Orice iubitoare de machiaj are in dulapul cu produse cosmetice si o apa micelara. Acest produs a devenit foarte popular in ultimii ani, deoarece este usor de folosit si extrem de util in ceea ce priveste indepartarea machiajului.

Ce este apa micelara?

Apa cu capsule minuscule de ulei suspendate in ea se numeste apa micelara. In chimie, aceste particule de ulei sunt denumite „micele” si au capacitatea de a atrage in acelasi timp apa si uleiul.

In mod normal, apa si uleiul nu se amesteca, dar datorita tehnologiei micelelor, picaturile microscopice de ulei pot fi suspendate in apa. Acest proces este realizat atat de bine, iar sferele de ulei sunt atat de mici, incat nici macar nu pot fi observate.

Combinatia de apa si ulei este excelenta in privinta curatarii tenului, deoarece apa indeparteaza murdaria, in timp ce uleiul elimina sebumul in exces. In plus, apa are capacitatea de a hidrata tenul.

Pe langa apa micelara simpla, exista si produse bifazice, in care cele doua straturi sunt separate. Ele se unesc doar temporar, atunci cand sticla este agitata bine. Cand sa optezi pentru un astfel de demachiant? Atunci cand folosesti produse de machiaj rezistente la apa sau iti doresti o curatare cat mai eficienta.

Cum se foloseste corect?

Acum ca ai aflat ce este apa micelara, trebuie sa stii si cum sa o folosesti. Ai nevoie doar de dischete demachiante! Imbiba o discheta in solutia micelara si curata tenul cu miscari blande, dinspre interior catre exterior. Pentru a fi sigura ca indepartezi eficient orice urma de machiaj, praf sau murdarie, este indicat sa folosesti mai multe dischete demachiante si sa te opresti doar atunci cand ultima discheta ramane curata.

Atentie! Daca alegi un demachiant bifazic, asigura-te ca agiti bine produsul inainte de a-l folosi, pentru ca apa si uleiul sa se amestece.

Cand sa folosesti apa micelara?

Acest produs poate fi folosit seara, pentru demachiere, dar si dimineata, pentru reducerea excesului de sebum si eliminarea particulelor de praf care s-au asezat pe ten in timpul noptii. Curatarea corespunzatoare a tenului inainte de aplicarea produselor de makeup poate reprezenta secretul unui machiaj impecabil si extrem de rezistent!

De asemenea, poti utiliza apa micelara dupa antrenamentele la sala. Daca nu iti place sa ai tenul transpirat, poti scapa de aceasta problema cu o solutie micelara.

Un alt moment in care poti folosi acest produs este atunci cand faci o greseala in timpul machiajului. Fie ca ti s-a intins rimelul pe pleoapa superioara, fie ca liniile trase cu eyelinerul nu sunt drepte, poti apela la apa micelara pentru a corecta greseala. Imbiba un betisor de ureche in apa micelara si elimina machiajul din locul in care nu arata asa cum ti-ai dori.

De ce sa folosesti apa micelara?

1. Pentru a-ti curata corespunzator tenul. Este important sa iti cureti in fiecare zi tenul, deoarece, in acest mod, el se va mentine curat si tanar.

2. Pentru ca tenul tau sa fie hidratat. Daca vei alege apa micelara creata de Melkior, te vei bucura de o hidratare in profunzime, deoarece contine D-Panthenol, o substanta cu efect calmant si hidratant.

3. Pentru ca este un produs perfect pentru orice tip de ten. Indiferent ca ai tenul normal, uscat, gras sau mixt, poti folosi cu incredere apa micelara. Acest produs este ideal si pentru pielea afectata de rozacee, deoarece previne aparitia iritatiilor si calmeaza pielea.