Deja stim despre pigmenti ca sunt farduri sub forma de pulbere, cu o concentratie majora si o saturatie care ofera culoarea dorita chiar din prima aplicare!

Dar ce inseamna pigmenti cameleon? Aflam chiar acum!

Cameleonul este o reptila fabuloasa despre care am invatat inca din clasele primare, iar posibilitatea de a-si schimba culoarea o face una dintre cele mai frumoase fiinte vii. Iata ca arta a creat ceva asemanator si a adus in lumea machiajului un produs la fel de spectaculos: Dar de ce pigmentii cameleon sunt atat de speciali?  Pentru ca reuseste cu succes sa isi schimbe nuanta! Da, e adevarat, insa totul tine de modul in care se reflecta lumina si de unghiul din care privim.  

Melkior a creat o gama de 5 nuante de Pigmenti Cameleon cu o textura extrem de fina:

  •         HUMMINGBIRD (ref.12011)
  •         PEACOCK (ref.12012)
  •         EMERALD ENCHANTMENT (ref.12013)
  •         CHAMELEON REFLECTIONS (ref.12014)
  •         LIZARD (ref.12015)

Pentru cine sunt acesti pigmenti?

Acest tip de pigmenti se potriveste oricarei persoane pasionata de machiaj, mai ales acelora care nu stapanesc foarte bine tehnica blending-ului. Sa folosesti pigmenti cameleon inseamna sa obtii un machiaj simplu si sofisticat, mai ales daca esti incepator. Dintr-o sigura nuanta de fard obtii pana la 2 sau chiar 3 nuante diferite intr-o singura reflexie!

Acesti pigmenti cameleon reflecta intens lumina, astfel ca machiajul tau nu are cum sa treaca neobservat. Asadar, fie ca esti incepator sau avansat, acest tip de pigmenti nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de machiaj. Fiind un produs atat de versatil poti crea dintr-o singura nuanta de pigment un machiaj spectaculos.

TRUC! Pentru un efect si mai intens, foloseste fixator de machiaj pe pensula inainte de a aplica pigmentul sau chiar adezivul pentru glitter Melkior!

Alege una din cele 5 nuante de pigmenti si aplica pe intreaga pleoapa, apoi completeaza machiajul cu mascara. Iata cat de simplu este sa obtii un look remarcabil! Acest pigment se va adapta cu nuanta naturala a pielii si va capata reflexii inedite. Indrazneste mai departe, aplica o alta nuanta de fard clasic pe portiunea exterioara a pleoapei si deja vorbim despre un machiaj complex. Acest produs se imbina perfect atat cu aceeasi textura, cat si cu una diferita si capatand inca o nuanta, nu ai nevoie nici de timp, nici de experienta, pigmentul se imbina foarte usor si foarte curat, iar difuzarea este astfel garantata. Fenomenal, nu-i asa? Iata, de aici si denumirea pigmenti cameleon.

Truc! Fii creativa, peste nuanta de ruj aleasa aplica pigmenti cameleon intr-un subton asemanator si obtii un efect de ombre metalic!

Am vorbit mai devreme despre textura, acest pigment se poate aplica ori peste o baza de pleoape, (deasupra creionului, fixand -ul astfel foarte bine, deasupra liniei de tus sau peste o baza corectoare) ori peste o textura prafoasa, adica peste un alt fard. In cazul in care doresti sa te joci cu nuantele de pigmenti, va trebui sa stii cateva reguli simple de colorimetrie.

SECRET! Daca pielea este deschisa la culoare, mergi pe contrast și alege un fard mediu/inchis. Daca pielea este inchisa, iesi in evidenta cu o culoare deschisa.

Incearca sa imbini intotdeauna nuante de pigmenti din aceeasi categorie, nuante reci (verde, albastru, gri) sau nuante calde (rosu, galben, portocaliu). Totusi, poti face un contrast intre culoarea ochiului si nuanta fardului: la ochi verzi/albastri opteaza pentru nuante calde (roz, piersica, auriu, bej).

Daca ai ochii caprui, atunci esti norocoasa pentru ca maro este o culoare formata din diferite procente de culori reci si calde, ceea ce inseamna ca te poti juca cu orice nuanta.

Daca nu te poti decide ce culoare de pigmenti sa alegi, noi iti recomandam sa ii incerci pe toti. Te vei indragosti de efectul creat inca de la prima aplicare!

In aceasta vara fii precum o zeita cameleon. Poarta orice nuanta de Pigmenti de la Melkior si cucereste-l dintr-o privire!

 

***Nu uita sa folosesti Baza Fixatoare (ref.13104) special creata pentru aplicarea glitterului si a pigmentilor.

Nisa Duman

Makeup Artist Melkior