Genele false sunt indispensabile fie ca vorbim despre un machiaj de zi, fie de seara. Genele se gasesc sub o forma variata de modele, tipic fiecarei femei si fiecarei personalitati. Acestea pot fii dese sau lungi si pot avea diferite lungimi pe banda pentru a corecta forma ochiului. Bineinteles, se regasesc sub forma de banda sau smocuri.

Iata cum sa alegi perechea potrivita de gene false: trebuie sa tii cont de forma ochiului tau.

  •         Daca ai ochii mici, pliul descendent (pleoapa cazuta), pleoapa mobila mai mica decat pleoapa fixa, pleoapa mobila adancita -> atunci opteaza pentru gene de marime medie spre mare,pentru ca firul de par acoperă zona problema și reda simetria ochiului
  •         Daca ai ochii descendenti, rotunzi sau bulbucati -> apeleaza la gene tip evantai (cu fire de par mici in coltul intern, medii pe mijloc, lungi in exterior); astfel, alungesti foarte simplu privirea, iar ochii par mai mari si luminosi.
  •         Daca ai ochii foarte mari si alungiti -> apeleaza la gene cu fir de aceeasi marime pe toata lungimea benzii.
  •         Daca vrei un look mai intens de seara -> poti alege gene banda.
  •         Daca doresti un aspect natural -> opteaza pentru gene individuale. Daca vrei un machiaj tip Smokey Eyes -> alege gene mai excentrice pentru a balansa contrasul ochiului si foloseste cu incredere genele cu banda mai groasa la baza. Pentru a le aplica foarte usor, incearca sa modelezi un pic geana in forma de C, inainte de a o aplica.

 

Genele de tip smoc sunt usor de aplicat si se simt mult mai usoare pe pleoapa. Daca nu reusesti sa aplici smocuri si totusi doresti un look natural, atunci alege banda transparenta.

Genele de tip banda pot fi cu banda flexibila/transparenta (de exemplu, genele banda Natural Beauty) sau cu banda mai groasa si fire de par lungi/dese perfecte pentru un machiaj intens.

Daca nu esti o amatoare a machiajului puternic si totusi mergi la un eveniment important, pune-ti niste gene false, aplica blush/iluminator si contureaza-ti buzele! Este tipul de machiaj foarte natural care scoate in evidenta trasaturile fine si perfecte ale femeii. Nu uita, genele fac diferenta si schimba privirea cu 80%, deci sunt imperios necesare!

 

Cum se aplica genele false?

Ai nevoie doar de adeziv pentru gene si optional o penseta si o foarfeca.

Intai, alegi genele preferate (conform sfaturilor de mai sus), apoi dezlipesti geana de pe cutie. O aplici pe ochiul tau, in prima faza doar pentru a masura lungimea benzii. Daca este nevoie, se taie doar din coltul extern al genei. Urmatorul pas: aplica o cantitate mica de adeziv pe lungimea benzii, apoi cu ajutorul unei pensete sau cu ajutorul degetelor lipeste geana pe pleoapa foarte aproape de baza genelor naturale!

Ca sa ai rezultate mai bune, foloseste adezivul Duo Melkior si numara 10 secunde de cand adaugi adeziv pe banda. Adezivul ia contact cu aerul si apoi se lipeste mai usor pe pleoapa. Nu te speria! Este un adeziv non-toxic care se indeparteaza foarte usor , chiar si doar cu apa calda, insa totodata rezista 100%.

Daca vrei sa aplici gene smocuri, atunci ai nevoie de o penseta. Prinde fiecare smoc in parte si aseaza-l pe pleoapa simetric, geana langa geana, pana ce completezi toata linia ochiului. Este foarte simplu, incearca si tu!

 

Nisa Duman

Make-up Artist Melkior