Daca in trecut femeile isi subtiau cat mai mult sprancenele, in prezent, orice femeie isi doreste sprancene groase, dar cu o forma bine definita. Ele pot schimba intreaga fizionomie, motiv pentru care este important ca stilizarea lor sa fie facuta cu atentie.

Iti doresti sprancene perfecte? Le poti crea acasa cu ajutorul urmatoarelor sfaturi:

- Pensatul poate fi un proces destul de iritant pentru piele, motiv pentru care ar trebui sa-l realizezi dupa dus sau o baie calda. De ce? Pentru ca porii vor fi deschisi si iti va fi mai usor sa smulgi firele nedorite.

- Inainte sa incepi procesul pensatului, nu uita sa iti dezinfectezi instrumentele pentru a evita posibilele infectii.

- In cazul in care preferi sa te pensezi inainte de dus, ai grija sa pregatesti zona inainte. Foloseste demachiantul bifazic marca Melkior pentru a indeparta machiajul si spala-ti tenul cu un gel de curatare.

- Daca esti multumita de forma sprancenelor tale, tot ce trebuie sa faci este sa o respecti, eliminand doar firele in plus, dar daca vrei o imbunatatire, marcheaza punctele cheie ca in imaginea de mai jos. Este o schema simpla care te va ajuta sa obtii sprancenele perfecte.

- Nu smulge mai multe fire deodata, deoarece exista riscul sa iti subtiezi prea tare sprancenele sau sa creezi goluri. Specialistii recomanda sa incepi pensarea lor din coltul interior si sa ajungi treptat la cel exterior.

- Ai putea sa fii tentata sa folosesti o oglinda cu efect de marire a lucrurilor pentru a vedea mai bine fiecare fir in parte, dar nu este recomandat sa faci asta, deoarece, din cauza imaginii distorsionate, risti sa iti subtiezi sprancenele prea tare.

- Dupa ce ai obtinut sprancenele dorite, hidrateaza-le cu o crema hranitoare sau cu putina miere.

 

Cum sa le conturezi corect?

Din dorinta de a avea sprancene perfecte, multe femei tind sa exagereze cu machiajul lor. De exemplu, daca sprancenele tale sunt deja voluminoase, tot ce trebuie sa faci este sa le retusezi forma cu ajutorul unui creion de sprancene sau a unui fard sau sa le fixezi cu o mascara de calitate.

Insa, daca sprancenele tale nu arata deloc asa cum ti-ai dori, trebuie sa le conturezi cu multa atentie pentru ca aspectul lor sa ramana natural. In primul rand, este foarte important sa alegi o nuanta de fard sau de creion apropiata de culoarea naturala a sprancenelor tale, deoarece, in caz contrar, va fi vizibil faptul ca le-ai “desenat”.

In timpul conturarii sprancenelor, nu insista foarte mult pe zonele din interior. Umple golurile cu produsul de machiaj pe care l-ai ales, iar apoi contureaza discret si cu rabdare zonele mai pline. Ultimul pas este sa iti periezi sprancenele de la baza catre exterior.

Pont: In cazul in care ai gresit conturul sprancenelor, poti remedia aceasta problema rapid cu ajutorul unui corector.

Descopera produsele Melkior si obtine in fiecare zi sprancene perfecte! Iti punem la dispozitie creioane cu perie sau pensula inclusa, farduri in nuante diverse si un corector pentru sprancene cu o textura de gel care va imbraca firele de par, oferindu-le volum si un aspect uniform. Asadar, iti oferim produsele necesare unui machiaj reusit, natural, care te va scoate din anonimat!