Fara doar si poate, creionul de ochi este un produs must have in orice trusa de machiaj, indiferent daca esti incepatoare sau daca esti make-up artist. De ce? Deoarece este un produs care poate fi folosit cu rapiditate si cu usurinta pentru a masca imperfectiunile in orice moment al zilei si in orice locatie.

Ce este un creion de ochi khol?

Creionul de ochi khol Melkior e un produs exceptional, cu o mina foarte moale, asadar poti obtine o culoare uniforma dintr-o singura aplicare. Cu cat mina creionului este mai moale, cu atat culoarea pe care o vei obtine dupa aplicare este mai intensa.

De asemenea, o mina moale este foarte utila atunci cand doresti sa aplici acest produs in interiorul pleoapei, adica pe semiconjunctiva. Daca folosesti un creion cu mina dura, atunci suprafata pielii la nivelul conjunctivei e zgariata si agresata. Aceasta zona a ochilor este puternic vascularizata si extrem de sensibila, tocmai de aceea este foarte important sa folosesti doar produse de machiaj care sunt concepute cu grija pentru sanatatea pielii tale.

Creionul de ochi khol Melkior este un produs antiseptic, cu ingrediente atent selectionate si cu o compozitie care hidrateaza ochiul, astfel incat poate fi folosit cu brio chiar si de catre persoanele cu ochii extrem de sensibili.

Indiferent de culoarea ochilor tai sau de tipul de machiaj pe care doresti sa il realizezi, creionul de ochi khol Melkior este disponibil in mai multe nuante: alb, negru, brown, purple, maro, albastru, brun si turquoise.

***SFAT! Daca vrei sa dublezi rezistenta creionului de ochi, atunci aplica peste acesta un strat fin de fard, cu o pensula mica. In cazul in care nu vrei sa schimbi culoarea creionului, poti sa fixezi cu pudra translucida.

 

Cum asortezi creionul de ochi khol la culoarea ochilor?

  1.        Daca ai ochii maro (caprui), atunci poti folosi orice culoare doresti! Maro este o culoare alcatuita din tot cercul cromatic si, in functie de procentajul in care se adauga culorile in componenta sa, acesta poate avea subton cald sau rece. Astfel, nu exista o regula in alegerea nuantei de creion daca ai ochii caprui. Iti poti intensifica machiajul ochilor folosind atat culori reci (albastru, verde, alb), cat si nuante calde (maro, pruna, bej)!

  2.        Daca ai ochii albastri sau verzi, opteaza pentru culori calde, precum pruna, maro sau auriu. In felul acesta, nuanta calda a creionului contrasteaza nuanta rece a ochiului (verde/albastru), obtinand astfel un efect fabulos.

 

Cum sa combini nuantele creionului cu cele ale fardului de pleoape?

In cazul in care iti doresti sa obtii un machiaj de efect si sa schimbi nuanta creionului, atunci poti face in felul urmator:

- Pasul 1 - aplici un creion de ochi khol albastru;

- Pasul 2 – aplici peste creionul aplicat un fard verde si astfel obtii o nuanta de albastru-verzui.

Bineinteles ca poti face si alte combinatii de culori, posibilitatile fiind nenumarate. Spre exemplu, poti aplica in coltul extern al ochiului creion de culoare pruna, peste care sa apliciun fard maro roscat, iar in coltul intern al ochiului sa aplici un creion de ochi khol alb, peste care sa apliciun fard deschis sidefat. De asemenea, poti obtine o multitudine de efecte si tonuri folosind un singur creion. Totul depinde doar de inspiratia de moment si de efectul pe care iti doresti sa il obtii.

***TRUC! Poti sa folosesti creionul de ochi si pentru conturul buzelor, ca baza pentru ruj, dar ai grija sa hidratezi foarte bine inainte buzele folosind balsam sau Creionul exfoliant Melkior.

 

Cum sa folosesti creionul de ochi pentru corectarea imperfectiunilor?

In functie de forma ochilor, poti apela la Creionul de ochi khol Melkior ca sa corectezi anumite imperfectiuni.

In cazul ochilor mici: Aplica creion alb pe semiconjunctiva - acesta creeaza o iluzie optica de marire a ochiului si ofera machiajului tau un aer fresh. Daca totusi doresti un contur de culoare inchisa negru/ maro/ pruna si ai ochii mici, secretul este sa aplici creionul atat pe semiconjunctiva, cat si pe pleoapa inferioara, cu blendingul larg inspre pomete. In acest fel, obtii aceeasi iluzie optica de marire a ochiului.

In cazul ochilor mari: tehnicile sunt inversate, adica poti aplica creion inchis pe semiconjunctiva, fara a-l estompa pe pleoapa inferioara.

 

Iata cum un singur produs de machiaj te poate ajuta sa realizezi nenumarate look-uri interesante si de efect. Nu mai sta pe ganduri si comanda acum nuantele favorite de Creion de Ochi Khol Melkior!

 

Nisa Duman

Make-up Artist Melkior