La fel ca orice parte a corpului nostru, si unghiile pot avea de suferit. Exfolierea lor ne poate provoca neplaceri, deoarece devin mai fragile, se rup mai usor si capata un aspect neplacut. Daca avem unghiile exfoliate, ne va fi mult mai greu sa obtinem o manichiura impecabila si rezistenta.

De ce se exfoliaza unghiile?

Iata care sunt principalele motive care pot duce la deteriorarea unghiilor:

  • expunerea prelungita la apa, in special la cea cu clor;
  • utilizarea unor produse chimice de curatare, fara folosirea manusilor de protectie;
  • tehnicile agresive de realizare a manichiurii (ex. pilirea excesiva a unghiilor);
  • aplicarea unor produse de slaba calitate, care un efect daunator asupra unghiilor.

Ce tratamente sa folosesti?

Pentru ca unghiile tale sa devina puternice, este important sa acorzi atentie ingrijirii lor. Nu le expune la factori nocivi si trateaza-le cu grija de fiecare data cand iti faci manichiura. De asemenea, poti folosi urmatoarele tratamente eficiente, regasite in gama Melkior:

1. Ulei pentru unghii si cuticule - este un produs care iti poate fi de mare folos daca ai unghiile exfoliate sau daca vrei sa previi exfolierea lor. Acest ulei este foarte hidratant si contribuie la mentinerea sanatatii unghiilor si cuticulelor.

Cum se aplica? Tot ce trebuie sa faci este sa-l aplici pe cuticule si sa masezi zona timp de cateva secunde. Daca vrei sa te bucuri in scurt timp de rezultate uimitoare, aplica-l pe cuticule seara, inainte de culcare, pentru a putea actiona pe timpul noptii.

2. Lac de baza 9 in 1 - este un produs care poate prelungi rezistenta lacului de unghii si, in acelasi timp, iti poate intari unghiile si poate grabi cresterea lor. Acest lac de baza va fi un adevarat scut protector pentru manichiura ta!

Cum se aplica? Dupa ce ti-ai degresat unghiile, aplica un strat din lacul de baza 9 in 1.

3. Intaritor 2 in 1 pentru unghii - acesta este un alt produs eficient atunci cand vine vorba despre unghiile exfoliate. El patrunde in interiorul lor si le intareste intr-un timp uimitor de scurt. Cu ajutorul intaritorului 2 in 1, poti avea rapid unghii lungi si rezistente!

Cum se aplica? In prima zi, trebuie sa aplici un strat, in a doua zi, inca unul. In a treia zi, este necesar sa stergi intaritorul de pe unghii, iar apoi sa il reaplici. Tot acest proces ar trebui sa dureze cam 2-3 saptamani (citeste aici mai multe informatii).

4. Cocktail vitamine pentru unghii - acest amestec vitaminizant poate reprezenta remediul potrivit pentru unghiile tale. Contine 5 vitamine (A, C, E, F, B5) si 5 uleiuri din extracte vegetale (jojoba, lamaie, aloe vera, camelie, samburi de strugure), fiind ideal pentru unghiile uscate si exfoliate.

Cum se aplica? Acest cocktail poate fi aplicat pe unghiile curate in unul sau doua straturi, pentru a preveni deteriorarea lor, sau de doua ori pe saptamana, atunci cand unghiile necesita o hidratare in profunzime.

5. Ulei de unghii si cuticule Gold Elixir - este un produs sub forma de gel care ajuta la regenerarea si hidratarea unghiilor si a cuticulelor.

Cum se aplica? Foarte simplu! Distribuie produsul pe cuticulele tale si maseaza zona timp de cateva secunde. In cazul in care iti doresti un efect rapid, aplica produsul seara, inainte de culcare.

Acestea sunt doar cateva tratamente pentru cuticule si unghii pe care le vei gasi pe site-ul nostru. Melkior ti-a pregatit multe alte produse eficiente, care iti pot mentine unghiile sanatoase si puternice!