural, te poti orienta spre acest tip de produs, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

Pudra compacta

Ofera o acoperire mai mare si un finish mat. Aplicand un astfel de produs, reusesti sa acoperi petele si sa oferi o culoare uniforma tenului. Asadar, daca planuiesti sa faci un make-up complex, este recomandat sa folosesti o pudra compacta. In magazinul online afisat aici, ai la dispozitie o gama extinsa de pudra, atat libera, cat si compacta, la preturi extrem de avantajoase.

 

Dupa efectul pe care il ofera:

Pudra matifianta

Este recomandata in special persoanelor cu tenul gras sau mixt, care secreta o cantitate considerabila de sebum si au nevoie de o fixare puternica a machiajului, pentru ca acesta sa reziste cat mai mult timp. Prin utilizarea unui astfel de produs, te asiguri ca toate machiajele pe care le-ai aplicat isi pastreaza proprietatile si ca sunt ferite de transpiratie sau alti factori externi.

Pudra iluminatoare

Acest produs a fost creat pentru persoanele care isi doresc sa obtina un efect natural si luminos al tenului, avand o formula mai hidratanta si mai blanda. De regula, o astfel de pudra este potrivita pentru fetele cu tenul uscat, normal sau mixt.

Asadar, cea mai buna pudra de fata este aceea care se potriveste cu tipul tau de ten si care te ajuta sa obtii efectul dorit. Alege produsul potrivit pentru nevoile tale si realizeaza look-uri de revista, care te pun in valoare si te fac sa te simti cea mai frumoasa femeie din lume!