De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi o paleta pentru farduri doar pentru una-doua culori, iar pe restul sa nu le folosesti? Stim cat de neplacut este, de aceea ne-am gandit ca nu poate fi ceva mai frumos pentru o pasionata de machiaj, decat sa isi compuna singura paleta de farduri.

Iata ce veste avem pentru tine:  Melkior iti ofera CADOU Paleta Magnetica atunci cand cumperi  6, 12, 24 rezerve!

Merita sa-ti faci singura paleta? Cu siguranta! Odata ce ai consumat anumite nuante, acestea pot fi rapid schimbate. Sau, mai mult decat atat,  daca te plictisesti de o anumita culoare, o poti scoate si inlocui in paleta de farduri! Nu e minunat?

Vrei sa porti de fiecare data un machiaj spectaculos? Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi o paleta de farduri potrivita pentru tine.

1. Tine cont de culoarea ochilor

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont cand vrei sa iti personalizezi paleta de farduri este sa mergi pe ideea de contrast! Asa cum o camera monocroma are nevoie de o pata de culoare pentru a crea contrast, la fel si ochii tai au nevoie de pigmentii corespunzatori.

Spre exemplu, daca ai ochii verzi sau albastri, alege intotdeauna farduri in nuante calde (rosu, piersica, roz, auriu, aramiu, bej, nude, maro cald, caramiziu, pruna, galben).

In schimb, pentru ochii caprui, foloseste atat culori calde (cele mentionate mai sus), cat si reci (albastru, verde, indigo, menta, turqoise, mov, gri, argintiu).

Daca, totusi ai ochii albastri si vrei sa folosesti aceeasi culoare din paleta de farduri, conditia este sa folosesti dermatograf sau eyeliner pentru a realiza un contur definit. Cu alte cuvinte, un contur bine realizat separa cele doua nuante de albastru si efectul este unul hipnotizant. Aceeasi situatie se aplica si pentru ochii verzi.

 

TRUC! Pentru o calitate maxima a fardului, foloseste pe pleoapa o baza de machiaj si aplica intotdeauna fardul cu o pensula din par natural.

 

2. Tine cont de culoarea pielii

Daca ai pielea inchisa la culoare, atunci in paleta de farduri trebuie sa se regasesca nuante deschise pentru a oferi luminozitate privirii.

Pentru pielea inchisa, alege o paleta de farduri cu culor inchise, care sa te ajute sa creezi umbre si contur.

 

SFAT! Opteaza pentru 2 texturi ale unei nuante (de exemplu: roz mat – roz sidefat) ca sa poti transforma rapid machiajul de zi (texturi mate) in machiaj de seara (texturi irizate/sidefate) .

 

3. Tine cont de culoarea parului

Daca esti blonda cu reflexii reci (gri, mov sau albastru), apeleaza cu incredere la culori neutre pentru noua ta paleta de farduri, cum ar fi: bej, maro, nude sau la nuante reci: gri, argintiu, verde - kaki.

Daca esti blonda cu reflexii calde (aramiu, auriu) compune-ti paleta de farduri doar in culori calde.

Daca esti roscata, foloseste nuante naturale pentru pleoape sau nuante roscate, cum ar fi: maro roscat, caramiziu, rosu inchis, aramiu, auriu, piersica, roz.

Daca esti bruneta, atunci iti sta la dispozitie toata gama de culori cu conditia de a lua in calcul subtonul pielii si culoarea ochilor conform sfaturilor de mai sus.

 

TRUC! O paleta de farduri completa contine nuante neutre, cum ar fi: nude, bej, maro si nuante corespunzatoare pentru fiecare fizionomie in parte. La aceasta poti adauga nuante deschise de piersica, corai, roz pe care sa le folosesti si pe pometi, pe post de blush sau iluminator!

Cu o astfel de paleta de farduri, vei obtine de fiecare data un machiaj spectaculos cu care nu ai cum sa treci neobservata!

 

OFERTA SPECIALA: Cumpara 6, 12, 24 rezerve de fard MELKIOR si primesti CADOU Paleta Magnetica! Meriti sa porti un machiaj care te reprezinta!

Nisa Duman

Makeup Artist Melkior