Iti poti imagina viata fara produse de ingrijire? Dar fara machiaj? Nici noi! Aceste produse ne ajuta sa ne mentinem frumoase, ingrijite si ne ofera acel look rafinat pe care toate ni-l dorim. Produsele de make-up pot ascunde orice imperfectiune si ne pot pune in valoare toate atuurile!

 

Daca si colectia ta de cosmetice si produse de machiaj este mare, citeste in randurile urmatoare cateva curiozitati:

 

1. Cuvantul “cosmetic” provine din cuvantul grecesc “kosmos” care inseamna “a impodobi, a aranja”.

 

2. In Egiptul Antic, cosmeticele jucau un rol important in igiena si sanatate. Egiptenii foloseau cremele pentru a-si proteja pielea de vant si soare.

 

3. Primul ruj a fost inventat in Mesopotamia, in urma cu aproximativ 4000 de ani. Femeile isi decorau buzele cu praful provenit din pietre pretioase. Ele zdrobeau bijuteriile si le foloseau pentru a-si pune in evidenta buzele.

 

4. Pe vremuri, chiar si barbatii isi colorau buzele cu ruj pentru a arata clasa sociala din care faceau parte.

 

5. Oja a fost inventata in China in urma cu aproximativ 3000 de ani i.Hr. si era facuta din albusuri de ou, ceara de albine, pudra colorata si guma arabica, cunoscuta si sub denumirea de guma acacia.

 

6. In China Antica, parfumurile erau folosite ca dezinfectant. Oamenii credeau ca parfumurile sunt atat de puternice incat pot elimina bolile.

 

7. Inainte de inventia blush-ului, femeile obisnuiau sa-si ciupeasca obrajii pentru a le oferi un aspect rosiatic.

 

8. In Egipt, femeile realizau un machiaj al ochilor, aplicand culoarea neagra pe pleoape si gene.

 

9. Machiajul a mai fost folosit si pentru a-i speria pe inamici sau pentru a face magie.

 

10. Romanii considerau ca ridurile, pistruii, petele cauzate de soare si roseata tenului trebuie ascunse. De aceea, ei foloseau lapte de magar sau grasime de lebada pentru a ameliora aspectul imperfectiunilor.

 

11. In anul 1400, erau in trend femeile fara par! De aceea, ele isi tundeau tot parul si isi smulgeau sprancenele si genele.

 

12. In timpul domniei Reginei Elisabeta I a Angliei, gudronul de carbune era folosit pe post de mascara si creion de sprancene, metoda fiind foarte periculoasa, de altfel, pentru sanatate.

 

13. Despre Cleopatra se stia ca isi inmuia velele navei in parfum, pentru ca mirosul sa ajunga la Roma mai devreme decat ea.

 

14. Actrita Elizabeth Taylor le interzicea femeilor care lucrau pe platoul de filmare sa poarte ruj rosu.

 

15. Filosoful roman Plautus a glumit intr-o zi, spunand: “O femeie fara vopsea este ca mancarea fara sare!”.

 

16. George Washington purta uneori ruj, o peruca pudrata si machiaj.

 

17. Primul patent pe oja a fost pus in anul 1919, iar prima culoare a fost roz pal.

 

18. Un studiu realizat in 1991 arata faptul ca femeile din politica care apelau la make-up artistii de la Hollywood aveau cu 30% mai multe sanse sa castige alegerile.

 

19. Deoarece sunt spalate mai des si mai expuse la soare decat tenul, mainile sunt, de obicei, mai inchise la culoare sau mai rosiatice. De aceea, testarea unui fond de ten pe maini nu este o idee atat de buna, deoarece este posibil sa nu alegi nuanta potrivita pentru fata.

 

20. In secolul al XIX-lea, oamenii nu purtau machiaj, deoarece era considerat un gest imoral. Singurele produse acceptate erau parfumurile florale cu un miros discret si cremele fara miros sau culoare.

 

Esti fericita ca lumea machiajului si a cosmeticelor a evoluat? Si noi! La Melkior.ro gasesti intotdeauna produse profesionale realizate din ingrediente de calitate superioara. Descopera noile noastre oferte si fii seducatoare in fiecare zi!