In ultimii ani, atentia doamnelor si domnisoarelor s-a indreptat spre rutina de ingrijire a tenului, dar si a pielii de pe restul corpului. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure, caci, in mod evident, un look si un machiaj reusit depind de modul in care ai avut grija de tenul tau. Pasii pentru a-ti intocmi o rutina potrivita nu sunt deloc greu de parcurs, daca iti doresti cu adevarat sa faci acest lucru.

Primul si, probabil, cel mai important lucru de baza pe care trebuie sa il faci este sa identifici tipul de ten pe care il ai. Acesta poate fi de trei feluri – gras, uscat sau mixt. Despre cel din urma vom discuta in randurile ce urmeaza, intrucat este un tip de ten mai controversat.

 

Tenul mixt – cum il recunosti?

Putem defini acest tip de ten ca fiind o combinatie intre doua tipuri, respectiv cel uscat si cel gras. Persoanele care au o astfel de piele prezinta exces de sebum in zona T, adica pe barbie, nas si frunte, iar in restul fetei tenul este normal sau chiar uscat. La inceput, poate fi mai greu sa il recunosti, insa daca esti atenta la modul in care se comporta pielea, vei observa tipul de ten pe care il ai.

 

Rutina de ingrijire

Daca ai constatat ca si tu ai tenul mixt , este nevoie sa cunosti cateva informatii esentiale despre ingrijirea acestuia. Trebuie sa te asiguri ca, in fiecare zi, pielea ta are parte de curatare, hidratare si ca este protejata importiva razelor UV. Daca nu ai alte probleme cu pielea, este suficient sa urmezi acesti trei pasi simpli, iar fata ta este pregatita pentru a aplica produsele de make-up preferate.

 

Machiajul unui astfel de tip de ten

Make-up-ul nu inseamna doar abilitatea de a trasa o linie de tus sau de a aplica fondul de ten si alte produse similare. Aceasta activitate presupune si foarte multa informare din surse de specialitate.

La fel ca in multe alte domenii, munca bate talentul, iar acest fapt este valabil si in cazul in care vorbim despre make-up. In mod evident, nu este suficient sa te pricepi la a combina culorile de fard in moduri spectaculoase, ci este nevoie sa identifici tipul de ten, sa stii care sunt produsele potrivite pentru acesta.

Exista doua produse de make-up carora este recomandat sa le acorzi o atentie deosebita, in acest sens – baza de machiaj si fondul de ten. Daca aceste cosmetice nu sunt potrivite pentru pielea ta, cu siguranta rezultatele nu vor fi satisfacatoare.

 

Baza de machiaj potrivita pentru tenul mixt

Daca iti doresti sa obtii un machiaj cu efect, care sa se mentina in aceasta stare pe tot parcursul zilei, cu siguranta ai nevoie de un primer pentru minimalizarea porilor, pentru ca fondul de ten sa se aplice intr-un mod natural.Baza uniformizanta pentru machiaj este secretul unui make-up profesional, indiferent ca vrei sa obtii un machiaj de zi sau unul de seara.

Insa pentru ca rezultatul sa fie unul impecabil, nu poti alege orice baza, ci trebuie sa folosesti una potrivita tenurilor mixte. Daca tu sau persoana pe care o machiezi aveti tenul gras in zona T, iar in restul fetei este normal, o buna idee poate fi sa folosesti o baza iluminatoare, care va uniformiza textura pielii, va estompa petele solare si va oferi o baza perfecta pentru produsele pe care le vei aplica ulterior.

Un astfel de primer are o formula lejera, imbogatita cu acid hialuronic, astfel ca va oferi tenului hidratarea de care are nevoie, insa fara sa mentina acel luciu nedorit, specific tenului cu exces de sebum. Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre acest produs, poti arunca o privire aici.

 

Alegerea fondului de ten

Atunci cand ajungi la acest pas, este nevoie de foarte mare atentie, caci un astfel de produs se alege in functie de mai multe criterii. Nuanta fondului de ten este aleasa in functie de subtonul pielii, care poate fi rece, cald sau neutru, iar formula acestuia se alege in functie de tipul de ten. In cazul celui mixt, poti alege sa aplici un fond de ten cu acoperire mare sau unul pentru definire.

Aceste cosmetice vor acoperi toate imperfectiunile fetei, de la acnee pana la roseata sau pete pigmentare, si, in acelasi timp, vor fi o bariera impotriva razelor soarelui, vantului si a aerului conditionat, protejand pielea pe parcursul intregii zile.

Cu ajutorul acestui articol, ai acumulat destule cunostinte pentru a lucra cu tenul mixt. Pune in practica aceste sfaturi utile, iar fata ta va avea un aspect impecabil, demn de invidiat!