Make-up-ul este o activitate indragita atat de catre doamne, dar si de catre fete. Este important de mentionat ca, pana la o anumita varsta, fetele nu au de ce sa apeleze la astfel de “artificii”, caci trasaturile naturale sunt suficiente pentru a se simti bine in pielea lor.

Cand ajung la anii adolescentei, acestea pot fi tentate sa incerce produse de make-up, iar acest lucru nu este gresit. Atat timp cat nu se intrece masura si nu se abordeaza un look vulgar, ci doar sunt folosite cateva “trucuri” de make-up care sa le creasca increderea de sine, totul este in regula.

Pentru ca merg la liceu si simt nevoia sa isi faca remarcate personalitatea si stilul, adolescentele vor sa invete cum sa realizeze un machiaj de scoala. Un astfel de make-up trebuie sa fie simplu, dar de efect, astfel incat sa ofere un aspect ingrijit si frumos.

Scoala nu interzice make-up-ul, insa este indicat sa nu depasesti limitele bunului simt si sa iti pastrezi imaginea de domnisoara decenta, asa cum este firesc sa arati la varsta ta. In continuare, specialisitii Melkior iti ofera cateva sfaturi, cu ajutorul carora vei putea realiza un machiaj de scoala pe care il poti purta, fara probleme, la liceu si chiar la facultate.

 

Ingrijirea tenului – primul pas catre un make-up impecabil

Sa porti un machiaj reusit nu inseamna doar sa aplici produsele de make-up si atat. Inainte de acest pas, este nevoie sa te asiguri ca ai o rutina corecta de ingrijire a tenului. Aceasta trebuie sa constea in demachiere, curatare si hidratare. Indiferent ca ai 18 sau 30 de ani, acesti pasi nu trebuie sa lipseasca din rutina ta.

In functie de nevoile tenului, poti aplica produse pentru acnee sau alte probleme, insa doar dupa ce consulti un medic dermatolog. Aceasta rutina va facilita aplicarea produselor de make-up, care se vor aseza natural pe ten si va oferi un aspect estetic.

 

Machiaj de scoala, pas cu pas

Inca de cand incepi sa realizezi un make-up, trebuie sa ai in minte faptul ca este nevoie sa pastrezi o limita si sa nu depasesti statutul de machiaj natural. Tine minte ca il vei purta intr-o institutie – scoala, si ca nu este nevoie sa exagerezi. Alege un machiaj simplu, care va fi mai mult decat suficient pentru varsta si contextul in care te afli.

Rolul acestuia este mai degraba sa ascunda micile imperfectiuni ale tenului, specifice varstei, si sa iti ofere un glow natural.

In prima faza, vei folosi un fond de ten fluid, care sa nu iti incarce prea mult tenul. Acesta iti va oferi o acoperire light spre medie, va uniformiza culoarea si textura pielii si va da un aspect luminos, natural si radiant.

Acum este momentul sa setezi fondul de ten cu o pudra, care va neutraliza aspectul de ten gras si va oferi rezistenta make-up-ului. Apoi, pentru a te “imbujora”, poti folosi un fard de obraz, intr-o nuanta de roz, care va intari aspectul natural al machiajului.

Pentru ochi, poti sa aplici un fard maro deschis, care sa redea umbra naturala a pleoapei, care a fost acoperita de fondul de ten, si sa folosesti un rimel. Iti recomandam ca pentru machiajul buzelor sa folosesti un luciu, care sa iti hidrateze buzele, dar, in acelasi timp, sa le ofere culoare si volum.

In functie de preferintele tale, poti personaliza acest look, insa ai grija sa pastrezi stilul machiajului “invizibil”, care pastreaza un nivel optim de decenta. Toate aceste produse, dar si multe altele pot fi cumparate din catalogul online pus la dispozitie de echipa Melkior chiar aici.

Tine cont de sfaturile specialistilor Melkior si realizeaza un machiaj de scoala impecabil, simplu, dar de efect!