Orice femeie isi doreste sa obtina un machiaj fara imperfectiuni, dar pe langa folosirea unor produse si pensule de calitate, un rol foarte important il joaca si lumina.

Pentru a obtine un aspect impecabil si uniform, fara sa ramana urme inestetice, este esential sa te machiezi intr-o incapere luminoasa. Doar asa vei vedea rapid ce trebuie sa corectezi sau daca nuantele pe care le-ai combinat chiar se potrivesc!

Toata lumea stie ca lumina face diferenta intre o poza reusita si una de slaba calitate, iar acesta este si cazul makeupului. Lumina pentru machiaj nu trebuie sa fie galbuie si nu trebuie sa creeze umbre pe fata. De aceea, in randurile urmatoare am decis sa-ti oferim cateva sfaturi utile!

1. Imbunatateste luminozitatea cu spoturi sau lampi

Indiferent ca te machiezi in baie sau ai o masa de machiaj in dormitor, este important ca respectiva incapere sa fie foarte bine luminata. Nu poti avea mereu o lumina naturala suficienta pentru makeup, deoarece unele zile vor fi mai innorate, iar uneori va trebui sa te machiezi pe timp de noapte.

Asadar, lumina pentru machiaj nu poate fi mereu naturala, dar poti imbunatati luminozitatea din incapere cu ajutorul unor spoturi sau a unor lampi special create pentru asta. De asemenea, poti achizitiona o oglinda cu leduri integrate pe lateral care iti va crea mediul perfect pentru makeup!

2. Nu te baza pe lumina pe care ti-o ofera o lustra de pe tavan

Atunci cand vine vorba despre lumina pentru machiaj, lustrele nu reprezinta un mare ajutor, ba chiar iti pot crea o impresie falsa, determinandu-te sa te machiezi intr-un mod care nu ti se potriveste sau chiar sa faci greseli pe care sa nu le poti observa decat la lumina naturala.

Lumina creata de acestea poate avea tot felul de nuante si te poate duce in eroare in privinta machiajului. Din cauza ei, exista riscul sa aplici o cantitate mai mare de farduri decat ar trebui, iar in locul unui machiaj natural, sa obtii unul strident, care nu te reprezinta.

3. Alege becuri cu un indice puternic de redare a culorii

Indicele de redare a culorii (CRI) reprezinta efectul pe care il are o sursa de lumina asupra aspectului culorii si poate fi masurat pe o scala de la 0 la 100. Pentru ca fiecare culoare sa fie redata exact asa cum este si in realitate, trebuie sa alegi becuri cu un indice de 100. In acest mod, nu te vei mai confrunta cu lumini inselatoare, care iti pot afecta machiajul.

Multe persoane nu stiu ce caracteristici ar trebui sa aiba un bec si aleg fara sa-si dea seama becuri cu lumina galbuie. Aceasta nu este o lumina potrivita pentru makeup, deoarece nu iti va permite sa vezi clar care sunt imperfectiunile de pe tenul tau, iar din aceasta cauza nu le vei putea masca.

Asadar, daca vrei sa obtii in fiecare zi un aspect demn de invidiat, asigura-te ca ai in casa o lumina pentru machiaj buna. Pe Melkior.ro stii deja ca poti sa gasesti produsele de makeup de care ai nevoie, dar pentru a le putea aplica corect, este important sa fii atenta la aspectul luminozitatii!