Pe cat sunt de comuni, pe atat de frumosi sunt ochii caprui. Nicio alta culoare nu se poate compara cu profunzimea acestei nuante spectaculoase. Indiferent ca vorbim despre un maro deschis sau unul intens, daca si tu ai aceasta culoare a ochilor, nu ezita sa ii pui in evidenta de fiecare data cand ai ocazia.

Cum altfel iti poti pune in valoare trasaturile fetei, daca nu prin machiaj? Este evident motivul pentru care doamnele si domnisoarele iubesc, pur si simplu, make-up-ul. Acesta are puterea de a evidentia cele mai frumoase trasaturi, dar si de a ascunde micile imperfectiuni intr-un mod natural si estetic.

 

Cum sa obtii un make-up impecabil, la fel ca la salon?

Cu siguranta fiecare femeie ravneste dupa un machiaj profesional, iar acest lucru este mai usor de obtinut decat ai crede. Inainte de a incepe aplicarea propriu-zisa a produselor de make-up, este necesar sa te preocupi de ingrijirea pielii.

Astfel ca, trebuie sa te asiguri ca tenul tau este curatat, exfoliat si bine hidratat. Nu sari niciodata peste aceasta etapa, deoarece, daca o faci, iti vei autosabota munca.

Apoi, este nevoie sa alegi un tip de make-up potrivit pentru trasaturile tale. Atunci cand vine vorba despre machiajul ochilor caprui, smokey eyes poate fi o buna varianta. Acest tip de look iti pune in evidenta zona ochilor intr-un mod spectaculos, de aceea este extrem de indragit de catre purtatoarele de ochi caprui.

Avantajul acestei culori este faptul ca este extrem de versatila si se potriveste cu majoritatea nuantelor de farduri. Acest tip de ochi poate fi evidentiat cu succes atat prin tonuri calde precum maro, auriu, bronz, portocaliu, cat si prin cele reci precum gri, albastru etc., desi cele din urma sunt destul de greu de asociat, mai ales pentru un machiaj de zi.

Asadar, daca vrei sa te asiguri ca nu dai gres, este recomandat sa optezi pentru un smokey eyes in nuaunte de maro, roz pudrat, auriu etc.

 

Machiaj pentru ochi caprui – smokey eyes in nuante de maro si auriu

Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa pregatirea tenului este sa aplici un primer pe pleoape. Apoi, poti incepe machiajul propriu-zis al ochilor, aplicand nuanta de auriu de la coltul interior al ochiului pana la jumatatea pleoapei.

In continuare, trebuie sa aplici fadrul maro pe cealalta jumatate a pleoapei mobile si sub ochi, cu o pensula speciala. Urmeaza sa estompezi cele doua nuante de fard de pe pleoapa superioara, prin tehnica denumita “blending”.

Acum poti adauga in coltul extern al pleoapei fie o nuanta de maro mai inchis, fie negru, in functie de cat de intens doresti sa fie machiajul tau, apoi aplica aceasta nuanta si pe pleoapa inferioara, sub maroul aplicat la pasul anterior. Vei blendui aceste doua culori din partea inferioara, pana cand trecerea de la o nuanta la alta este foarte naturala, astfel incat machiajul sa arate impecabil.

In functie de gusturile si de look-ul pe care vrei sa il obtii, poti adauga o linie de tus si chiar gene false.

Asadar, atunci cand vorbim despre realizarea unui machiaj pentru ochi caprui (smoky eyes), este nevoie de rabdare si de perseverenta pentru a estompa toate nuantele aplicate, insa make-up-ul nu este nici de departe cel mai greu de realizat, cu atat mai mult cu cat ai la dispozitie produse de calitate, care iti vor usura tot acest proces.

In oferta Melkior, poti alege dintr-o gama variata de articole de machiaj, de la primere, farduri, eyeliner, ruj, pana la pensule de machiaj si multe altele. Prin doar cateva click-uri date aici, poti obtine machiaje profesionale, cu care sa realizezi look-uri impecabile.

Pune-ti abilitatile de make-up artist la incercare si realizeaza un smokey eyes de coperta, pe care sa il porti cu mandrie de fiecare data!