Gasirea unui fond de ten bun poate fi o sarcina destul de dificila in ceea ce priveste frumusetea feminina. Trebuie sa iti gasesti un fond de ten care sa se potriveasca tipului tau de piele, tonului si subtonului tenului tau.

Melkior a creat 3 formule diferite de fond de ten: Fluid cu acoperire medie, Defining cu acoperire medie spre mare, Full Coverage cu acoperire mare. Acum vei afla ce trebuie sa faci ca sa alegi corect nuanta si tipul de fond de ten. In primul rand, trebuie sa stii ce tip de piele ai: uscata, grasa, mixta.

 

TENUL USCAT

Daca ai TENUL USCAT atunci ai nevoie de un fond de ten hidratant pentru ca acest tip de piele nu retine sebum. Aspectul acestuia este mat si lipsit de viata, ridurile sunt mult mai proeminente si aspectul tenului este unul aspru.

Melkior iti recomanda un fond de ten fluid, cu o textura lejera care ofera pielii stralucirea de care are nevoie, iar prin compozitia sa cremoasa asigura elasticitatea necesara. Acest fond de ten ajuta pielea sa radieze si sa para sanatoasa. In general, tenul uscat nu are probleme de pigmentatie, de aceea ai nevoie de o textura cu acoperire usoara - medie, asa cum este si acest fond de ten Fluid creat de Melkior. Il vei adora pentru ca radiaza splendid pe un ten uscat! Anul acesta este in trend este un look glam, efect pe care il poti obtine cu acest Fond Fluid Melkior!

TENUL GRAS

Daca ai TENUL GRAS, atunci pielea luceste vizibil, este uleioasa si alunecoasa datorita sebumului acumulat. In general, acest tip de piele sufera de factori externi de mediu sau interni (minerale din corp, vitamine, hormoni). De aceea acestui tip de piele i se asociaza punctele negre sau de grasime, acnee, pori dilatati.

Fondul de ten ideal pentru tipul tau de piele este Full Coverage de la Melkior. Este un fond de ten cu o consistenta mai densa, are o acoperire mai mare asa cum este necesar in cazul unui ten acneic, se intinde uniform pe piele si are un aspect final mat. Acest fond de ten are o acoperire medie spre mare, ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de o cantitate mare de produs, iar pielea arata naturala si sanatoasa.

TEN MIXT

In cazul in care ai un TEN MIXT, atat cu portiuni grase cat si uscate, Melkior iti recomanda sa folosesti cu incredere un fond de ten cu acoperire mare cum este si Full Coverage! Formula acestui fond de ten este lejera, are o acoperire medie, nu usuca si nu ingrasa tenul, deci are o formula perfecta pentru majoritatea tipurilor de piele.

 

TRUC! Fiecare din cele 3 tipuri de fond de ten poate avea 2 trepte de acoperire in functie de modul de aplicare. De exemplu, cu ajutorul pensulei plate sau circulare obtii un efect natural. Sau, cu ajutorul buretelului neaparat umezit cu apa /fixator, poti obtine o acoperire maxima! Modul de aplicare este intotdeauna dinspre centrul fetei (unde deseori sunt probleme de uniformizare), spre exterior unde pielea este uniforma. Astfel cantitatea si concentratia mare vor fi in zonele problema, iar pe restul fetei ramane un aspect foarte natural.

 

Iata cum alegi cel mai bun fond de ten

In primul rand, testeaza nuanta in functie de anotimp!  Daca e VARA, testeaza cat mai aproape de zona pieptului (pentru ca ai nevoie sa aduci culoarea pielii de la nivelul fetei la nivelul corpului). In caz contrar, esti nevoita sa risipesti fondul de ten in jos, pe zona gatului si a decolteului pentru uniformizarea culorii.

Daca este IARNA si nu vei purta decolteu, testeaza fondul de ten pe maxilar si cat mai aproape de zona gatului. Nuanta care pare invizibila pe zona testata este perfecta pentru tine.

In al doilea rand, ai grija si la subtonul pielii, acesta poate fi rece sau cald. In majoritatea cazurilor, pielea deschisa are subton rece, roz, de aceea este indicat sa folosesti un fond de ten cu subton rece (gri) sau subton neutru.  Pielea inchisa este pigmentata si deseori cu subton galbui ceea ce inseamna ca se indica folosirea fondului de ten cu irizatii calde.

 

Melkior are o gama larga de nuante de fond de ten si, cu siguranta, o gasesti pe cea potrivita pentru tine!

 

Nisa Duman

Make-up Artist Melkior